DAREA DE SEAMA A ACADEMIEI ROMANE PENTRU ANUL

DAREA DE SEAMA A ACADEMIEI ROMANE PENTRU ANUL

DAREA DE SEAMA A ACADEMIEI ROMANE PENTRU ANUL 2014 Activitatea de cercetare tiinific i de formare a cercettorilor Bogdan C. Simionescu Darea de seama cuprinde activiti desfurate n cadrul unor funcii statutare ale Academiei Romane Functia de consacrare Functia de inalt for al cercetarii stiintifice fundamentale sistemul/reteaua de institute/centre finantare (input) rezultate/calitate in indeplinirea misiunii Functia de formare a tinerilor cercetatori (studii doctorale si postdoctorale) Activitatea Sectiilor si Filialelor AR Functiile AR de tezaurizare/informare/documentare/publicare. Activitatea institutiilor suport ale cercetarii din cadrul AR (Biblioteca Academiei Romane, Editura Academiei Romane) Academia Romana participant activ in viata societatii Colaborarea internationala Probleme/propuneri/cereri primite din partea Sectiilor AR Concluzii CONTEXTUL ANULUI 2014 Surse de informatii: Raport anual 2013 Politicile Guvernamentale CDI in Romania, Raport intern al Ministerului Educatiei realizat in 2014 cuprinde date statistice nationale si europene din 2014 Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MEN) Strategia Nationala de cercetare, dezvoltare si inovare 2014 2020 (SNCDI2020) Programul national de cercetare, dezvoltare si inovare 2014 2020 (PN 3) Propunere POS Competitivitate 2014 2020 Eurostat 2014 (ultimele date statistice in domeniul CDI publicate de autoritatea europeana de statistica in 2014 sau 2015, pe baza datelor adunate in anii anteriori) Inovation Union Scoreboard 2014 (raport anual al Comisiei Europene in domeniul CDI publicat de autoritatea europeana de statistica in 2014 sau 2015, pe baza datelor adunate in anii anteriori)

Observatii: datele care vor fi prezentate au aparut in anul 2014 (cateva chiar in 2015) deci sunt mai recente decat cele din ultima Dare se seama a Academiei Romane dar se refera in marea lor majoritate (mai ales cele culese din surse europene) la date adunate in anii anteriori materialul contine pe alocuri observatii si pareri personale sursele punctuale (cele de mai sus si altele, secundare) sunt de asemenea mentionate ori de cate ori sunt prezentate cifre statistice, grafice, figuri, estimari Documente si programe strategice care au fost elaborate, negociate (cu organismele UE), dezbatute (la nivel national), aprobate si/sau au intrat in vigoare in 2014 (majoritatea cu intarzieri mari si foarte mari generate de realitatile politice, economice si sociale ale anului) A. PROGRAM OPERATIONAL COMPETITIVITATE (POC) 2014-2020 Program deja aprobat de Comisia Europeana (in 2014) va deveni functional din primavara lui 2015, cand sunt deja anuntate primele apeluri de proiecte Programul Operational Competitivitate (POC) sustine cresterea inteligenta, promovarea economiei bazate pe cunoastere si inovare, prin investitii in: - Consolidarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii - Sporirea utilizarii, calitatii si accesului la tehnologiile informatiei si comunicatiilor Programul Operational Competitivitate 1,33 mld. Euro: 1,33 mld. Euro: Axa Prioritara 1 1,33 mld. Euro: Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor Axa Prioritara 2 1,33 mld. Euro: Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva Surse: Ministerul Fondurilor Europene, Conferintele de lansare a programului, www.fonduri-ue.ro B. STRATEGIA NATIONALA DE CERCETARE DEZVOLTARE SI INOVARE 2014-2020 (SNCDI2020) (aprobata prin HG 929 din 21 octombrie 2014) INSTRUMENT DE IMPLEMENTARE: PLANUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE SI INOVARE 2014 -2020 (PN 3)

Prin SNCDI2020 si principalul program de implementare a acesteia, PN3, Guvernul si administratia centrala isi propun sa inverseze tendinta actuala de evolutie negativa si sa imprime sistemului national CDI un curs convergent cu cel al tarilor UE. Principalul mijloc de actiune: cresterea progresiva a alocarilor financiare; sumele alocate pentru CDI trebuie cheltuite exclusiv pentru CDI, in scopul obtinerii de rezultate noi pe plan mondial, valoroase stiintic si tehnic. Planul National CDI 2014-2020, numit si PN-III sau PN3, este principalul instrument de implementare a SNCDI2020. Prin PN3 se finanteaza, pe baza de competitii, o parte substantiala a sistemului CDI, reprezentand 50-70% din sistemul de cercetare public si 25-50% din ansamblul sistemului, public si privat. ACADEMIA ROMANA este mentionata in SNCDI2020 ca avand un rol foarte important in cercetarea fundamentala: Directii de cercetare fundamentala Cercetarea fundamentala isi propune sa creasca contributia Romaniei la dezvoltarea Spatiului European al Cercetarii (ERA). Institutele de cercetare ale Academiei Romane permit promovarea, la nivel international, a identitatii stiintifice romanesti, crearea de "leadership" in domenii cum sunt stiintele economice si socio-umane, matematica, fizica, chimie, stiinte biomedicale sau stiintele Pamantului. Competenta recunoscuta a acestora permite orientarea catre cercetari de frontiera competitive international, catre tematici cu potential aplicativ la nivel national (cerinte concrete si oferte realiste), extinderea cercetarilor inter- si multidisciplinare simultan cu mentinerea unei zone "libere de constrangeri" specific academice, propice cercetarii fundamentale pure, sursa permanenta de acumulare stiintifica. Surse: HG 929 din 21 octombrie 2014, SNCDI2020, PN 3 C. AGENDA DIGITALA 2014 2020 Strategia Agendei Digitale 2014 - 2020 este elaborata de Ministerul pentru Societatea Informationala si are in vedere dezvoltarea sectorului IT&C romanesc, dar si imbunatatirea productivitatii sectorului privat prin reducerea barierelor administrative in relatia cu statul.

Programele Agendei Digitale sunt concepute pe patru mari directii: e-Guvernare, Interoperabilitate, Securitate Cibernetica, Cloud Computing, Open Data, Big Data si Media Sociale; TIC in e-Educatie, e-Sanatate, e-Cultura si e-Incluziune sociala; e-Comert, Cercetare - Dezvoltare si Inovare TIC; Broadband si Infrastructura de servicii digitale. Sursa: Ministerul pentru Societatea Informationala, Conferintele de lansare a programului LA NIVEL NATIONAL Politicile publice si strategiile nationale anterioare, mai ales cea care a cuprins perioada 2007-2013 si principalele sale instrumente, dar si alte evolutii relevante din educatie sau politicile de dezvoltare, au introdus transformari importante in sistemul romanesc de cercetare, dezvoltare si inovare (CDI). Dinamica productiei stiintifice a fost schimbata semnificativ in perioada 2007-2013, precum si asteptarile individuale si organizationale din spatiul cercetarii. Calitatea si cantitatea publicatiilor stiintifice au crescut, iar evaluarea proiectelor CDI a ajuns sa aiba o participare internationala semnificativa. Cercetarea romaneasca este mai bine conectata la cercetarea internationala, comparativ cu ciclul strategic precedent. Vizibilitatea internationala a rezultatelor stiintifice a crescut continuu, dar indicatorii intensivi de profil mentin inca Romania pe ultimele locuri din UE. Prezenta institutiilor de cercetare romanesti printre proprietarii drepturilor patrimoniale ale brevetelor internationale, in primul rand a celor USPTO, ramane o exceptie. Romania are una din cele mai mici valori ale intensitatii investitiei publice in cercetare din UE si un nivel scazut al activitatilor de CDI in intreprinderi private.

In cifre absolute, in Romania se cheltuieste pentru cercetare si dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproximativ 20 de ori mai putin decat media europeana (date valabile pe parcursul anului 2013, cu modificari insignifiante in 2014). Pe de alta parte, cererea de cercetare si dezvoltare este scazuta, nu este stimulata suficient si nici nu stimuleaza suficient alte sectoare economice. Sectorul CD se dovedeste slab conectat, atat cu mediul de afaceri, cat si cu publicul in general. Caracteristicile negative ale sistemului CDI sunt cauzate si de un nivel redus de competitivitate. Economia nationala este caracterizata atat prin sectoare cu tehnologie medie si cu valoare adaugata medie, cat si prin cerere redusa de cunostinte si un grad redus de inovare. In analizele UE, Romania a fost etichetata ca si inovator modest, iar in clasamentele mondiale ca fiind efficiency-driven alaturi de Bulgaria, spre deosebire de alte state care au atins statutul de innovationdriven sau trec printr-o perioada tranzitie. In aceste conditii, inovarea nu reprezinta un factor central al dezvoltarii economice si sociale in Romania. Sistemul CDI din Romania este bazat preponderent pe sistemul public, cercetarea in sectorul privat reprezentand aproximativ jumatate fata de media UE. O alta deficienta a mediului CDI este fragmentarea sistemului public, care se caracterizeaza printr-un numar mare de operatori, dar caruia ii lipseste masa critica de cercetatori de valoare pentru obtinerea de rezultate aplicabile in economie. Judecand dupa standardele internationale, dar si dupa nevoile interne, Romania nu are destui cercetatori. Lipseste masa critica de resurse umane pentru dezvoltarea unor domenii promitatoare si, in mod special, pentru cercetarea si inovarea interdisciplinara. Sectorul CDI din tara este, prin urmare, subdimensionat. Aceasta se datoreaza inclusiv finantarii reduse. Rapoartele de evaluare ale Strategiei Nationale si Planului National CDI anterior (2007-2013) au indicat existenta unor obiective prea ambitioase in raport cu resursele alocate, sumele platite fiind la un sfert din valorile planificate (media ultimilor cinci ani, figure de mai jos). Sursa: MEN Surse: Politicile Guvernamentale CDI in RO Propunere POS Competitivitate 2014 2020 SNCDI2020 PN3 MEN

Eurostat Inovation Union Scoreboard In acest moment, nu exista cifre oficiale referitoare la investitia publica si privata reala in CDI pentru anul 2014. Conform SNCDI2020, tinta de investitii publice in sectorul CDI in anul 2014 era de 0.41% din PIB. In realitate, conform trendului de mai sus, cifrele se situeaza undeva in jurul valorii de 0.34% din PIB investitie publica si 0.22% din PIB investitie privata in CDI (cifre provizorii, conform PN 3). Pentru anul 2015, tintele propuse si previziunile actuale raman in continuare extrem de optimiste: o investitie publica de 0.43% din PIB si o investitie privata de 0.28% din PIB. Fondurile Europene sursa suplimentara de finantare Romania a obtinut cele mai reduse fonduri europene pe cap de locuitor in cadrul politicii de coeziune UE pentru perioada 2014-2020, de 164 euro pe locuitor pe an, la jumatate fata de Slovacia si Ungaria, potrivit unui raport al Erste Bank. Romania figureaza in raportul Erste Bank cu cele mai reduse fonduri europene alocate pentru sectorul educatiei, cercetarii si dezvoltarii: mai putin de 8% din finantarea totala disponibila pentru perioada 20142020. Observatie: Romania a inregistrat cea mai scazuta rata de utilizare a fondurilor europene in perioada 2007-2013, cand a avut la dispozitie 19,2 miliarde euro prin politica de coeziune. Birocratia excesiva reprezinta principalul obstacol care impiedica imbunatatirea ratelor de absorbtie a fondurilor europene pentru statele din regiune. Problema secundara: legata de polarizarea, concentrarea fondurilor atrase catre una sau doua institutii Aproximativ 32% din totalul fondurilor atrase in Romania pe proiecte de cercetare alocate direct de Comisia Europeana sunt atrase de Universitatea Politehnica din Bucuresti. Sursa: site-ul MEN 2014 LA NIVEL INTERNATIONAL Competitivitatea economica Conform Comisiei Europene, Principala provocare pentru Romania este competitivitatea sa scazuta.

Datele indica si o capacitate de comercializare foarte limitata a rezultatelor cercetarii si inovarii romanesti. Nivelul antreprenoriatului, in mod special al antreprenoriatului bazat pe inovare, este redus. Pentru cresterea competitivitatii la nivel european, UE recomanda, in principal, urmatoarele directii de actiune: 1. Cresterea investitiilor in cercetare. Statele membre sunt incurajate sa continue sa investeasca in CDI, tinta 2020 fiind 3% PIB (media UE). Tinta angajata de Romania (Memorandumul Guvernului nr. 1801/11.06.2010), este de a atinge 2% PIB in anul 2020 (1% din fonduri publice si 1% din surse private): Intensitatea investitiei in cercetare, proiectie 2000-2020: comparatie Romania vs UE Sursa: Adaptat dupa Innovation Union Competitiveness Report 2011-2014. 1. FUNCTIA DE CONSACRARE A ACADEMIEI ROMANE (2014) 1.1. Noi membri ai Academiei Romne (2014) Academia Romn poate avea un numr maxim de 181 membri titulari i corespondeni i 135 membri de onoare, din care cel mult 40 din ar. Repartiia pe secii a membrilor Academiei Romne (31.12.2014) Sectia Total Abatere fata de media 13 13 13 14 (1 d.s.) 12 (1 d.s.) 11 10 12 9 11 0 0 +1 -1 -2 -3 -1 -4

-2 7 7 8 5 5 4 4 2 5 6 6 6 7 6 6 8 7 6 3 5 2 1 1 3 - 13 11 0 -2 5 8 8 3

5 3 XII. Filosofie, teologie, psihologie si pedagogie 1 -2 6 5 7 XIII. Arte, arhitectura si audiovisual 10 -3 4 6 4 XIV. Stiinta si tehnologia informatiei 12 (1 d.s.) 0 6 6 2 I. Filologie si literatura

II. Stiinte istorice si arheologie III. Stiinte matematice IV. Stiinte fizice V. Stiinte chimice VI. Stiinte biologice VII. Stiinte geonomice VIII. Stiinte tehnice IX. Stiinte agricole si silvice X. Stiinte medicale XI. Stiinte economice, juridice si sociologie Membri Membri titulari corespondenti Membri de onoare din tara 1. FUNCTIA DE CONSACRARE A ACADEMIEI ROMANE (2014) TOTAL (31 decembrie 2014) 162 membri titulari (76) si corespondenti (86 3 d.s.) 36 membri de onoare din tara 2014 10 membri corespondenti alesi Mircea Aurelian Martin Dumitru Mihalache Ion Grosu Mihaela Hillebrand Dan Constantin Jipa Nicolae Ovidiu Badea Mihail Coculescu

Mircea Petru Cucuianu Mircea Dumitru Valentin Gheorghiu 4 membri din tara (2 membri titulari, 1 membru corespondent, 1 membru de onoare) plecati dintre noi 1.2. Premiile Academiei Romne (pentru lucrri realizate in anul 2012) 62 de premii pentru lucrri excelente realizate n 2012 (109 laureati) 78 de lucrri / grupuri de lucrri 9 premii nu s-au acordat 1. FUNCTIA DE CONSACRARE A ACADEMIEI ROMANE (2014) 1.3. Distinctii oferite de catre Academia Romna Diploma Honoris Causa (1) 1. Tiberiu Schatteles 30 octombrie 2014 Diploma Meritul Academic (12) 2. Daniela Safta 4 aprilie 2014 3. Elena Popescu 4 aprilie 2014 4. Philippe Gustin 29 aprilie 2014 5. Cornel ranu Cluj-Napoca, 2014 6. Nicolae Edroiu Cluj-Napoca, 2014 7. Gheorghe Benga Cluj-Napoca, 2014 8. Institutul de Biologie i Patologie Celular Nicolae Simionescu Bucuresti 10 decembrie 2014 9. Institutul de Chimie Macromolecular Petru Poni Iai 19 decembrie 2014 10. Institutul de Geografie Bucureti 19 decembrie 2014 11. Centrul de Chimie Organic Costin D. Neniescu Bucuresti 19 decembrie 2014 12. Marina Ileana Sabados 19 decembrie 2014 13. Vasile Sebastian Dncu 19 decembrie 2014 Diploma Distincia Cultural (3) 14. Revista Balcanii i Europa 19 decembrie 2014 15. Dan Manolache 19 decembrie 2014 16. Agenia Naional de Pres AGERPRES 19 decembrie 2014 Ordinul Meritul Cultural n grad de Ofier (Preedinia Romniei) Institutul de Istoria Artei George Oprescu al Academiei Romne

2. FUNCTIA DE INALT FOR AL CERCETARII STIINTIFICE FUNDAMENTALE 2.1. SISTEMUL DE CERCETARE FUNDAMENTALA AL AR A. Institute si centre de cercetare 47 institute cu personalitate juridica (39 acreditate confrom HG 551/2007) 19 unitati subordonate (unei Filiale: 11; unui institut mai mare: 8) 56 institute/centre de cercetare ale AR - certificate national in anul 2013 B. Resurse umane cercetatorii din cadrul AR Nr. crt. Funcie Numr de posturi (ian. 2011/2012/2013/2014/2015) Venituri medii lunare (2010/2011/2012/2013/2014/2015) 1 CS I 368/349.5/354.5/349.5/363 6545/8087/6658.01/7848.6/7589.8/7566 2 CS II 283/260.5/260.5/279.5/281.5 3287/3764/3284.52/3847.8/3779.6/3757 3

CS III 585/592.5/600/622.5/616.5 2495/2975/2505.11/2866.4/2848.3/2870 4 CS 372/359.5/363/363.5/357 1806/2115/1831.8/2165/2176.9/2098 5 Asist. cerc. (studii sup.) 319/307/302/301/316.5 1282/1550/1453.39/1514.8/1526.6/1385 6 Asist. (studii med.) 263/249/209/194.5/208.5 1094/1483/1200/1395.5/1399.4/1384 Total 2190/2118/2089/2110.5/2143 Sursa: Biroul Resurse Umane al Academiei Romne. Total posturi aprobate pentru Academia Romn la Capitolul Cercetare: 3.354, inclusiv posturile alocate aparatului propriu al Academiei Romne i posturile alocate Bibliotecii Academiei Romne. B. Resurse umane cercetatorii din cadrul AR Nr.

Crt. I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. Sectia Secia de filologie si literatura Secia de tiine istorice i arheologie Secia de tiine matematice Secia de tiine fizice Secia de tiine chimice Secia de tiine biologice Secia de tiine geonomice Secia de tiine tehnice Secia de tiine agricole i silvice Secia de tiine medicale Secia de tiine economice, juridice i sociologie Secia de filosofie, teologie, psihologie i pedagogie Secia de arte, arhitectur i audiovizual Secia de tiina i tehnologia informaiei TOTAL Nr cercet. 181

Cond. doct. 16 Resurse umane Dr. Drd. Postdoc. 158 16 33 281 44 240 63 33 225.5 5 352 155 78 54 14 78 52 27 19 10

10 2 16 203.5 5 343 129 60 44 14 20 13 71 86 15 21 20 11 26 23 2 8 11 236 50 195 206 212 100 6

75 12 - 62 6 49 9 2 63.5 6 43 24 2 1885 264 1578.5 556 363 2.2. INPUT: RESURSELE DE FINANTARE ALE INSTITUTELOR DE CERCETARE ALE AR IN ANUL 2014 Bugetul de cercetare al A.R. n 2014/2013/2012/2011 sintez

Sursa - Bugetul de stat (fr FEN) - Proiecte competitive (naionale) - Fonduri europene nerambursabile (FEN) TOTAL mii lei Suma [ MLei] Procente (%) 134,1/133,5/124,3/155 55/53/45/46 55,4/60,2/66,4/64,6 23/24/24/20 54,7/59/88/115 22/23/31/34 244,2/252,7/278,7/334,6 100,0 Situaia cheltuielilor de la bugetul de stat pe anul 2014

Specificare TOTAL Cap. Cercetare Cap. Cultur Cap. Asisten social Cap. Sntate 243.675 226.080 1.928 Cheltuieli de personal 143.031 139.520 1.393 Bunuri i servicii 10.870 9.828 535 793 0 0 0 0 793 14.874 2.118

507 0 0 12.249 Total cheltuieli Fonduri Cheltuieli externe de neramb. capital 59.357 566 59.357 566 0 0 mii lei Alte categorii de chelt. 29.851 16.809 0 2.3. OUTPUT: REZULTATE STIINTIFICE ALE INSTITUTELOR DE CERCETARE ALE AR IN ANUL 2014 Nr. Institutul Crt. I. II.

III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. Secia de filologie si literatura Secia de tiine istorice i arheologie Secia de tiine matematice Secia de tiine fizice Secia de tiine chimice Secia de tiine biologice Secia de tiine geonomice Secia de tiine tehnice Secia de tiine agricole i silvice Secia de tiine medicale Secia de tiine economice, juridice i sociologie Secia de filosofie, teologie, psihologie i pedagogie Secia de arte, arhitectur i audiovizual Secia de tiina i tehnologia informaiei TOTAL Articole publicate Reviste Reviste Reviste ISI ISI Romnia strintate

Romnia B+ Cri publicate n EAR n strint. ar 13 15 230 3 389 91 24 34 6 57 7 20 18 1 43 15 8 13 2 15 141 210 35 21 32 69 16 32 32

8 10 7 1 11 5 7 3 2 19 3 5 1 2 0 0 58 145 5 6 2 cap. 16 3 2 10 122 41 644 22 14 62

23 52 118 1 23/33 27 - 3 47 6 1 17 55 7 21 25 1 6 1062 245 1418

108 69/33 359 2.3. OUTPUT: REZULTATE STIINTIFICE ALE INSTITUTELOR DE CERCETARE ALE AR IN ANUL 2014 Nr. Crt. Institutul Premii n n strin AR Citri ale lucrrilor anterioare n 2014 Conferine Rapoarte Brevete de interes de public invenii I. II. Secia de filologie si literatura Secia de tiine istorice i arheologie -

15 755 144 95 - 2 4 2630 1171 64 - III. Secia de tiine matematice 1 3 3477 373/23 5 - IV. Secia de tiine fizice

- - 93 - - - V. VI. VII. Secia de tiine chimice Secia de tiine biologice Secia de tiine geonomice 2 - 5 6 5311 1837 18 19 + 242 p 10 5 3 1 1

322 15 - - 5 0 1 2 548 21 111 2 11 37 2 0 1 2 2 27 988 511 125 -

- - 87 126 16 - 0 13 1 65 14 579 16773 77 7 2734 10 44 371 14 25 VIII. Secia de tiine tehnice IX. Secia de tiine agricole i silvice X. Secia de tiine medicale Secia de tiine economice, juridice i XI. sociologie XII. Secia de filosofie, teologie, psihologie i pedagogie

XIII. Secia de arte, arhitectur i audiovizual XIV. Secia de tiina i tehnologia informaiei TOTAL SECIA DE FILOLOGIE I LITERATUR Lucrri aprute sub egida Seciei Cronologia vieii literare romneti. 1990-1992, I-III, Bucureti, Editura Muzeului Naional al Literaturii Romne, 2014 Nicolae Saramandu (autor), Manuela Nevaci (editor), Atlasul lingvistic al dialectului aromn, Editura Academiei Romne, 2014, LIII p. + 470 p. + 60 ilustraii + hart Lucrri ale membrilor Seciei (altele dect cele precedente) Acad. Eugen Simion Ion Creang, Cruzimile unui moralist jovial, Editura Princepss Media Dimineaa poeilor, Editura Univers Enciclopedic-Gold Cioran, o mitologie a nedesvririlor, Editura Tracus Arte Acad. Grigore Brncu Expresie popular n ciclul La lilieci de Marin Sorescu, Editura Academiei Romne Ion Creang, Opere, ediie revzut i adugit, Editura Fundaiei Naionale pentru tiin i Art Acad. Marius Sala Portrete-Evocri, Timioara Acad. Augustin Buzura Refugii, Colecia Biblioteca RAO

Drumul cenuii, Opere definitive n ediie, Editura Rao Books SECIA DE FILOLOGIE I LITERATUR Lucrri ale membrilor Seciei (altele dect cele precedente) - continuare Ileana Mlncioiu, m.c. Trei poei romni, Dijon (cu aprox. 50 de poezii ale autoarei) Antologie bilingv romno-spaniol (cu 20 de poeme ale autoarei) Andrei Avram, m.c. Studii de fonetic descriptiv (general i romneasc), Editura Academiei Romne Gabriela Pan Dindelegan, m.c. Pan Dindelegan et alii (eds.), Diachronic Variation in Romanian, Newcastle upon Tyne, Cambridge Scholars Publishing Gheorghe Chivu, m.c. Gh. Chivu, Oana U (ed.), Ion Coteanu. In memoriam, Editura Universitii din Bucureti Realizri de excelen Institutul de Istorie i Teorie Literar G. Clinescu Cronologia vieii literare romneti. 1990-1992, I-III, Bucureti, Editura Muzeului Naional al Literaturii Romne, 2014 Institutul de Lingvistic Iorgu Iordan-Al. Rosetti Pan Dindelegan Gabriela, Rodica Zafiu, Adina Dragomirescu, Irina Nicula, Alexandru Nicolae, Loise Esher (eds.), Diachronic Variation in Romanian, Newcastle-upon-Avon, Cambridge Scholars Publishing, 2014, Saramandu Nicolae, Nevaci Manuela, Radu Carmen-Ioana, Gean Ionu (editori), Atlas Linguarum Europae (ALE). Volume I. Huitime fascicule. Commentaires, Cartes Linguistiques Europennes, Editura Universitii din Bucureti, 2014, (I) 273 p, (II) 120 p + 10 hri lingvistice

SECIA DE FILOLOGIE I LITERATUR Premii i distincii Institutului de Filologie Romn A. Philippide Adina Ciubotariu - Premiul B.P. Hasdeu al Academiei Romne pentru Obiceiuri de natere din Moldova. Tipologie i corpus de texte, Iai, Editura Universitii Alexandru Ioan Cuza, 2012 Institutul de Istorie i Teorie Literar G. Clinescu Nicolae Mecu, premiul Titu Maiorescu al Academiei Romne pentru G. Clinescu, Opere (Publicistic), I-XII, Academia Romn, Fundaia Naional pentru tiin i Art, Bucureti, 2006-2012 Alexandru Farca, premiul Titu Maiorescu al Academiei Romne pentru G. Clinescu, Opere (Publicistic), I-XII, Academia Romn, Fundaia Naional pentru tiin i Art, Bucureti, 2006-2012 Daciana Vldoiu, premiul Titu Maiorescu al Academiei Romne pentru G. Clinescu, Opere (Publicistic), I-XII, Academia Romn, Fundaia Naional pentru tiin i Art, Bucureti, 2006-2012 Gabriela Omt, premiul Titu Maiorescu al Academiei Romne pentru Hortensia Papadat Bengescu, Opere, I-III, Fundaia Naional pentru tiin i Art, Bucureti, 2012 Mihai Iovnel, premiul Lucian Blaga al Academiei Romne pentru Evreul improbabil. Mihail Sebastian: o monografie ideologic, Bucureti, Edit. Cartea Romneasc, 2012 George-Florian Neagoe, Premiul Uniunii Scriitorilor, seciunea Cartea de debut, pentru Asul de pic: tefan Aug. Doina, Bucureti, Editura Cartea Romneasc, 2013 Ioana Costa, premiul Petru Creia acordat de Muzeul Naional al Literaturii Romne (2014) Andrei Gligor, premiul revistei Manuscriptum acordat de Muzeul Naional al Literaturii Romne (2014) SECIA DE FILOLOGIE I LITERATUR Premii i distincii Institutul de Lingvistic Iorgu Iordan-Al. Rosetti

Dima Cristina, Premiul Timotei Cipariu pentru Apocalipsul Maicii Domnului. Versiuni romneti din secolele al XVI-lea al XIX-lea, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2012 Morcov Mihaela-Mariana, Premiul Bogdan Petriceicu Hasdeu pentru contribuia la elaborarea lucrrii Atlasul lingvistic romn pe regiuni. Sintez, vol. I, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2012 Nevaci Manuela, Premiul Bogdan Petriceicu Hasdeu pentru contribuia la elaborarea lucrrii Atlasul lingvistic romn pe regiuni. Sintez, vol. II, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2012 Nicula Irina, Premiul Timotei Cipariu pentru Modaliti de exprimare a percepiilor fizice. Verbele de percepie n limba romn, Bucureti, Editura Universitii din Bucureti, 2012 Ruu Daniela, Premiul Bogdan Petriceicu Hasdeu pentru contribuia la elaborarea lucrrii Atlasul lingvistic romn pe regiuni. Sintez, vol. II, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2012 Stoica Gabriela, Premiul Bogdan Petriceicu Hasdeu pentru Afect i afectivitate. Conceptualizare i lexicalizare n romna veche, Bucureti, Editura Universitii din Bucureti, 2012 SECIA DE TIINE ISTORICE I ARHEOLOGIE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Dan Berindei La Roumanie et les guerres balkaniques, n: Les guerres balkaniques 1912-1913, volum coordonat de Jean-Paul Bled i Jean-Pierre Deschodt, Paris-Sorbonne, PUPS, 2014, p 79-88 Acad. Alexandru Vulpe Transformri culturale la sfitul epocii bronzului n sud-vestul spaiului carpato-dunrean n: Arhivele Olteniei, 28, S.N, 2014, p 7-16 Acad. tefan tefnescu Scrieri alese, Editura Academiei Romne, Bucureti, 2014, 624 p Acad. Ioan-Aurel Pop Cultural Diffusion and Religious Reformation in Sixteenth-Century Transylvania. How the Jesuits Dealth with the Orthodox and Catholic Ideas, The Edwin Mellen Press, 2014, Lewiston Queenston Lampeter, 220 p Acad. Alexandru Zub De la istoria critic la criticism. Istoriografia romn sub semnul modernitii, ed. III, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iai, 2014, 430 p Prof. Mihai Brbulescu, m.c. Lornatrix de Potaissa n: Akti XII Medunarodnog Kolkvija o Rimskoj Provincijalnoj Umjetnosti, Pula, 2014, p 222-225

Prof. Nicolae Edroiu, m.c. Izvoarele Rscoalei lui Horea. Seria B. Izvoare narative. Vol. IV. Pres. Brouri. 1784 - 1792. ngrijit de prof. dr. Nicolae Edroiu m.c., Editura Academiei Romne, Bucureti, 2014, 513 p SECIA DE TIINE ISTORICE I ARHEOLOGIE Lucrri ale membrilor Seciei - continuare Prof. Nicolae Niedermaier, m.c. Spatial Patterns of Transylvanian Medieval Urban Development, n Cities and their spaces. Concepts and their use in Europe, Michel Pauly and Martin Scheutz eds., Bhlau Verlag, Kln Weimar Wien, 2014, (Stdteforschung Verffentlichungen des Instituts fr vergleichende Stdtegeschichte in Mnster, Reihe A: Darstellungen, Band 88), p 65-76 Prof. erban Papacostea, m.c. Una svolta della storia europea: la deviazione della quarta crociata (1204), n Il Mar Nero, VII, 2007/8, aprut n 2014 Prof. Andrei Pippidi, m.c. Constantin Brncoveanu, Stolnicul i Lordul, Editura Academiei Romne, 2014 Prof. Victor Spinei, m.c. Proiecii istoriografice / Historiographical Projections, ed. C. Hriban, Editura Karl A. Romstorfer, Suceava, 2014 Prof. Ioan Caprou, m.o. Documenta Romaniae Historica, Seria A, Moldova, vol.VIII (1585-1592), ntocmit de Ioan Caprou, Bucureti, Ed. Academiei Romne, 2014, LXXXIII + 1057 p (n curs de apariie) Prof. Emilian Popescu, m.o. (sub tipar) Vol. IV din Inscripiile Scythiei Minor, care va aprea sub egida Academiei Romne i Acadmie des Inscriptions et Belles Lettres (600 p) SECIA DE TIINE ISTORICE I ARHEOLOGIE Lucrri ale membrilor Seciei - continuare DRH, B. ara Romneasc, vol. XL, 1655, ed. de Oana Rizescu (coord.), Florina Manuela Constantin i

Andreea Iancu, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2013, LXXX + 443 p Documenta Romaniae Histoica, Series C. Transilvania, vol. XVI (1381-1385), coord. Susana Andea, editori: Susana Andea, Lidia Gross, Adinel Dinc, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2014, 832 p (sub tipar) [ISBN: 978-973-27-1433-3] Izvoarele Rscoalei lui Horea. Seria B. Izvoare narative. Vol. IV. Pres. Brouri. 1784 1792, ngrijit de prof. dr. Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Romne, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2014, 513 p [ISBN: 978-973-27-1556-8] Premii i distincii Adina Boronean (Institutul de Arheologie V. Prvan) Premiul George Bariiu pentru lucrarea Aspecte ale tranziiei de la mezolitic la neoliticul timpuriu n zona Porile de Fier Daniel Spnu (Institutul de Arheologie V. Prvan) Premiul Vasile Prvan pentru lucrarea Tezaurele dacice. Creaia n metale preioase din Dacia preroman Vasile Buga (cercettor asociat Institutul Naional pentru Studiul Totalitarismului) Premiul Eudoxiu Hurmuzaki pentru lucrarea O var fierbinte n relaiile romno-sovietice. Convorbirile de la Moscova din iulie 1964 Ctlin Hriban (Institutul de Arheologie Iai) Premiul Nicolae Iorga pentru lucrarea Iaii n secolele XV-XVIII. Elemente de topografie istoric Marian Coman (Institutul Nicolae Iorga) premiul Nicolae Iorga al Societii de tiine Istorice din Romnia pentru cartea Putere i teritoriu. ara Romneasc medieval (sec. XIV-XVI) Bogdan Popa (Institutul Nicolae Iorga) premiul A.D. Xenopol al Societii Romne de tiine Istorice pentru cartea de autor Educaie fizic, sport i societate n Romnia interbelic, Cluj-Napoca, Editura Eikon, 2013 SECIA DE TIINE MATEMATICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Viorel Barbu V. Barbu, M. Rckner, D. Zhang, Stochastic Nonlinear Schrodinger Equations with Linear Multiplicative Noise: Rescaling Approach, Journal of Nonlinear Science, 24 (3) (2014), 383-409 SRI = 3.213 (FI = 1.885) Acad. Ivan Singer V. Niic, I. Singer, Extended-valued topical and anti-topical functions on semimodules, Lin. Alg. Appl.,

446 (2014) 25-70 (FI = 0.983) Dr. Mihnea Coltoiu, m.c. M. Coltoiu, C. Joita, On the separation of the cohomology of universal coverings of 1-convex surfaces, Adv. Math., 265 (2014) 362-370 (FI = 1.353) Prof. Constantin Corduneanu, m.c. Integral Equations and Applications, Cambridge University Press, Delhi, India, 2014 Prof. Dorin Iesan, m.c. D. Iesan, Deformation of thin chiral plates in strain gradient elasticity, Eur. J. Mechanics A/Solids, 44 (2014) 212- 221 (FI = 1.904) Prof. Constantin Nastasescu, m.c. S. Dsclescu, C. Nstsescu, L. Nstsescu, Frobenius algebras of corepresentations and group-graded vector spaces, J. Algebra, 406 (2014) 226-250 (FI = 0.604) Prof. Ioan Tomescu, m.c. I. Tomescu, 2-Connected graphs with minimum general sum-connectivity index, Discrete Appl. Math., 178 (2014) 135-141 (FI = 0.677) Prof. Tudor Zamfirescu, m.o. T. Zamfirescu, Typcal simplicially convex bodies, Adv. Geom., 14 (2014) 109-115 (FI = 0.314) SECIA DE TIINE MATEMATICE Cri (opere fundamentale) Etienne Pardoux, Aurel Rcanu, canu, Stochastic Differential Equations, Backward SDEs, Partial Differential Equations, Springer: Stochastic Modelling and Applied Probability, Vol. 69, 2014, XVII, 667 p Lucrri tiinifice publicate n reviste cu factor de impact ridicat Florin Ambro, An injectivity theorem, Compositio Mathematica 150 (6) (2014) 999-1023 (FI = 1.043) A. Dimca, R. Hain, S. Papadima, The abelianization of the Johnson kernel, J. Eur. Math. Soc. 16 (2014) 805-822 (FI = 1.42) C. Guillarmou, S. Moroianu, Chern-Simons line bundle on Teichmuller space, Geometry & Topology 18 (2014) 327-377 (FI = 0.817) Rapoarte/studii de mare interes national M. Suran, Raport de tara trimis la FP7/ASTRONET (European Network for Astronomy), Bucharest, 19

November 2014, in cadrul participarii la FP7/ASTRONET Integrating and strengthening the ERA, ERANET, Coordination and Support Action for Large Telescopes, Coordinating Strategic Planning for European Astronomy, Contract no. 262162 Premii ale Academiei Romane George Marinescu, Berezin-Toeplitz quantization on Kahler manifolds Serban Theodor Belinschi, Contribuii n teoria probabilitii necomutative Marius Leordeanu, Unsupervised learning for graph matching Premii in strainantate Cristian Sminchisescu, castigator (cu Dan Banica), Reconstruction Meets Recognition Challenge, Segmentare Semantica, European Conference on Computer Vision (ECCV), 2014 SECIA DE TIINE FIZICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Emil Burzo Magnetic properties, electronic structures and pressure effects of Ho xY1-xCo2 Compounds, E. Burzo, P. Vlaic, D. P. Kozlenko, S. E. Kichanov, N. T. Dang, A. V. Rutkauskars, B. N. Savenko, J. Alloys Comp. 584, 393-401 (2014) (FI = 2.726) Impact of Fe/NaCl(001) interface structure on electronic, magnetic and spin-polarizaed transport properties of Fe/NaCl/Fe(001) heterojunctions: an ab initio study, P. Vlaic, E. Burzo, K. Carva, J. Alloys Comp. 598, 41-53 (2014) (FI = 2.726) Distincii primite n 2014: Ordinul pontifical Sanctii Grigorii Magni n grad de cavaler acordat de Papa Francisc I; Premiul Grigore Moisil pentru tiine exacte acordat de Marea Loj Masonic; Diploma Bene Merenti acordata de Biblioteca Judeean Maramure Acad. Ioan-Iovitz Popescu Kelih E., Popescu, I.-I., Altmann, G. (2014). Some aspects of Slavic phonemics and graphemics, Glottometrics 27, 18-53 Popescu, I.-I., Altmann, G. (2014). The lambda structure of language levels, Glottometrics 27, 54-88 Popescu, I.-I., Altmann, G. (2014). Clause centrality, Glottometrics 28, 13-36 Prof. Nicolae Victor Zamfir, m.c. Zamfir, N. V. Nuclear Physics with 10 PW laser beams at Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI-NP), European Physical Journal Special Topics, 223, 1221-1227 (2014) (FI = 1.76)

Citri n literatura internaional (fr autocitri): cca 248 Prof. Dan Demco, m.c. S. Balaceanu, S. Singh, Y. Li, D. E. Demco, M. Mller, Morphology and interaction parameters of stimulisensitive native alpha-elastin biohybridmicrogel, Chem. Phys. Letters, 612, 182-189 (2014) P. Das, J.-M. Malho, K. Rahimi, F. Schacher, B. Wang, D. E. Demco, A. Walter, Nacre-Mimetics with Synthetic Nanoclays up to Ultrahigh Aspect Ratio, Nature Communication, (2014) (FI = 10.472) SECIA DE TIINE FIZICE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. Voicu Lupei, m.c. V. Lupei, A. Lupei, N. Pavel, Improved laser efficiency by direct pumping of the radiation-resistant Nd:gadolinium-scandium-gallium garnet, Laser Physics Letters 24, 045801 (2014) (FI = 2.964) A. Lupei, V. Lupei, C. Gheorghe, S. Hau, A. Ikesue, Multicenters in Ce 3+ visible emission of YAG ceramics, Optical Materials 37, 727 (2014) (FI = 2.075) Prof. Dumitru Mihalache, m.c. Y. Xue, F. Ye, D. Mihalache, N. C. Panoiu, X. Chen, Plasmonic lattice solitons beyond the coupled-mode theory, Laser & Photonics Reviews 8 (4), L52-L57 (2014) (FI = 9.313) W. Zhu, Y. He, B. A. Malomed, D. Mihalache, Two-dimensional solitons and clusters in dissipative lattices, J. Opt. Soc. Am. B 31 (6), A1-A5 (2014) (FI = 1.806) Y. He, B. A. Malomed, D. Mihalache, Localized modes in dissipative lattice media: an overview, Phil. Trans. R. Soc. A 372, 20140017 (2014) (FI = 2.864) V. Besse, H. Leblond, D. Mihalache, B. A. Malomed, Building patterns by traveling dipoles and vortices in two-dimensional periodic dissipative media, Optics Communications 332, 279-291 (2014) (FI = 1.542) Prof. Mihail Blnescu, m.o. Exemplu de valorificare industriala a rezultatelor din activitatea de cercetare dezvoltare Mihail Balanescu, Academica 6 -7 Iunie Iulie 2014, anul XXIV, 284-285 Colaborarea intre Horia Hulubei si Yvette Cauchois Petre Frangopol si Balanescu Mihail, Revista de Politica Stiintei si Scientometrie (serie noua) Vol. 3, Nr. 2, 2014 SECIA DE TIINE FIZICE Cele mai importante lucrri publicate n anul 2014

I. Popescu, K.-H. Best, G. Altmann, Unified Modeling of Length in Language, Ludenscheid: RAM-Verlag, II + 124 pp (2014) N. V. Zamfir, Nuclear Physics with 10 PW laser beams at Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), European Physical Journal - Special Topics, 223, 1221-1227 (2014) S. Balaceanu, Y. Singh, D. E. Demco, M. Moller, Morphology and interaction parameters of stimulisensitive native alpha-elastin biohybridmicrogel, Chem. Phys. Letters, 612, 182-189 (2014) SECIA DE TIINE CHIMICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Ionel Haiduc M...(arene) interactions for M = gallium, indium and thallium: Influence upon supramolecular selfassembly and prevalence in some proteins, I. Caracelli, I. Haiduc, Julio-Zukerman-Schpector, Edward R.T. Tiekink, Coord. Chem. Revs., 281, 50 (2014) (FI = 12.098) Acad. Bogdan C. Simonescu Heparin-anthranoid conjugates associated with nanomagnetic particles and their cytotoxic effect on cancer cells, A. Durdureanu-Angheluta, C. M. Uritu, A. Coroaba, B. Minea, F. Doroftei, M. Calin, S. S. Maier, M. Pinteala, M. Simionescu, B. C. Simionescu, Journal of Biomedical Nanotechnology, 10, 131142 (FI = 7.578) Acad. Marius Andruh Magnetic and luminescent binuclear double stranded helicates, P. Cucos, F. Tuna, L. Sorace, I. Matei, C. Maxim, S. Shova, R. Gheorghe, A. Caneschi, M. Hillebrand, M. Andruh, Inorg. Chem., 53, 7738 (2014) (FI = 4.794) Acad. Alexandru T. Balaban Aromaticity and conjugation in 1,2-benzoquinone valence isomers and congeners, A.T. Balaban, A. Greer, J.F. Liebman, Adv. Heterocyclic Chem., 133 (2014) (FI = 2.8) Dr. Maria Zaharescu, m.c. Porous nanosized oxide powders in the MgO-TiO2 binary system obtained by sol-gel method, L. Todan, T. Dascalescu, S. Preda, C. Andronescu, C. Munteanu, D.C. Culita, A. Rusu, R. State, M. Zaharescu, Ceram. Int., 40, 15693-15701 (2014) (FI = 2.086) Prof. Zeno Simon, m.c.

Computational and Quantum Chemistry for QSAR, A. Chiriac, P.T. Frangopol, Z. Simon, Intl. J. Chem. Modelling (USA), 5, fasc. 2-3, 335 (2014) SECIA DE TIINE CHIMICE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. Ion Grosu, m.c. Thiophene-based macrocycles via the Suzuki-Miyaura cross-coupling reactions, A. Petran, A. Terec, E. Bogdan, A. Soran, E. Lakatos, I. Grosu, Tetrahedron, 70, 6803-6809 (2014) (FI = 2.817) Prof. Mihaela Hillebrand, m.c. -Cyclodextrin derivative as chiral carrier in membrane transport of some aromatic amino acids, A.-D. Stancu, M. Hillebrand, C. Table, L. Mutihac, J. Incl. Phenom. Macrocycl. Chem., 78, 71 (2014) (FI = 1.426) Prof. Dumitru Oancea, m.c. Experimental and numerical study of laminar burning velocity of ethane-air mixtures of variable initial composition, temperature and pressure, M. Mitu, D. Rzu. V. Giurcan, D. Oancea, Energy & Fuels, 28, 2179-2188 (2014) (FI = 2.733) Prof. Cristian Silvestru, m.c. Palladium(II) complexes with chiral organoantimony(III) ligands. Solution behavior and solid state structures, D. Copolovici, F. Isaia, H.J. Breuing, C.I. Ra, C. Silvestru, RSC Advances, 4, 26569-26576 (2014) (FI = 3.708) SECIA DE TIINE CHIMICE Institutul de Chimie Macromolecular Petru Poni 13 lucrri cu FI 5 Cri: Advanced separations by specialized sorbents, E.S. Dragan (Ed.), CRC Press, Boca Raton, USA, 2014 (358 p) Lucrri: L. Marin, S. Moraru, M.C. Popescu, A. Nicolescu, C. Zgardan, B.C. Simionescu, M. Barboiu, Out-of-water constitutional self-organization of chitosan-cynnamaldehyde dynagels, Chemistry A European Journal 20, 4814-21 (2014) (FI = 5.696) E. Mahon, Z. Mouline, M. Silion, A. Gilles, M. Pinteala, M. Barboiu , Multilayer lectin-gluconanoparticles architectures for QCM enhanced detection of sugar-protein interaction, Chemical Communications, 49, 3004-3006 (2014) (FI = 6.378)

Institutul de Chimie Fizic Ilie Murgulescu Lucrri: D.G. Angelescu, Per Linse, Monte Carlo Simulations of Multigraft Homopolymers in Good Solvent, Macromolecules, 47, 415426 (2014) (FI = 5.927) F. Cimpoesu, N. Dragoe, H. Ramanantoanina, W. Urland, C. Daul, The theoretical account of the ligand field bonding regime and magnetic anisotropy in the [email protected] single ion magnet endohedral fullerene, Phys. Chem. Chem. Phys., 16, 11337-11348 (2014) (FI = 4.198) G. Ionita, A.M. Ariciu, I.M. Turcu, V. Chechik, Properties of polyethylene glycol/ cyclodextrin hydrogels revealed by spin probes and spin labeling methods, Soft Matter, 10 (11), 1778-1783 (2014) (FI = 4.151) SECIA DE TIINE CHIMICE Institutul de Chimie Timioara Capitole n cri: Birdeanu Mihaela, Fagadar-Cosma Eugenia, Chapter 5: The Self-Assembly of Porphyrin Derivatives into 2D and 3D Architectures in Quantum Nanosystems: Structure, Properties and Interactions, Apple Academics Press, Toronto-New Jersey, ISBN: 978-1-926895-90-1, 2014, pp.173-206 L. Macarie, G. Ilia, Synthesis and Polymerization of Vinylphosphonic Acid. In: RSC Polymer Chemistry Series No. 11, Phosphorus-Based Polymers: From Synthesis to Applications, Eds. Sophie Monge and Ghislain David, 334 p., Chapter 4, The Royal Society of Chemistry, Cambridge, England, 2014, pp. 51-65 M. Chirita, M.L. Kiss, C. Savii, Magnetite, Properties and Modern Biomedical Applications (Cpt. 4) Magnetite Synthesis, Uses, and Biological Occurrence, Series: Chemistry Research and Applications, J. Ward Ed., NOVA Science Publisher, NY, USA, 2014, pp. 119-182 Lucrri: P.Y. Maximov, R.E. McDaniel, D.J. Fernandes, P. Bhatta, V.R. Korostyshevskiy, R.F. Curpn, V.C. Jordan, Pharmacological Relevance of Endoxifen in a Laboratory Simulation of Breast Cancer in Postmenopausal Patients, J. Natl. Cancer Inst., 106(10), dju283, 2014, DOI: 10.1093/jnci/dju283 (FI = 15.161) S.G. Muntean, M.E. Radulescu-Grad, P. Sfarloaga, Dye adsorbed on copolymer, possible specific sorbent for metal ions removal, RSC Adv. 4(52): 27354 - 27362, 2014 (FI = 3.708) Centrul de Chimie Organica C.D. Neniescu Lucrri: S. Ion, A. Nica, M. Madalan, M. Julve, F. Lloret, M. Andruh, One-dimensional coordination polymers

constructed from di- and trinuclear {3d-4f} tectons. A new useful spacer in crystal engineering: 1,3-bis(4pyridyl)azulene, CrysEngComm, 2014, 16(3), 319-327 (FI = 3.858) F. Ding, Y. Sun, F. Verpoort, V. Dragutan, I. Dragutan, Catalytic Activity and Selectivity of a Range of Ruthenium Complexes Tested in the Styrene/EDA Reaction System, J. Mol. Catal. A Chem., 2014, 386, 86-94 (FI = 3.679) SECIA DE TIINE CHIMICE Premii ale Academiei Romne Dr. Marcela Mihai Institutul de Chimie Macromolecular Petru Poni premiul Costin D. Neniescu al Academiei Romne Dr. Florina Brnzoi Institutul de Chimie Fizic Ilie Murgulescu premiul Ilie G. Murgulescu al Academiei Romne Dr. Cora Vasilescu Institutul de Chimie Fizic Ilie Murgulescu premiul Ilie G. Murgulescu al Academiei Romne Dr. Ni Tudorachi Institutul de Chimie Macromolecular Petru Poni premiul Nicolae Teclu al Academiei Romne Dr. Venera Giurcan, Dr. Maria Mu i Dr. Adina Musuc Institutul de Chimie Fizic Ilie Murgulescu premiul Nicolae Teclu al Academiei Romne SECIA DE TIINE BIOLOGICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Maya Simionescu M.B. Preda, T. Rnningen, A. Burlacu, M. Simionescu, J.O. Moskaug, G. Valen, Remote transplantation of mesenchymal stem cells protects the heart against ischemia-reperfusion injury, Stem Cells 2014 Aug, 32(8): 2123-34 (FI = 7.7) A.M. Gan, E. Butoi, A. Manea, M.M. Pirvulescu, D. Stan, V. Simion, M. Calin, M. Simionescu, I. Manduteanu, Functional analysis of the fractalkine gene promoter in human aortic smooth muscle cells exposed to proinflammatory conditions, FEBS J. 2014 Jul 8. doi: 10.1111/ febs.12921 (FI = 3.986) I. Titorencu, V. Pruna, V.V. Jinga, M. Simionescu, Osteoblast ontogeny and implications for bone pathology: an overview, Cell Tissue Res., 355(1):23-33, 2014 (FI = 3.68) Premiul I la Concursul PREMIILE INOVAIEI 2014 conferit de SC 3M Romania SRL cercetatorilor M.G. Albu, I. Lascar, D.G. Zamfirescu, M. Simionescu, I. Zegrea, I.D. Titorencu,

M. Popescu, G. Bumbeneci, pentru proiectul Conductori nervosi din colagen si procedeu de obtinere a acestora. Cerere de brevet national inregistrata la OSIM cu nr. A1336 din 7.12.2011. DIPLOMA MERITUL ACADEMIC conferit de catre Academia Romana Institutului de Biologie i Patologie Celular N. Simionescu la 35 de ani de activitate pentru contribuii tiinifice de excepie n domeniul biologiei i patologiei celulare. SECIA DE TIINE BIOLOGICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Octavian Popescu Ianc, C. Ochis, R. Persch, O. Popescu, A. Damert, Hominoid Composite NonLTR Retrotransposons Variety, Assembly, Evolution, and Structural Determinants of Mobilization, Mol. Biol. Evol. 31, 2847-2864, 2014 (FI = 14.308) (AIS = 3,846) Brevete de inventii RO129482-A2, I. Burda, A.M.Silaghi, O. Popescu, A.R. Tunyagi, S. Simon, Multiplication of sensitivity of resonant sensor, comprises QCM oscillator whose output signal is applied to frequency multiplier, 2014-L22569 [41] (Dervent Primary Accession Number) RO129483-A2, I. Burda, A.R. Tunyagi, A.M. Silaghi, S. Simon, O. Popescu, Module for measuring the impedance of a resonant immunosensor, 2014-L22567 [40] (Dervent Primary Accession Number) Acad. Lucia-Doina Popov Protein S-glutathionylation: from current basics to targeted modifications, Arch. Physiol. Biochem. 2014 Oct., 120(4):123-30. doi: 10.3109/13813455.2014.944544. Epub 2014 Aug 12 Acad. Constantin Toma C. Toma, A. Toniuc, 2014 Nume populare romneti de plante - expresie a caracterelor lor morfologice i ecologice, Edit. PIM, Iai, ISBN 978-606-13-1911-4, 207 p M.N. Grigore, L. Ivnescu, C. Toma, 2014 Halophytes: An Integrative Anatomical Study, Springer, Heidelberg, New York, Dordrecht, London, ISBN 978-3-319-05729-3, 548 p SECIA DE TIINE BIOLOGICE Lucrri ale membrilor Seciei Dr. Anca V. Sima, m.c. C.S. Stancu, G.M. Sanda, M. Deleanu, A. V. Sima, Probiotics determine hypolipidemic and antioxidant effects in hyperlipidemic hamsters, Mol. Nutr. Food Res. 58(3):559-68, 2014 (FI = 4.909) Dr. Dumitru Murariu, m.c. R.I. Panculescu-Gatej, A. Sarbu, S. Dinu, M. Waldstrom, P. Hayman, D. Murariu, A. Petrescu, C. Szmal, G. Oprisan, A. Lundkvist, C. Ceianu, 2014 - Dobrava Virus Carried by the

Yellow/Necked Filed Mous Apodemus flavicollis, Causing Hemorrhagic Fever with Renal Syndrome in Romania, Vector-Borne and Zoonotic Diseases, 14, 5: 1-7 (FI = 2.531) Prof. Maria-Luiza Flonta, m.c. Constiinta. In G.Vacariu, G. Stefanov (Ed.), Problema Minte-Creier in neurostiinta cognitiei, Ed. Universitatii Bucuresti, 9-45 , 2013 (aparut 2014) SECIA DE TIINE BIOLOGICE Institutul de Biologie i Patologie Celular Nicolae Simionescu Indice Hirsh IBPC: 43; media citarilor/lucrare: 21,42 M.B. Preda, T. Rnningen, A. Burlacu, M. Simionescu, J.O. Moskaug, G. Valen, Remote transplantation of mesenchymal stem cells protects the heart against ischemia-reperfusion injury, Stem Cells, 2014, 32(8): 2123-34 (FI = 7.7) C.S. Stancu, G.M. Sanda, M. Deleanu, A.V. Sima. Probiotics determine hypolipidemic and antioxidant effects in hyperlipidemic hamsters, Mol. Nutr. Food Res., 2014, 58(3): 559-68 (FI = 4.909) M.M. Pirvulescu, A.M. Gan, D. Stan, V. Simion, M. Calin, E. Butoi, I. Manduteanu, Subendothelial resistin enhances monocyte transmigration in a co-culture of human endothelial and smooth muscle cells by mechanisms involving fractalkine, MCP-1 and activation of TLR4 and Gi/o proteins signaling, Int. J. Biochem. Cell. Biol. 2014, 50: 29-37 (FI = 4.595) Institutul de Biochimie 9 lucrari publicate in reviste cu factor de impact > 3, dintre care 5 lucrari cu FI > 4 Institutul de Speologie Emil Racovit Nitzu, A. Nae, R.I. Bancila, I. Popa, A. Giurginca, R. Plaiasu, 2014 Scree habitats: ecological function, species conservation and spatial-temporal variation in the arthropod community. Systematics and Biodiversity, 12(1): 65-75 (FI = 2.153) Webb, M. Robu, O.T. Moldovan, S. Constantin, B. Tomus, I. Neag, 2014 Ancient human footprints in

Ciur-Izbuc Cave, Romania. American Journal of Physical Anthropology, 155: 128-135 (FI = 2.514) Premiul Gheorghe Munteanu Murgoci: Dr. Ioan Povar SECIA DE TIINE BIOLOGICE Institutul de Biologie B. Ianc, C. Ochis, R. Persch, O. Popescu, A. Damert, Hominoid Composite NonLTR RetrotransposonsVariety, Assembly, Evolution, and Structural Determinants of Mobilization, Mol. Biol. Evol., 31, 2847-2864, 2014 (Fi = 14.308) Descrierea i publicarea a dou specii noi pentru tiin din grupul Collembola: Deuteraphorura diana i D. doftana Weiner & Fiera, 2014 Demararea proiectului Reabilitarea, Consolidarea, Modernizarea si Dotarea Statiunii de Cercetari Ecologice Sulina a Academiei Romne Acronim ResBioClim; Director proiect Dr. Mdlin Enache (POS-CCE Apel 2013 - proiect declarat eligibil, aflat in evaluare economica) Raportul Romniei n baza articolului 17 din Directiva Habitate (nregistrat la Comisia European n data de 04.01.2014): Romania: Report on Implementation Measures (Article 17, Habitats Directive) Premiul Emil Racovi al Academiei Romane: Dr. Cristina Purcrea Premiul Grigore Antipa al Academiei Romane: Dr. Gabriela Teodosiu Comisia Monumentelor Naturii Dr. Dan Munteanu - presedinte Avizarea declarrii de noi arii protejate sau de monumente ale naturii Avizarea unor derogri de la regimul de protecie a unor specii de animale (la solicitarea Ministerului mediului, pe baz de documentaii justificative) Avizarea unor modificri n componena consiliilor tiinifice ale unor arii naturale protejate Avizarea de derogri de la regimul de protecie n cazul unor plante Avizarea derulrii unor cercetri tiinifice, asupra unor specii de plante sau animale

Avizare de colonizri de specii animale Avizarea valorificrii/ exploatrii unor resurse naturale din flora i fauna rii SECIA DE TIINE GEONOMICE Lucrri ale membrilor Seciei Membrii seciei au publicat 18 articole indexate ISI n strintate (ex. Facies, Carnets de Gologie, Geologica Acta, Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology, Sedimentary Geology, Quaternary International etc.) i 19 articole n reviste de specialitate non-ISI din domeniul geotiinelor din ar (Revue Roumaine de Gographie, Academica, Acta Palaeontologica Romaniae, Confluene Geografice, Historia Universitatis Iassiensis etc.). Rapoarte/studii de interes national Institutul de Geodinamica E.K.J. Kilpua, M. Mierla, A.N. Zhukov, L. Rodriguez, A. Vourlidas, B. Wood, Solar Sources of Interplanetary Coronal Mass Ejections During the Solar Cycle 23/24 Minimum, Solar Physics, 289, 10, 3773-3797, 2014 (FI = 3.805) C. Demetrescu, V. Dobrica, Multi-decadal ingredients of the secular variation of the geomagnetic field. Insights from long time series of observatory data, Physics of the Earth and Planetary Interiors, 231, 39 55, 2014 (FI = 2.398) H. Mitrofan, F. Chitea, M.-A. Anghelache, M. Visan, Possible triggered seismicity signatures associated with the Vrancea intermediate-depth strong earthquakes (Southeast Carpathians, Romania), Seismological Research Letters, 85, 314-323, 2014 (FI = 2.268) I. Nicolae, I. Seghedi, I. Bobos, M. do Rosrio Azevedo, S. Ribeiro, M. Tatu, Permian volcanic rocks from the Apuseni Mountains (Romania): Geochemistry and tectonic constraints, Chemie der Erde, 74, 125 137, 2014 (FI = 1.397) Institutul de Geografie

H. Hussin, V. Zumpano, S. Sterlacchini, P. Reichenbach, C.J. Van Westen, D. Blteanu, M. Micu, Landslide representation and sampling in grid-based susceptibility models: review and appliction (acceptat spre publicare n Geomorphology) (FI = 3.1) SECIA DE TIINE GEONOMICE Realizri de excelen Institutul de Geodinamica Un tratat editat ntr-o editur consacrat din strintate S.F. Balan, D. Ioane, C. Cioflan, I. Panea, B. Apostol, Z. Malita, F. Chitea, M. A. Anghelache, 2014. Scenarios for Local Seismic Effects of Tulcea (Romania) Crustal Earthquakes - Preliminary Approach of the Seismic Risk Characterization for Tulcea City. Earthquake Hazard Impact and Urban Planning, Environmental Hazards Series, Springer, 85-103, ISBN 978-94-007-7980-8. D. Ioane, M. Diaconescu, F. Chitea, G. Garbacea, 2014. Active Fault systems and their significance for urban planning in Bucharest, Romania. Earthquake Hazard Impact and Urban Planning, Environmental Hazards Series, Springer, 15-43, ISBN 978-94-007-7980-8. 12 articole publicate n reviste cotate Web of Science (Thomson Reuters). Institutul de Geografie Cri D. Micu, Al. Dumitrescu, S. Cheval, M.-V. Brsan, 2014, Climate of the Romanian Carpathians. Variability and Trends, Springer Atmospheric Sciences Series, 213 p. R. Sgeat, 2014, The Urban Systems in the Age of Globalization. Geographical Studies with focus on Romania, LAP Lambert Academic Publishing, Saarbrcken, 256 p. R. Sgeat, 2014 coordonator, Euroregiunile de cooperare transfrontalier din bazinul inferior al Dunrii. Studiu geografic, Edit. Academiei Romne, Bucureti, 339 p. SECIA DE TIINE GEONOMICE Colectiv geografie Iasi

D. Bulgariu, C. Rusu, L. Bulgariu, F. Filipov, 2014, Introducere n pedogeochimia analitic (vol. I). Ed. Universitii Alexandru Ioan Cuza din Iai L. Bulgariu, D. Bulgariu, C. Rusu, 2014, Applications of marine algae biomass for removal of heavy metal ions from aqueous environments (Chapter 25; p. 743-780). In: Se-Khou Kim (ed.) Handbook of heavy metal ions from aqueous environments, Springer-Verlag, Berlin. ID: 10.1007 /978-3-642-29290-3-025 L.M. Irimia, C.V. Patriche, H. Qunol, 2014, Analysis of viticultural potential and delineation of homogeneous viticultural zones in a temperate climate region of Romania, Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin, 48, 145-167 (FI = 1.022) O. Planchon, H. Qunol, L. Irimia, C.V. Patriche, European cold wave during February 2012 and impacts in wine growing regions of Moldavia (Romania), Theoretical and Applied Climatology, 06/2014 (FI = 1.76) Colectiv geografie Cluj A. Marga, Religia n era globalizrii, Edit. Academiei Romne, Bucureti, 2014, 260 pp. D. Petrea, S. Bilaco, S. Roca, I. Vescan, I. Fodorean, The determination of the landslide occurence probability by GIS spatial analysis of the land morphometric characteristics (case study: the Transzilvanian Plateau), Carpathian Journal of Earth and Environmental Sciences, 9, 2, 91-102, 2014 S. Roca, D. Petrea, S. Bilaco, I. Rus, I. Irimu, I. Fodorean, I. Vescan, Assessment of flood hazard and risk using G.I.S. and historical data. Case-study: the Niraj river basin (Transylvania Depression, Romania), Proceedings of 14th GeoConference on Informatics, Geoinformatics and Remonte Sensing, Vol. III Photogrametry & Remonte Sensing, Cartography & G.I.S., 497-504, 2014, ISBN 978-619-7105-12-4 SECIA DE TIINE TEHNICE Lucrri ale membrilor Seciei

D. Banabic, Sheet Metal Forming Processes, Science Press, Beijing, 2014 (translation in Chinese of the book published in 2010 by Springer) R.J. Nedoushan, M. Farzi, D. Banabic, Simulation of Hot Forming Processes Using Cost Effective MicroStructural Constitutive Models, Int. J. Mech. Sciences, 85, 196204, 2014 (FI = 2.061) V. Badescu, A. Dumitrescu, Accuracy of CM-SAF solar irradiance incident on horizontal surface, Theoretical and Applied Climatology, 117, 233246, 2014 (FI = 1.742) M. Paulescu, V, Badescu, C. Dughir, New procedure and fi eld-tests to assess photovoltaic module performance, Energy 70, 49-57, 2014 (FI = 4.159) V. Badescu, M.D. Cazacu, M. Dogaru, L. Fara, G. Gheorghe, N. P. Leonachescu, G. Kumbetlian, N. Dragulanescu, N. Millea, P. Manea, V. Marin, C. Oprea, D. Stanescu, Ingineri Romani. Dictionar Enciclopedic, vol. 1, Editori: G. Dragan, V. Badescu, N. Leonachescu, P. Manea, V. Marin, H. Popescu, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2014, 306 pp, ISBN 978-606-543-477-6 M. Macdonald, V. Badescu (Eds.), The International Handbook of Space Technology, Springer-Praxis Publishing, Heidelberg, 2014, 731 pp, ISBN 978-3-642-41100-7, ISBN 978-3-642-41101-4 I. Boldea, L.N. Tutelea, L.Parsa, D. Dorell, Automotive electric propulsion systems with reduced or no Permanent magnets: a review, IEEE Trans. 61- IE, no 10, 2014, 5696-5711 D. Dubina, V. Ungureanu, Instability mode interaction: from Van Der Neut model to ECBL approach, Thin-Walled Structures, 81, 2014, pp. 3949 (FI = 1.432) A. Bejan, J.P. Zane, Design n natur. Cum guverneaz Legea Constructal evoluia n biologie, fizic, tehnologie, i organizarea social, Ed. AGIR, Academia de tiine Tehnice din Romnia, 2013, 245 pp., ISBN 978-973-720-476-9, traducerea cartii: Design in nature. How the constructal law governs evolution in biology, physics, technology, and social organization, Doubleday, New York, London, Toronto, Sydney, Auckland, 2012, ISBN 978-0-385-53461-1 Traducere 2013, lansarea in 2014. SECIA DE TIINE TEHNICE Lucrri ale membrilor Seciei

A.M. Morega, A. Negoia, M. Morega, Book on Renewable Energy, Chapter XX: Heat Transfer Analysis of Spherical Cell Photovoltaic Modules used in Energy Harvesting Applications, Cambridge Scholars Publishing, 2014 T. Sireteanu, A.-M. Mitu, M. Giuclea, O. Solomon, A comparative study of the dynamic behavior of Ramberg-Osgood and Bouc-Wen hysteresis models with application to seismic protection devices, Engineering Structures, 76 (2014), 255-269 (FI = 1.767) L. Munteanu, V. Chiroiu, C. Brian, D. Dumitriu, T. Sireteanu, S. Petre, On the 3D normal tire/off-road vibro-contact problem with friction, Mechanical Systems and Signal Processing, ISSN: 0888-3270 (FI = 2.465) M. Achilleos, M. Demetriou, O. Marinica, L. Vekas, T. Krasia-Christoforou, An innovative synthesis approach toward the preparation of structurally defined multiresponsive polymer (co)networks, Polymer Chemistry, 5(14), 4365- 4374, 2014 (FI = 5.368) I. Savva, D. Constantinou, O. Marinica, E. Vasile, L. Vekas, T. Krasia- Christoforou, Fabrication and characterization of superparamagnetic poly(vinyl pyrrolidone)/poly(L-lactide)/Fe3O4 electrospun membranes, Journal of Magnetism and Magnetic Materials, 352, 30-35, 2014 (FI = 2.01) T. Borbath, I. Borbath, S. Gunther, O. Marinica, L. Vekas, S. Odenbach, Three-dimensional microstructural investigation of high magnetization nano-micro composite fluids using x-ray microcomputed tomography, Smart Materials and Structures, 23(5), Article Number: 055018, 2014 (FI = 2.449) V. Socoliuc, L. Vekas, Hydrophobic and Hydrophilic Magnetite Nanoparticles: Synthesis by Chemical Coprecipitation and Physico-Chemical Characterization, in H. Nirschl and K. Keller (Eds.), Upscaling of BioNano-Processes. Selective Bioseparation by Magnetic Particles, Springer Berlin Hedelberg 2014, pp. 39-55 SECIA DE TIINE TEHNICE Institutul de Mecanica Solidelor, Bucuresti L. Munteanu, V. Chiroiu, C. Brian, D. Dumitriu, T. Sireteanu, S. Petre, On the 3D normal tire/off-road vibrocontact problem with friction, Mechanical Systems and Signal Processing, 2014, ISSN 0888-3270 (FI = 2.465) L. Munteanu, C. Brian, V. Chiroiu, D. Dumitriu, R. Ioan, Chaos-hyperchaos transition in a class of models governed by Sommerfeld effect, Nonlinear Dynamics, 78(3), 1877-1889, 2014, ISSN 0924-090X (FI = 2.419) A. Karageorghis, D. Lesnic, L. Marin, The method of fundamental solutions for an inverse boundary value problem in static thermo-elasticity, Computers & Structures, 135, 32-39, 2014, ISSN 0045-7949 (FI = 2.178) Premii Invenia Method and Device for Hybrid Force-Position extended control of robotic and mechatronic systems, L. Vldreanu, Cai Wen, R.I. Munteanu, Yan Chunyan, V. Vldreanu, R.A. Munteanu, Li Weihua, F. Smarandache, I.A. Gal, Brevet OSIM A2012 1077/28.12.2012 - Medalie de aur i Premiu Internaional la a 42-a ediie a Salonului Internaional de Invenii de la Geneva, Elveia, 2-6 aprilie 2014

- Premiu special al Federaiei Ruse (acordat de TECHNOPOL Scientific and Technology Association of the Russian Federation) la a 42-a ediie a Salonului Internaional de Invenii de la Geneva, Elveia, 2-6 aprilie 2014 - Medalie de aur i Premiu Internaional la The 63rd International Innovation Exhibition EUREKA INNOVA 2014, 1315 Noiembrie 2014, Bruxelles L. Vldreanu, European Innovation Awards, FINIS CORONAT OPUS, Diploma of Commander, acordat de Guvernul Belgian, 2014 Centrul de Cercetari Tehnice Fundamentale si Avansate, Timisoara V. Socoliuc, L. Vekas, Hydrophobic and Hydrophilic Magnetite Nanoparticles: Synthesis by Chemical Coprecipitation and Physico-Chemical Characterization, in H. Nirschl and K. Keller (Eds.) Upscaling of Bio-NanoProcesses. Selective Bioseparation by Magnetic Particles, Springer Berlin Heidelberg 2014, pp. 39-55 Premii: Dan Dubin, Viorel Ungureanu, Raffaele Landolfo Premiul Anghel Saligny al Academiei Romne (2012) SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Organizare de manifestri tiinifice pe teme specifice 5 iunie 2014, Aula Academiei Romne dezbaterea naional cu tema Ziua mondial a Mediului Schimbri climatice i securitatea alimentar 10 iunie 2014, Aula Academiei Romne dezbaterea naional Ziua Mondial a Mrilor i Oceanelor 17 iunie 2014 Ziua Mondial pentru combaterea deertificrii i aridizrii dezbatere naional cu tema Agricultura i securitatea alimentar 5 septembrie 2014, Aula Academiei Romne Conferia 50 de ani de la cel de al VIIIlea Congres Mondial de tiina Solului Bucureti 1964 SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Acad. Cristian Hera Cristian HERA, Constantin Mocanu, Roxana Ionescu-ieti; Jurnal Gheorghe Ionescu ieti, Volum 3, Editura Academiei Romne, 630 pag Cristian HERA, Editor; Agricultura, domeniu strategic pentru securitatea i sigurana alimentar, Editura Academie Romne, 480 pag Participare la ntlnirile de lucru ale Comisiei pentru Elaborarea Strategiei pentru Agricultura 20142020, impreuna cu acad. P.I. Otiman si prof Alexandru Bogdan, m.c al AR

Participare la discutarea diferitelor acte legislative n Parlamentul Romniei privind modificari in legislatia Academiei Romane si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti Acad. Valeriu D. Cotea Cotea V. D., Cristian Hera, un spirit fecund n Convorbiri literare, CXLVII, 11 (215), 186-190, 29.11.2013 Cotea V. D., Nicolae A. Boi n Convorbiri literare, CXLVIII, 1 (217), 194-196, 30 ianuarie 2014 Cotea V. D., Ernest Ungureanu - ambasador al tiinei biologice romneti n Convorbiri literare, CXLVIII, 2 (218), 186-188. , 28 februarie 2014 Cotea V. D., Prof. univ. dr. Constantin Vasilic - Omagiu aniversar n Convorbiri literare, CXLVIII, 6 (222), 186-19, iunie 2014 Cotea V. D., Dr. Vlad Bejan, un balneolog de renume n Convorbiri literare, CXLVIII, 10 (226), 183-185, 15 noiembrie 2014 Cotea V. D., Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop i Mitropolit de Bucureti - septuagenar n Academica, nr. 6-7 (284-285), anul XXIV, 61-63, iunie-iulie 2014. Cotea V. D., Dumitru D. Rduceanu - om de carte n Convorbiri literare, CXLVIII, 6 (227), noiembrie 2014 (sub tipar) SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Acad. Victor Giurgiu Manifestri tiinifice organizate/ prezidate: Probleme majore ale silviculturii contemporane (martie, 2014) Valorificarea durabil, cu maxim eficien economic a resurselor forestiere (mpreun cu secia de silvicultur A.S.A.S.) Evaluarea funciilor i serviciilor asigurate de ecosistemele forestiere (iulie, 2014) Prezene romneti la cel de-al XXV-lea Congres al Instituiilor de Cercetri Forestiere (IUFRO) (octombrie, 2014) Acad. Pun Ion Otiman

Rapoarte tiinifice Criterii economice i sociale ale regionalizrii i dezvoltrii locale n Romnia (coordonator), 55 pag., depus Strategia siguranei i securitatea agroalimentar a Romniei, 39 pag. + 26 pag. anexe, depus la Secia de tiine Agricole i Silvice al Academiei Romne Dezvoltarea regional i rural n Romnia:concepte, tipologie, criterii economice i sociale (coordonator), 98 pag., depus la Secia de tiine Agricole i Silvice al Academiei Romne Cri Proiecte i teme academice 2006-2014, Editura Academiei Romne, 585 pag Grnicerii bneni i comunitatea de avere, Editura Academiei Romne, 620 pag, (ngrijire i prefa 6 pag.) Dezvoltarea durabil a economiei agroalimentare i spaiului rural. Evaluri, i direcii strategice, Editura Academiei Romne, 611 pag (coordonator) SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Acad. Nicolae Saulescu Schimbrile climatice o provocare major pentru cercetarea agricol, Editura Academiei Romne, 2014 nregistrarea n catalogul oficial al soiurilor de plante din Romnia a soiului PAJURA, care reprezint o nou etap n perfecionarea bazei genetice a produciei de gru din Romnia Dr. ing. Nicolae Ovidiu Badea, m.c. responsabil program de cercetare (NUCLEU GEDEFOR), proiect naional, proiect in Programul Cadru 7 (responsabil tiinific) participare la simpozioane conferine i congrese internationale ( al XXIV-lea Congres IUFRO, membru n Comitetul internaional) Prof. dr. Alexandru Bogdan, m.c.

organizator/co-organizator conferine tiinifice, seminarii, work shopuri i mese rotunde ocazionate de zilele Internaionale sau Mondiale ale Pmntului, a Biodiversitii, a Mediului, a Alimentaiei Prof. dr. Zeno Grban, m.c. Grban Z., Silaghi-Dumitrescu R., Grban G., Avacovici A., Hadaruga N., Balta C., Ghibu G.-D., Bischin C., Rada O.-A. Metallomics related to gallium compounds: biochemical and xenobiochemical aspects, Macedonian Journal of Chemistry and Chemical Engineering, 2014, 33(1), 3952 (FI = 0.82) Grban Z., Petre Spnul - la un moment de tranziie metodologic pentru cercetarea tiinific n biologia agricol i medical-veterinar, Academica, 2014, 8-9 Grban Z., Biochimie: Tratat comprehensiv. Vol. I. Bazele biochimiei (ed. 5-a), Editura Academiei Romne, Bucureti, 2014 (sub tipar) SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Prof. dr. Doru Pamfil, m.c. Pcurar D. I., Pcurar M. L., Bussell J. D., Schwambach J., Pop T. I., Kowalczyk M., Gutierrez L., Cavel E., Chaabouni S., Ljung K. , Germano Fett-Neto A., Pamfil D., Bellini C. (2014) Identification of new adventitious rooting mutants amongst suppressors of the Arabidopsis thaliana superroot2 mutation. Journal of Experimental Botany 65: (6):1005-1018 (FI = 5.24) Ciuzan O., Hancock J., Pamfil D., Wilsonc I., Ladomeryc M. (2014) The evolutionarily conserved multifunctional glycine-rich RNA-binding proteins play key roles in development and stress adaptation, Scandinavian Plant Physiology Society, Physiologia Plantarum 153 (1): 111 (FI = 3.262) Vescan, L.A., C.R. Sisea, D. Pamfil (2014) Characterization and micropropagation of some wild seabuckthorn genotypes selected from the Danube Delta, Subcapitol nr. 14, Seabuckthorn (Hippophae L.) A multipurpose wonder plant, Vol. IV- Emerging Trends in Research and Technologies, Editor Virendra

Singh, ed. Daya, Astral, 29 pp. ISBN 9789351242666 Medalia de aur PROINVENT editia XII Cluj-Napoca Marele premiu al Universitatii Politehnice din Moldova, PROINVENT editia XII Prof. dr. Gheorghe Sin, m.c. Preedinte al Fundaiei Patrimoniu Preedinte al Academiei de tiine Agricole i Silvice SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Centrul de Cercetare pentru Dezvoltarea Rural Durabil a Romniei Timioara Lucrri Caius Ioan Goa, Nicoleta Mateoc-Srb, Pun Ion Otiman, Agricultural lands bonitation and estimation of crop production in Almajului Valley, Caras-Severin County, 14 th International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM 17-26 june, 2014, Albena, Bulgaria Goa V., Feher Andrea, Raicov M., The National Program for Rural Development 2014-2020 influenced by the experience gained during the period 2007-2013, Lucrri tiinifice Management Agricol, Seria I, vol. XVI(3), pp. 91-97, ISSN: 1453-1410, 2014 Feher Andrea, Goa V., Stanciu S., Hurmuzache Tabita, Research on rural poverty in Romania, Review on Agriculture and Rural Development 2014, vol. 3 (1), pp. 67-74, ISSN 2063-4803, 2104 Cri Orboi Manuela-Dora, Iancu T., Bne A., Sisteme de agricultur note de curs, Editura Agroprint, Nr. pag. 34/220 Raport de interes public Tema de cercetare Dezvoltarea regional i rural n Romnia Concepte, tipologie, criterii economice i sociale, Pun Ion Otiman, Nicoleta Mateoc-Srb, Vasile Goa, Camelia Mnescu, Andrea Feher, Violeta Florian, Adrian Bne, Caius Goa, Miroslav Raicov, Cosmin Slan SECIA DE TIINE AGRICOLE SI SILVICE Centrul de Cercetri pentru Oenologie, Iasi

Zamfir C. I., Cotea V. V., Luchian Camelia- Elena, Niculaua M., Odgeriu G., The influence of different prefermentative maceration processes and tartaric stabilization treatments on the color, cations content and other physico-chemical parameters of' Bbeasc neagr ros' wines. VITIS - Journal of Grapevine Research, 53 (1), 45-52, 2014 (FI = 0.985) Codreanu Maria, Cotea V. V., Luchian Camelia - Elena, Niculaua M., Colibaba Lucia-Cintia, Influence of pre-prefermentative treatments on the composition of' Tmioas romneasc and Aligot wines. Mitteilungen Klosterneuburg 64(1), 1-8, 2014 (FI = 0.106) Arion-Mihalache Cristina, Tabart Jessica, Kevers Claire, Niculaua M., Filimon Rzvan, Beceanu Dumitru Dommes Jacques. Antioxidant potential of different plum cultivars during storage. Food Chemistry 146, 485-491, 2014 (FI = 3.259) Cri publicate Znoag C., Pezevenclcuri proverbiale, Editura Pim, Iai, 2014, 225 p., ISBN 978-606-13-1825-4. SECIA DE TIINE MEDICALE Manifestari stiintifice organizate Simpozionul Antropologie si Societate in manifestarea anuala Zilele Rainer/ Expozitie de sculptura, Aprilie 2014 Simpozionul Acad. N. Cajal (Prof. dr. Irinel Popescu m.c.) a IX editie, Martie 2014 XVII Congres International de Stroke (Acad. C. Popa) Congresul Asociatiei Medicale Romane (AMR) (Prof. C. Ionescu Tirgoviste m.c.) Aprilie 2014 Sesiune stiintifica omagiala Prof. dr. Dan Setlacec 100 ani de la nastere (Prof. dr. Irinel Popescu), Iulie 2014 Congres Romtransplant 2014 (Prof. dr. Irinel Popescu) Individual, Family, Society Contemporary Challenges, Zilele Rainer Mai 2014 Zilele Rainer editia de toamna, Sibiu, Nov. 2014 Omagiu G. E. Palade, 40 ani de la decernarea Premiului Nobel (Acad. V. Voicu)

Adictia si impactul sau asupra societatii actuale ADICTOLOGIA SECIA DE TIINE MEDICALE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Acad. Victor Voicu Miron DS, Rdulescu FS, Benfeldt E, Shah VP, Voicu VA. In vitro and in vivo evaluation of three metronidazole topical products. Pharm Dev Technol. 19(2) 2014 (FI = 1.335) Voicu V, Srbu C, Tache F, Micle F, Rdulescu F, Sakurada K, Ohta H, Medvedovici A. Lipophilicity indices derived from the liquid chromatographic behavior observed under bimodal retention conditions (reversed phase/hydrophilic interaction): application to a representative set of pyridinium oximes. Talanta. 122:172-9, 2014 (FI = 3.511) Voicu V, Rdulescu FS, Medvedovici A. Relationships between the antidotal efficacy and structure, PK/PD parameters and bio-relevant molecular descriptors of AChE reactivating oximes: inclusion and integration to biopharmaceutical classification systems. Expert Opin Drug Metab Toxicol. 6:1-15, 2014 (FI = 2.934) Mircioiu C, Voicu V, Mircioiu I. EHMTI-0126. Superiority of Algopirin versus Excedrin in treating migraine. Individual pain values and pain curves comparisons. The Journal of Headache and Pain, September 2014, 15:G25, Open Access (FI = 3.281) Capitol de carte: Voicu VA, Medvedovici AV, Miron DS, Rdulescu F. Development of an in-vitro assay of apparent permeability across artificial membranes for antidotal oximes (Chapter 55). In: Toxicological Problems. Military Publishing House, Sofia, Bulgaria, 2014: 404-10 (ISBN 978-954-509-509-2) SECIA DE TIINE MEDICALE Cele mai importante lucrri ale membrilor seciei Acad. Constantin Popa Sinteze si rezumate, 200 pag. Revista de Stroke 15-17 oct.2014 30 articole publicate n reviste romneti de specialitate Premii de excelen n strintate: 1 cu privire la cercetarea n stroke Paris, Frana, martie 2014 Acad. Ioanel C. Sinescu

C. Bucsa, G. Stefan, D. Tacu, C. Baston, Hrza M, G. Mirecescu, L. Domnisor, I. Sinescu, Risk Factors Associated With Decreasing Graft Function In Kidney Transplant Recipients, World Transplant Congress, San Francisco, USA, 26-31 Jul. 2014, American Journal of Transplantation, abstract A267, Vol. 14, suppl. 3, pag.475, ISSN: 1600-6135 (FI = 6.190) Baston C, Hrza M, Preda A, Gener I, Manea I, Voinea S, Olaru V, Bdescu B, Sinescu I, Comparative Urologic Complications Of Ureteroneocystostomy In Kidney Transplantation: Transvesical Leadbetterpolitano Versus Extravesical Lich-gregoir Technique, Transplantation Proceedings, Jan-Feb. 2014, vol.46, pag. 176-179 (FI = 0.952) Bucsa C, Stefan G, Tacu BD, Sinescu I, Sinescu RD, Harza M, Does the KDIGO CKD Risk Stratification Based On GFR And Proteinuria Predict Kidney Graft Failure?, International Urology and Nephrology, Volume 46, Issue 4, pag.787-792, Apr. 2014 (FI = 1.325) Gngu C, Dick A, Ptrcoiu S, Liliana Domnior, Mihaela Mihai, Hrza M, Sinescu I, Testicular Feminization: Complete Androgen Insensitivity Syndrome. Discussions Based On A Case Report, Romanian Journal of Morphology and Embyology. 2014;55(1):177-181 (FI = 0.62) SECIA DE TIINE MEDICALE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. Irinel Popescu, m.c. Management of Biliary Cystic Tumors: A Multi-institutional Analysis of a Rare Liver Tumor. Arnaoutakis DJ, Kim Y, Pulitano C, Zaydfudim V, Squires MH, Kooby D, Groeschl R, Alexandrescu S, Bauer TW, Bloomston M, Soares K, Marques H, Gamblin TC, Popescu I, Adams R, Nagorney D, Barroso E, Maithel SK, Crawford M, Sandroussi C, Marsh W, Pawlik TM. Ann Surg. 2014; 262 (2):361-367. (FI = 7.188)

Is Hepatic Resection for Large or Multifocal Intrahepatic Cholangiocarcinoma Justified? Results from a Multi-Institutional Collaboration. Spolverato G, Kim Y, Alexandrescu S, Popescu I, Marques HP, Aldrighetti L, Clark Gamblin T, Miura J, Maithel SK, Squires MH, Pulitano C, Sandroussi C, Mentha G, Bauer TW, Newhook T, Shen F, Poultsides GA, Wallis Marsh J, Pawlik TM. Annals of Surgical Oncology. 2014 (FI = 3.943) Genomic profiling of intrahepatic cholangiocarcinoma: refining prognosis and identifying therapeutic targets. Zhu AX, Borger DR, Kim Y, Cosgrove D, Ejaz A, Alexandrescu S, Groeschl RT, Deshpande V, Lindberg JM, Ferrone C, Sempoux C, Yau T, Poon R, Popescu I, Bauer TW, Gamblin TC, Gigot JF, Anders RA, Pawlik TM. Annals of Surgical Oncology 2014; 21(12):3827-34 (FI = 3.943). Recurrence Patterns and Prognostic Factors in Patients with Hepatocellular Carcinoma in Noncirrhotic Liver: A Multi-Institutional Analysis. Arnaoutakis Dean J, Mavros Michael N, Shen Feng, Alexandrescu S, Firoozmand A, Popescu I et al. Annals of Surgical Oncology 2014; 21(1):147-154. (FI = 3.943). Mutation spectrum of hepatocellular carcinoma from eastern-European patients betrays the impact of a complex exposome. Tanase AM, Marchio A, Dumitrascu T, Dima S, Herlea V, Oprisan G, Dejean A, Popescu I, Pineau P. J Expo Sci Environ Epidemiol. 2014. (FI = 3.050) Characterization of functional transient receptor potential melastatin 8 channels in human pancreatic ductal adenocarcinoma cells. Cucu D, Chiritoiu G, Petrescu S, Babes A, Stanica L, Duda DG, Horii A, Dima SO, Popescu I. Pancreas. 2014; 43(5):795-800 (FI = 3.008) SECIA DE TIINE MEDICALE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. Costin Cernescu, m.c. Cri: Cernescu Costin: Actualiti n tratamentul hepatitelor virale (Current Progress in the treatment of viral hepatitis B and C) Editura Medical, Bucureti, 2014. ISBN: 978-973-39 Articole: Ruta, Simona; Temereanca, Aura; Oprea, Cristiana; Wertheim, Joel; Rosca, Adelina; Ianache, Irina; Ceausu, Emanoil; Cernescu, Costin; Mehta, Sanjay , HIV transmission clusters among injecting drug users from Romania. Clinical Microbiology and Infection, 20-Jun-2014, CLM-14-7325 (FI = 5.197) Cernescu E.C., Anton G., Ru S., Cernescu C. A comparative study on the access to cervical screening testing in Romania, between 2006- 2010. Bacteriologia, Virusologia, Parazitologia, Epidemiologia 2014, 57 (1), 25-30. Prof. Constantin Ionescu-Tirgoviste, m.c.

Mitu M., Petcu L, Tudosoiu J, Mihai A, Carniciu P, Gagniuc P, Lixandru D, Ionescu Tirgoviste C. Correlations between resting, metabolic rate and antrhropometric parameters in newly diagnosted type 2 diabetic patients. Diabetes, 37- insulin sensitivity and resistance. Atherosclerosis 2014. 235 e190. EAS 0556 (FI = 1.365) Gabriel Valeriu Mirancea, Ana-Maria Morosanu, Simona Carniciu, Simona Dima, Nicolae Bacalbasa, Irinel Popescu, Constantin Ionescu-Tigoviste, Nicolae Mirancea. Relevant infrastructural alterations in a pancreaticneuroendocrine tumor: an insulinoma case. Romanian Journal of Morphology and Embryology 2014, 55 (2 Suppl): 3-6 (FI = 0.723) COLECIA ZILELE RAINER Antropologie i Mediu - C. Cristescu, D. Lixandru, J. Tudosoiu, E. Rusu, M. Ghinescu, V. Cristescu, C. Ionescu-Trgovite, Relaia dintre rata metabolic de rapaus i markerii antropometrici la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 nou diagnosticat, Antropologie i Mediu, 5, Editura Niculescu, p. 152-159;,2014 (ISBN PDF: 978-973-748-859-6) SECIA DE TIINE MEDICALE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. Mihail Coculescu, m.c. Balinisteanu B, Cimpean AM, Melnic E, Coculescu M, Ceausu RA, Raica M. Crosstalk Between Tumor Blood Vessels Heterogeneity and Hormonal Profile of Pituitary Adenomas: Evidence and Controversies. Anticancer Research 2014; 34(10):5413-5420 (FI = 1.872) Jurcut R, Jurcut R1,Gloiu S,Florian A,Vldaia A,Ioni OR,Amzulescu MS,Baciu I,Popescu BA, Coculescu M,Ginghina C. Quantifying subtle changes in cardiovascular mechanics in acromegaly: a Doppler myocardial imaging study. J Endocrinol Invest. 2014 Aug 15, 2014 (FI = 1.552) Stancu C, Cimpean AMG, Gheorghiu ML, Galoiu S, Dumitrascu A, Hortopan D, Anghel RM, Ciubotaru V, Badiu C, Raica M, Coculescu M. The Efficacy of Early Postoperative Radiotherapy for Non-Functioning Pituitary Macro Adenomas, with Tumour Cells Expressing or not Expressing Pituitary Hormones. Acta Endocrinologica-bucharest 2014; 10(4):605-620 (FI = 0.210) Premii internationale/naionale Certificate of recognition - American Association of Clinical Endocrinologists, 2014 in appreciation for the contributions in fostering collegiality and interaction Internationally in the endocrine community, enhancement of endocrine practice, and the improvement of care to those with endocrine disorders around the world. Presented at the AACE 23rd Annual Meeting and Clinical Congress May 15 18, 2014 USA Diploma de excelenta pentru merite deosebite in intreaga activitate acordata de Colegiul Medicilor

Bucuresti, 2014 SECIA DE TIINE MEDICALE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. Carol Stanciu, m.o. Carti C. Stanciu, A. Trifan, I. Sporea- Bolile inflamatorii intestinale, Ed. GR. T. Popa, U M F Iasi, 2014 Lucrari Di Bisceglie AM, Janczweska-Kazek E, Habersetzer F, Mazur W, Stanciu C, Efficacy of immunotherapy with TG4040, peg-interferon, and ribavirin in a Phase 2 study of patients with chronic HCV infection. Gastroenterology. 2014 Jul; 147(1):119-131.e3. (FI = 13.926) Reddy KR, Zeuzem S, Zoulim F, Weiland O, Horban A, Stanciu C, Villamil FG, Andreone P, George J, Dammers E, Fu M, Kurland D, Lenz O, Ouwerkerk-Mahadevan S, Verbinnen T, Scott J, Jessner W. Simeprevir versus telaprevir with peginterferon and ribavirin in previous null or partial responders with chronic hepatitis C virus genotype 1 infection (ATTAIN): a randomised, double-blind, non-inferiority phase 3 trial. Lancet Infect Dis. 2014. pii: S1473-3099(14)71002-3. (FI = 19.446). Prof. dr. Dumitru Dobrescu, m.c. MEMOMED 2014, EDITIA 20. Volumul 1, Memorator de Farmacologie Alopata, cu 1168 pagini. Volumul 2, Ghid Farmacoterapic Alopat si Homeopat, 300 pag. SECIA DE TIINE MEDICALE Institutului de Antropologie Francisc I. Rainer, Bucuresti Realizri de excepie Rada Cornelia, Peltea Bianca Bogdana, Psihologie social-dinamica grupurilor. Teorii, cercetri, aplicaii, Editura Universitar, Bucureti, 2014, 270 pagini. ISBN 978-606-28-0069-7 Richard David-Rus, Scientific Explanation Prospects for a new approach LAP LAMBERT Academic Publishing, Germany 978-3-659-50034-3 Realizri importante Colecia Zilele Rainer vol. 5 Antropologie i mediu, Ed. Niculescu, 2014 (coordonatori: A. Kozma, C. Glavce, C. Blceanu-Stolnici) (ISBN 978-973-748-842-8) Rada Cornelia, Violence against women by male partners and against children within the family:

prevalence, associated factors, and intergenerational transmission in Romania: a cross-sectional study, BMC Public Health 2014, 14:129 Rada Cornelia, Sexual behaviour and sexual and reproductive health education: a cross-sectional study in Romania, Reproductive Health 2014, 11:48. A. Soficaru, M. Constantinescu, M. Culea, C. Ionic, Evaluation of Discriminant Functions for Sexing Skulls from Visually Assessed Traits Applied in the Rainer Osteological Collection (Bucharest, Romania), HOMO Journal of Comparative Human Biology, 2014 (FI = 0.729) R. Coco, A. endroiu, S. Schipor, L. C. Bohlea, I. endroiu, F. Raicu , Genotype-phenotype correlations in a mountain population community with high prevalence of Wilson's disease: genetic and clinical homogeneity, PLoS ONE 9(7): e102619. doi: 10.1371/journal.pone.0102619 Premii ale Academiei Romane Premiul Academiei Romne Daniel Danielopolu, pentru cartea Antropologia ntre tiin i cultur . Blceanu-Stolnici C., Glavce C., Berescu M., Borosanu A. - Ed. Pro Universitaria, Bucureti. ISBN: 9789731296081, 2010, 288 pagini. SECIA DE TIINE MEDICALE Institutul de Virusologie tefan S. Nicolau, Bucuresti 34 articole tiinifice, publicate n reviste de specialitate din strinatate, unele foarte prestigioase (Nature Communications, Amm. J. of Cancer Research, Biochemistry Molecular Cancer, PloS One etc), 9 articole tiinifice n reviste de specialitate din ar, 29 comunicri tiinifice la manifestri internaionale i 8 comunicri tiinifice la manifestri naionale. Modernizarea unui centru pentru studiul oncogenezei i al utilizrii oncolizei virale ca strategie terapeutic / ONCOIVN (Proiect POS CCE) Centrul de Cercetri Biomedicale al Academiei Romane, Filiala Iasi Di Bisceglie AM, Janczweska-Kazek E, Habersetzer F, Mazur W, Stanciu C, Carreno V, Tanasescu C, Flisiak R, Romero-Gomez M, Fich A, Bataille V, Toh ML, Hennequi M, Zerr P, Honnet G, Inchausp G, Agathon D, Limacher JM, Wedemeyer H. Efficacy of immunotherapy with TG4040, peg-interferon, and ribavirin in a Phase 2 study of patients with chronic HCV infection. Gastroenterology. 2014, 147(1):119-131 (FI = 13.926)

Cristian Mladin, Alin Ciobica, Radu Lefter, Alexandru Popescu, Walther Bild, Deuterium-depleted water has stimulating effects on long-term memory in rats, Neurosci Lett. 2014 Sep 28; 583: 154-158 (FI= 2.1) Cri Precis de physiologie Le grandes fonctions de l organisme Walther Bild, Editura Tehnopres, 2014 Precis de physiologie La cellule et les fonctions essentielles des tissus - Walther Bild, Editura Tehnopres, 2014 Bolile inflamatorii intestinale. Stanciu C, Trifan A, Sporea I (Editors) , Editura Gr. T. Popa SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Lucian Liviu Albu A Nonlinear Model to Estimate the Long Term Correlation between Market Capitalization and GDP per capita in Eastern EU Countries, Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research, No. 3, p. 522. (FI = 0.42) Estimating the Impact of Quantitative Easing on Credit Risk through an ARMA-GARCH Model, Romanian Journal of Economic Forecasting, No. 3, p. 39-50 Acad. Daniel Daianu Co-coordonator al volumului "The eurozone crisis and the future of Europe", Londra, Palgrave Macmillam The geopolitical dimension of the euro, World Commerce Review, July 2014 Taming financial markets is a must for financial stability, World Commerce Review, May 2014 External imbalances and the governance of the eurozone, World Commerce Review, forthcoming, 2014 Acad. Tudorel Postolache Ctre un ideal practicabil. Note i reflecii, volumul I, Editura Academiei Romne, 2007 (epuizat) pregtit pentru reeditare i volumele II, III i IV, finalizate pentru tiprire n prima jumtate a anului 2015 Discurs preliminar la Noua Enciclopedie a Romniei (120 pg.), pregtit pentru editare, Editura Academiei Romne, 2015, odat cu primul volum din cadrul proiectatei Noi Enciclopedii a Romniei: Corpusul de serii de date statistico-istorice. 1860-2012 (coordonator prof. Victor Axenciuc, m.o.) Colecia Laureai Nobel n economie. Discursuri de recepie, volumul V (n colegiul de redacie mpreun cu acad. Viorel Barbu i acad. Mugur Isrescu) pregtit pentru tiprire n 2015

SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Lucrri ale membrilor Seciei Prof. Ion Dogaru, m.c. Ion Dogaru, Pamfil Drghici, Drept civil. Teoria general a obligaiilor n reglementarea Noului Cod Civil, tratat, ediia a 2-a, Bucureti, Editura All Beck, 2014 Ion Dogaru, Lucian Suleanu, Monografie n limba englez privind regimul juridic al profesionitilor n Noul Cod Civil, Craiova, Editura Universitaria, 2014, 200 pag. Prof. Vasile Stnescu, m.o. La mplinirea a 10 ani de la plecarea n eternitate a academicianului Nicolae Cajal, articol n Academica Drumul spre libertate. De la cunoaterea senzorial la transcunoatere, Bucureti, Editura Universul juridic, 2014 Prof. Gheorghe Zaman, m.c. Gheorghe Zaman, Geamanu M., Eficiena economic n condiiile dezvoltrii durabile, Probleme economice fundamentale, Editura Fundaiei Romnia de Mine, 191 pag., Bucureti, 2014, ISBN 978-606-20-0128-5 contribuii la Strategia de Dezvoltare Teritorial a Romniei, Romnia Policentric 2035, Ministerul Dezvoltrii Regionale i Administraie Publice contribuii la Strategia de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020, Guvernul Romaniei. Prof. Ctlin Zamfir, m.c. finalizarea crii Sociologia romneasc: 1900-2010. O analiz sociologic a sociologiei romneti, predat la editur coordonator al programului prioritar Politicile sociale n Romnia. Perspectivele depirii crizei, care va fi finalizat n iunie 2015 SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Institutul de Cercetri Juridice Acad. Andrei Rdulescu Le patrimoine: volutions et acceptations possibles. Journes Juridiques Franco-Roumaines, Ed. Academiei Romne, Bucureti, 2014, n colaborare cu Societatea Francez de Legislaie Comparat Dreptul: ntre ipostaze teoretice i avnturile mondializrii, Editura Academiei Romne, Editura Universul Juridic, 2014

Explicaii teoretice ale Codui penal romn (4 volume, Editura Universul Juridic, coord. prof. George Antoniu, prof. Tudorel Toader) Noul Cod civil. Studii i comentarii, vol. III, partea I (coord. M. Uliescu), Ed. Universul Juridic, Bucureti, 2014, ISBN 978-973-127-864-3; Workers Representation in Central and Eastern Europe, (coord.: R. Blanpain, N. Lyutov), Ed. Kluwer, Olanda, 2014, ISBN-978-90-411-4746-2 Drept executional penal, Ed. Fundatia Romania de Maine, Bucuresti, ISBN 978-606-200-1131, 2014; Criminalitatea si mediul, Universul Juridic, Bucuresti, ISBN 978-606-673-448-6 Doctrina juridic romneasc: ntre tradiie i reforme, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, ISBN CD: 978-606673-349-6 Noua legislaie penal etap important n dezvoltarea dreptului romn, Ed. Universul Juridic Drept administrativ, vol. I, ediia 3, Ed. C.H. Beck, Dealing with eu law. The role of national courts in the interpretation and application of European Union Law, Ed. Universitara, 2014, ISBN 978-606-591-749-1 Premii: Premiul Andrei Rdulescu al Uniunii Juritilor din Romnia (UJR) pentru lucrrile: Istoria tiinelor juridice n Romnia i Le patrimoine. Evolution et acceptation posibles (Journes juridiques Franco-Romains) Diploma de onoare i Medalia de merit a UJR Diploma i medalia de onoare a Curii Constituionale a Romniei Diploma de onoare a Comisiei pentru nvmnt, tiin i cultur a Senatului Romniei Diploma de onoare a Universitii din Craiova Diploma de onoare a Facultii de Drept a Universitii de Vest din Timioara SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Institutul de Sociologie Badescu Ilie, Badescu Ciprian, Conversiunea sistemelor, Bucuresti, Mica Valahie, 2014 Contribuii la elaborarea sistemului European de nregistrare a datelor privind omorul

Elaborarea strategiei naionale i europene de prevenire a actelor de femicid (Femicide a Cross Europe) Elaborarea unei noi metodologii pentru construcia hrii sociale a Romniei. Studiu de caz: Harta social a stocului genealogic Premii Banciu Dan, premiul Dimitrie Gusti, volumul Corupia si crima organizat n Romnia Bdescu Ilie, premiul Dimitrie Gusti, volumul Sociologia i geopolitica frontierei Glodeanu Ion, premiul PS Aurelian, volumul O perspectiv sociologic asupra ntreprinderii industriale Glodeanu Ion, premiul Dimitire Gusti, volumul Actorii sociali ai promovrii tehnologiei informaiei i comunicaiilor Badescu Ilie, premiul Institutului Naional pentru Studiul Totalitarismului Institutul Naional de Cercetri Economice Costin C. Kiriescu Similarities and dissimilarities between the EU agricultural and rural development model and Romanian agriculture. Challenges and perspectives", Constantin Ciutacu, Luminia Chivu, Andrei Jean Vasile, Elsevier "Land use policy" (FI = 3.314) Indexarea n baza de date Elsevier Procedia Economics and Finance, mai 2014 i in ISI Thomson Reuters , iunie 2014, a Conferinei tiinifice internaionale a INCE: "Cercetarea tiinific economic abordri teoretice, empirice i practice/Economic Scientific Research Theoretical, Empirical and Practical Approaches" ESPERA 2013 Organizarea ediiei 2014 a Conferinei tiinifice internaionale a INCE: "Cercetarea tiinific economic abordri teoretice, empirice i practice/Economic Scientific Research Theoretical, Empirical and Practical Approaches" ESPERA SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Centrul de Modelare Macroeconomic Dobrescu, E., Nastac, I., Pelinescu, E. 2014. Short-Term Financial Forecasting Using ANN Adaptive Predictors in Cascade, Int. J. Process Management and Benchmarking, Vol. 4, No. 4, 2014, pp. 376-405 Dobrescu, E. Net Indirect Taxes and the Sectoral Structure of Economy, 2014 International IO Association

Conference, Lisbon -Portugal (15-18th July 2014) Centrul de Cercetare n domeniul Asistrii Deciziilor cu Tehnologia Informaiilor Florin Gheorghe Filip, Optimisation en sciences de l'ingnieur; Mtaheuristiques, mthodes stochastiques et aide la dcision (in colectiv). Editura Hermes-Lavoisier, Paris Florin Gheorghe Filip, Optimization in Engineering Sciences: Approximate and Metaheuristic Methods. (in colectiv), J. Wiley ( UK) Florin Gheorghe Filip, Ana-Maria Suduc & Mihai Bzoi ( 2014). DSS in numbers. Technological and Economic Development of Economy, 20, 1, 2014 , pag. 154-16 ( FI = 2.8) Institutul de Economie Naional Zaman Gheorghe, Geamanu M., Eficiena economic n condiiile dezvoltrii durabile, Probleme economice fundamentale, Editura Fundaiei Romnia de Mine, 191 pag., Bucureti, 2014, ISBN 978-606-20-0128-5 Vasile Valentina, Boboc Cristina, Pisica Silvia, Cramarenco R. E., The estimation of the impact of free movement of Romanian workers in EU region from 01.01.2014; realities and trends from economic, employment, and social perspectives, at national and European level, Study no 3 / SPOS 2013, publicat 2014 contribuii la Strategia de Dezvoltare Teritorial a Romniei, Romnia Policentric 2035, Ministerul Dezvoltrii Regionale i Administraie Publice contribuii la Strategia de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020, Guvernul Romaniei SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Institutul de Prognoz Economic Albu Lucian Liviu, Model de estimare a corelatiei dintre convergenta piatei financiare (gradul de capitalizare) si aceea a nivelului de dezvoltare (PIB) n UE, Proiect PN II-PCE-IDEI-Contract nr.42/02/09/2013, Nonlinear modeling of the crisis impact on the interactions between the financial markets and the macroeconomic variables in the CEE markets, 2013-2015

Carmen Puna, Marioara Iordan, Tiberiu Diaconescu, Nona-Mihaela Chilian, Daniel Coni,Transnational Foresight for South East Europe, Studiu predat n cadrul proiectului ClusterPoliSEE (WP6.2) Polimeni, J. M., Iorgulescu, R. I., Shirey, R., Travelling Back to Sustainable Agriculture in a Bioeconomic World: The Case of Roxbury Farm CSA. Hauppauge NY: Nova Science Pub Inc. (147 p.) ISBN 978-163-4633-765 Institutul de Economie Mondial Napoleon Pop, Valeriu Ioan-Franc, Guvernana funcionrii euro. Ctre o moned global, volumul III, Expert, Bucureti Andreescu L., Gheorghiu Radu, Irimia A., Curaj A., Mergers and classifications in Romania: Opportunities and obstacles, in Mergers and Alliances in Higher Education: International Practice and Emerging Opportunities, Eds: Adrian Curaj, Luke Georghiou, Jennifer Casingena Harper, Eva Egron-Polak, Springer Institutul de Economie Agrar Lucian Luca Evaluarea politicilor agricole din Romnia, din perspectiva securitii alimentare (150 p.), Editura Terra Nostra, Iai, 2014, ISBN 978-606-623-039-1 Crina Turtoi - Coordonator tehnic i tematic: "Recensmntul General Agricol 2011 n Republica Moldova Rezultate principale", Biroul Naional de Statistic al Republicii Moldova, 2014, 145 pag. Crina Turtoi - Coordonator tehnic i tematic: "Recensmntul General Agricol 2011 - Rezultate la nivel naional", Biroul Naional de Statistic al Republicii Moldova, 2014, 372 pag. SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Institutul de Cercetare a Calitii Vieii Zamfir Ctlin, Iancu Filipescu (coord.) Sociologia romneasc: 1900-2010. O istorie social a Sociologiei Romneti. Editura Prouniversitaria (n curs de apariie) Mrginean Ioan, Marian Vasile (coord). (2014). Dicionar de calitatea vieii. Bucureti: Editura Academiei Romne (n curs de apariie) Voicu, B., Vasile, M. (2014). Do Cultures of Life Satisfaction Travel? Current Sociology, 62(1), pag. 8199; Stanciu, M., Jawad, A. - D., & Mihilescu, A. (2014). Healthcare Services in Romania after Two Decades of Reform. Germany: LAP LAMBERT Academic Publishing, ISBN: 978-3-659-56605-9, 190 pag.

Centrul de Economia Industriei i Serviciilor Marina Bdileanu, studiul "Exploatarea gazelor de ist ; efecte economice i asupra mediului" Marius Bulearc, studiul "Coordonate ale politicii de dezvoltare durabil n domeniul industriei extractive" Corneliu Russu, studiul "Coordonate posibile ale politicii industriale a Romniei: premise, orientri, mijloace de aciune" Nicoleta Hornianschi, studiul "Piloni ai dezvoltrii industriei prelucrtoare din Romnia n urmtorul deceniu. Direcii i soluii de reconstrucie industrial Centrul de Cercetri Financiar Monetare "Victor Slvescu" Indexarea revistei centrului "Financial Studies" n baze de date internaionale Lansarea revistei anuale "Journal of FInancial and Monetary Economics", dedicat publicrii comunicrilor tiinifice ale Conferinei Internaionale anuale a CCFM - Economie Financiar i Monetar EFM SECIA DE TIINE ECONOMICE, JURIDICE SI SOCIOLOGICE Centrul de Studii i Cercetri de Biodiversitate Agrosilvic Acad. David Davidescu Marcel Paraschivescu, Marcel Theodor Paraschivescu Undemonstrative spare outputs disclosed by reproduction biotechnologies in sheep, Lambert Academic Publishing ISBN 978-3-659-56552-6; Adrian Andronic, Ioan Boi, Daniel Marcel Manoli, Cristina Grlea, Correlation between inSar satellite remote sensing and in-situ measurements, 14th Internaional Multidisciplinary Scientific GeoConference SGEM 2014 (FI = 3); Centrul de Informare i Documentare Economic Publicarea, pe site-ul INCE a volumelor 29-34 din Colecia Tezaur INCE, respectiv: Vol. XXIX, Tezaur 1994 (1), ISBN 978-973-159-161-2, CIDE, 480 pg.; Vol. XXX, Tezaur 1994 (2), ISBN 978-973-159-162-9, CIDE, 440 pg.; Vol. XXXI, Tezaur 1994 (3), ISBN 978-973-159-163-6, CIDE, 580 pg.; Vol. XXXII, Tezaur 1994 (4), ISBN 978-973-159164-3, CIDE, 536 pg.; Vol. XXXIII, Tezaur 1994 (5), ISBN 978-973-159-165-0, CIDE, 716 pg.; Vol. XXXIV, Tezaur

1994 (6), ISBN 978-973-159-166-7, CIDE, 260 pg.; Tezaur Sumar general Vol. I-XXXIV, CIDE, 202 pg. Co-organizator Conferina tiinific internaional ESPERA, ediia 2014 i Coeditor proceeding indexat ISI Thomson, Conferina ESPERA 2013, ELSEVIER, ISSN 2212-5671, Procedia economics and finance, vol. 8/2014 Valeriu Ioan Franc, Napoleon Pop, Spre o moned global (3) - Realiti i constrngeri, ISBN 978-973-618398-0, Editura Expert, 532 pg. SECIA DE FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE SI PEDAGOGIE Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Alexandru Boboc: 8 publicaii cea mai semnificativ este cartea Filosofie i art. Preludii la o filosofie a artei, n perspectiva filosofiei culturii, Ed. Fundaiei Romnia de Mine, Buc., 2014, 259 p. Acad. Teodor Dima: 3 publicaii cea mai important este Review of Susan Haack, Putting Philosophy to Work. Inquiry and Its Place in Culture, n revista Logos i Episteme, An International Journal of Epistemology, Vol.V, Issue 1/2014. Acad. Alexandru Surdu: 14 publicaii cartea cea mai reprezentativ Pietre de poticnire, Editura Ardealul, 2014, 179 p. Acad. Vasile Tonoiu: dou cri, dintre care se remarc volumul Mereu cu omul, mereu cu filosofia, Buc., Ed. Academiei Romne, 2014, 241 p. Acad. Gh. Vlduescu: 6 publicaii, dintre care se detaeaz volumul Henologie i ousiologie n construcia metafizicii, Buc., Ed. Paideia, 2014, 210 p. Prof. Wilhelm Danc, m.c.: 8 publicaii cea mai important este Faith and Secularization: a Romanian Narrative, Washington, The Council for Research in Values and Philosophy, 2014, 202 p. Prof. Mircea Flonta, m.c.: 7 publicaii cea mai important este: Credina religioas i tiina zilelor noastre:

nici incompatibilitate, nici susinere reciproc, vol. Atena i /sau Ierusalim, eseuri despre relaia ntre tiin i religie, Buc., Editura Universitii Bucureti, aprut n 2014, 35 p. Prof. Mircea Pcurariu, m.c.: 9 publicaii cea mai important este Dicionarul teologilor romni, ediia III, Sibiu, 2014, 707 p. Prof. Ilie Prvu, m.c.: 6 publicaii; cea mai semnificativ este Studii filosofice, Vol. 1, Bucureti, Ed. Academiei Romne, 2014, 388 p. SECIA DE FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE SI PEDAGOGIE Institutul de Filosofie i Psihologie C. Rdulescu-Motru Alexandru Surdu: Pietre de poticnire, Trgu-Mure, Editura Ardealul, 2014 Alexandru Surdu, Sergiu Blan, Mihai Popa (coord.): Studii de teoria categoriilor, vol. VI, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2014 Camelia Popa, Adela Magdalena Ciobanu (coord.), Tulburarea depresiv, vol.II: Elemente de psihodiagnostic, terapii moderne i studii de caz, Bucureti, Editura Academiei Romne, 2014 Institutul de Cercetri Economice i Sociale Gh. Zane, Iai Gherasim O., Alecu C., Cunoatere prin tehnici fuzzy. Teorie i aplicaii, Iai, Editura Tehnopress, 2014 Vldeau D., Pivariu C., Stroe F., Lumea i pulsul geostrategic, Iai, Editura Performantica, 2014 Rusu Marinela, Art i personalitate dimensiuni filosofice i psihologice ale creaiei artistice, vol. I, Iai, Editura Ars Longa, 2014 Institutul de tiine Politice i Relaii Internaionale Dan Dungaciu, Europa dup 25 de ani, Bucureti, Editura ISPRI, 2014

Mircea Malia, Dan Dungaciu, Istoria prin ochii diplomatului, Bucureti, Editura RAO, 2014 Henrieta Anioara erban, Cristian-Ion Popa, Filosofie politic republican,Bucureti, Ed. ISPRI, 2014 Cercettorii din cele trei institute au obinut 7 premii i diplome de excelen, acordate de societi tiinifice naionale SECIA DE ARTE, ARHITECTURA SI AUDIOVIZUAL Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Rzvan Theodorescu Studii brncoveneti, Editura Academiei Romne Acad. Marius Porumb Argintria transilvnean la Muntele Athos, n vol. Imagine, Tradiie, Simbol. Profesorului Cornel TataiBalt la 70 de ani, Editura Mega, Cluj- Napoca Acad. Sabina Ispas Etnologie romneasc. Folcloristic i etnomuzicologie. Naterea i copilria. Partea a 3-a. Expresii ale naterii n textul literar folkloric, Coordonatori: Sabina Ispas i Nicoleta Coatu. Autori: Stanca Ciobanu Fotino, Sabina Ispas, Irina Nicolau, Bucureti, Editura Academiei Romne Acad. Cornel ranu Diferencias, Remembering Bartk, Oximoron, Editura Kreutzer Korody Germania Prof. dr. arh. Romeo Belea, m.c. Teatrul Naional I. L. Caragiale Prof. dr. Octavian Lazr Cosma, m.c. Universitaea Naional de Muzic din Bucureti la 140 de ani, vol. 4, Editura Universitii Naionale de Muzic Bucureti Mircia Dumitrescu, m.c. Ilustraie carte: Nite rani (autor Dinu Sraru), Adevrul, Bucureti Mariana Nicolesco, m.o. Master Class n Arta Liedului n cadrul Festivalului i Concursului Naional al Liedului Romnesc, Braov Radu Beligan, m.o. Lecia de violoncel SECIA DE ARTE, ARHITECTURA SI AUDIOVIZUAL Institutul de Etnografie i Folclor Constantin Briloiu (IEF)

Institutul de Istoria Artei George Oprescu (IIA) Arhiva de Folclor a Academiei Romne, Cluj-Napoca (AF) Cri Etnologie romneasc. Folcloristic i etnomuzicologie. Naterea i copilria. Partea a 3-a. Expresii ale naterii n textul literar folcloric. Coordonatori: Sabina Ispas i Nicoleta Coatu. Autori: Stanca Ciobanu Fotino, Sabina Ispas, Irina Nicolau, Bucureti, Editura Academiei Romne REF/Journal of Ethnography and Folklore, nr. 1-2 (ISI) Tezaurul Academiei Romne, vol. V, Colecii de art (serie coordonat de acad. Ionel Haiduc i acad. Pun Ion Otiman; cordonator volum Marina Sabados), Editura Academiei Romne, Bucureti Salat Zakaris Erzsbet, Pvai Istvn (ed.), Colecia etnomuzicologic a lui Jagamas Jnos n fondurile Institutului Arhiva de Folclor a Academiei Romne* Jagamas Jnos npzenei gyjtse a Romn Akadmia Folklr Archvuma gyjtemnyben* The Folk Music Collection of Jnos Jagamas at the Folklore Archive of the Romanian Academy. Kiad: Hagyomnyok Hza MTA Blcsszettudomnyi Kutatkzpont, Zenetudomnyi Intzet Arhiva de Folclor a Academiei Romne, Budapest 2014 Lucrri tiinifice Adrian-Silvan Ionescu, coala Naional de Belle-Arte primele patru decenii, n Ctlin Blescu, Eugen Alexandru Gustea, Adrian Gu (coordonatori), Universitatea Naional de Arte din Bucureti, 150 de ani, Ed. UNARTE, Bucureti, 2014 Cosmina Timoce-Mocanu, Compte rendu : Ion Talo, Omul i Leul, Studiu de antropologie cultural [Lhomme et le lion. tude danthropologie culturelle], Bucureti, Editura Academiei, 2013, 643 pages, in Fabula. Zeitschrift fr Erzhlforschung, Volume 55, Issue 3-4 (revist indexat BDI, ERIH category INT2) Ion Ghinoiu, Premiul Constantin Brncoveanu oferit de Fundaia Cultural Alexandrion pentru coordonarea vol. V, Atlasul etnografic romn. Srbtori i obiceiuri SECIA DE STIINA SI TEHNOLOGIA INFORMAIEI Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Florin G. Filip Carti Stefanoiu, D., Borne, P., Popescu, D., Filip, F. G., El Kamel, A. Optimization in Engineering Sciences; Approximate and Metaheuristic Methods, J. Wiley, London, 2014 Stefanoiu, D., Borne P., Popescu, D., Filip, F. G., El Kamel A. Optimisation en sciences de lingnieur :

Mtaheuristiques, mthodes stochastiques et aide la dcision; Trait RTA, srie Systmes automatiss, Hermes Lavoisier, Paris, 2014 Articole Filip, F. G., Suduc, A.M., Bzoi, M. ( 2014). DSS in numbers TEDE ( FI = 2.8) Duta, L., Zamfirescu, C.B. , Filip, F.G. ( 2014 ). Mathematical Decision Model for Reverse Supply Chains Inventory. International Journal of Computers (FI = 0.7) Acad. Dan Dasclu Volume editate: Solid-State Electronics, An International Journal, Vol. 102, December 2014, ISSN 0038-1101 - Selected papers from ESSDERC 2013; Guest Editor: Dan Dascalu Micro Electro Mechanical Systems for microwave and millimeter wave circuits, Mehmet Kaynak, Alexandru Muller, Dan Dascalu, Roberto Sorentino (editors), Editura Academiei Romane, 2014 Conferinte organizate 37th edition of CAS International Semiconductor Conference - 2014, Sinaia, 13 15 octombrie 2014 Simpozionul De la excelenta la competitivitate: tehnologiile generice esentiale (TGE), 15 mai 2014, Bucuresti, Aula Academiei Romane SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Ioan Dan Tufi Lucrri n volume ale conferinelor Dan Tufi, Radu Ion, tefan Dumitrescu, Dan tefnescu. Large SMT data-sets extracted from Wikipedia. In Language Resources and Evaluation Conference (LREC 14). Reykjavik, Iceland, May 2014 Boro Tiberiu, Dumitrescu tefan Daniel, Zafiu Adrian, Tufi Dan, Mititelu Verginica, Vduva Paul Ionu. RACAI GEC A hybrid approach to Grammatical Error Correction. In Eighteenth Conference on Computational Natural Language Learning (CoNLL 2014). Baltimore, USA, June 2014 Verginica Barbu Mititelu, Elena Irimia, Dan Tufi, CoRoLa The Reference Corpus of Contemporary Romanian Language. In Language Resources and Evaluation Conference (LREC 14). Reykjavik, Iceland, May 2014 Acad. Gheorghe Pun Lucrri publicate

Gh. Pun, A. Ramanujan, K. Krithivasan, On controlled P systems, Fundamenta Informaticae, 131, 3-4 (2014), 451-464 T. Song, L. Pan, Gh. Pun, Spiking neural P systems with rules on synapses, Theoretical Computer Science, 529 (2014), 8295. Volume editate L.F. Macias-Ramos, M.A. Martinez-del-Amor, Gh. Pun, A. Riscos-Nunez, L. Valencia-Cabrera, Twelfth Brainstorming Week on Membrane Computing, Sevilla, Febr. 3-7, 2014, Fenix Editora, Sevilla, 2014 M. Gheorghe, Gh. Pun, A. Riscos-Nunez, G. Rozenberg, Fundamenta Informaticae, (2014), in press Gh. Pun, G. Rozenberg, A. Salomaa, Discrete Mathematics and Computer Science, Ed. AR Bucureti SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. ing. Ioan Dumitrache, m.c. Articole S. Avram, V. Velter, I. Dumitrache, Semantic Analysis Application in Computational Bibliometrics in Control Engineering and Aplied Informatics, vol.16.nr 1, pag 62-70 ,2014 O. Arsene, I. Dumitrache, I. Mihu Expert System for medicine diagnosis using software agents, in Expert Systems and Applications, 42 (2014), pag 1825-1834. Carti si capitole de carte I. Dumitrache, Automatica Aplicatii sub tipar Editura Academiei Prof. dr. ing. Gheorghe tefan, m.c. MARC : Map-reduce computer (proiect de cercetare desfurat n compania Vebris, Toronto, Canada) Intercultural Contact: Clash of Civilizations or Peaceful Development? (proiect desfurat la Universitatea Babe - Bolyai) Prof. Horia-Nicolai Teodorescu, m.c. H. N. Teodorescu - volumul: H.N. Todorescu, Alan Kirschenbaum, Svetlana Cojocaru, Claude Bruderlein

(Eds)., Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools, Springer, NATO Science for Peace and Security Series C: Environmental Security, 2014 SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Lucrri ale membrilor Seciei Acad. Gheorghe Tecuci, m.o. Schum, D.A., Tecuci, G., Marcu, D., Boicu, M., Toward Cognitive Assistants for Complex Decision Making Under Uncertainty, Intelligent Decision Technologies (to appear). Tecuci, G., Schum, D.A., Marcu, D., Boicu, M., Computational Approach and Cognitive Assistant for Evidence-Based Reasoning in Intelligence Analysis, International Journal of Intelligent Defence Support Systems, Vol. 5, No. 2, pp. 146172, 2014 Prof. dr. ing. Mihail Voicu, m.c. Matcovschi M., Pstrvanu O., Voicu M., Outer bound estimations for the spectral radii of interval matrices. Proceedings of the 18th Int. Conf. on System Theory, Control and Computing (Joint conference of SINTES18, SACCS14, SIMSIS18), October 17-19, 2014, Sinaia, Romania Matcovschi, O. Pastravanu, M. Voicu, Criterii computationale pentru localizarea spectrelor matricelor interval. Zilele academice ieene, Academia Roman Filiala Iai, octombrie 2014 SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. ing. Petre Peter Stoica, m.o.

M Naghsh, M Soltanalian, P Stoica, M Hashemi, A De Maio, A Aubry, A Doppler Robust Design of Transmit Sequence and Receive Filter in the Presence of Signal-Dependent Interference. IEEE Transactions on Signal Processing, vol. 62, 772-785, 2014 (FI = 3.198) M Soltanalian, M Naghsh, P Stoica, On Meeting the Peak Correlation Bounds. IEEE Transactions on Signal Processing, vol. 62, 1210-1220, 2014 (FI = 3.198) M Soltanalian, P Stoica, Designing unimodular codes via quadratic optimization. IEEE Transactions on Signal Processing, vol. 62, 1221-1234, 2014 (FI = 3.198) M Soltanalian, H Hu, P Stoica, Single-Stage Transmit Beamforming Design for MIMO Radar. Signal Processing, vol. 102, 132-138, 2014 (FI = 2.321) P Babu and P Stoica, Connection between SPICE and Square-root LASSO for sparse parameter estimation. Signal Processing, vol 95, 10-14, 2014 (FI = 2.321) W Rowe, P Stoica and J Li, Spectrally constrained waveform design. IEEE Signal Processing Mag., vol. 32, 157-162, 2014 (FI = 4.481) J Liang, L Xu, J Li, P Stoica, On designing the transmission and reception of multistatic continuous active sonar systems. IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, vol. 50, 285-299, 2014 (FI = 1.394) M Bjork, R Ingle, E Gudmundson, P Stoica, D Nishimura, J Barral, Parameter estimation approach to banding artifact reduction in balanced steady-state free precession. Magnetic Resonance in Medicine, vol 72, 880-892, 2014 (FI = 3.398) P Stoica, D Zachariah, J Li, Weighted SPICE: a unifying approach for hyperparameter-free sparse estimation. Digital Signal Processing, vol 33, 1-12, 2014 (FI = 2.119) SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Lucrri ale membrilor Seciei Prof. dr. ing. Mihail (Mike) Rocco (SUA), m.o. NSF Senior Advisor for Nanotechnology leader of NSF's contribution to the National Nanotechnology Initiative Dr. ing. Constantin Bulucea (SUA), m.o. "Eastern Europe's Semiconductor Technology" - Recollections and Projections" Congresul al 38-lea al Academiei Romane Americane de la Pasadena, California Din 2014, editor al revistei IEEE Journal of the Electron Devices Society (IEEE J-EDS) SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI

Institutul pentru inteligen artificial, Bucureti Dan Tufi, Radu Ion, tefan Dumitrescu, Dan tefnescu, Large SMT data-sets extracted from Wikipedia. In Language Resources and Evaluation Conference (LREC 14). Reykjavik, Iceland, May 2014, Tufi, D. & col, Definirea de detaliu a structurii corpusului de referin al limbii romne contemporane, a nivelelor de adnotare i a instrumentelor necesare pentru prelucrarea avansat a textelor i vorbirii n limba romn, TRICIA iunie 2014 Tufi, D. & col., Colectarea de texte (scrise i rostite) n conformitate cu structura corpusului, prelucrarea/adnotarea i stocarea lor n baza de date a platformei de gestiune a corpusului; realizarea unei interfee de interogare n limba romn a corpusului, TRICIA nov 2014 ICIA are patru cercettori cu un indice Hirsch peste 8: Ioan Dan Tufi (22), Adriana Vlad (10), Stefan Truan-Matu (13) , Radu Ion (12) Verginica Mititelu: Premiul Bogdan Petricei Hasdeu n 2014 pentru "Atlasul lingvistic romn pe regiuni. Sintez", vol. II, Editura Academiei Romne, 2012. Centrul pentru noi arhitecturi electronice (CNAE), Bucureti Contracte extrabugetare: Parteneriat pentru o carier de succes n domeniul securittii informatiilor si a sistemelor informatice, Proiect POSDRU finanat prin Fondul Social European Contract POSDRU/161/2.1/G/135813 "Mn robotic telecomandat cu feedback senzorial inteligent pentru intervenii n medii periculoase dinafara Pmntului" STARHAND/2013, proiect finantat de Agentia Spatiala Romana, "Sistem informatic de monitorizare si asistare personalizata a pacientilor cu membre superioare amputate", proiect PN-II-PT-PCCA-2013-4-0668ARTHAND/2014, finantat de Unitatea Executiv pentru Finanarea nvmntului Superior, a Cercetrii, Dezvoltrii i Inovrii SECIA DE STIINTA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Institutul de informatic teoretic, Iai

H.N. Todorescu, Alan Kirschenbaum, Svetlana Cojocaru, Claude Bruderlein (Eds)., Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools, Springer, NATO Science for Peace and Security Series C: Environmental Security, 2014 F. Rotaru, S. Pescaru, Tehnici de reconstrucie tridimensionala din imagini bidimensionale, Editura Academiei Romane, Bucureti, 2014, ISBN: 973-27-2407-1 T. Barbu, Pedestrian detection and tracking using temporal differencing and HOG features. Computers & Electrical Engineering, Volume 40, Issue 4, pp. 10721079, 2014 premiul Grigore Moisil, Bogdan Aman - Mobility in Process Calculi and Natural Computing. Springer, 2011 Centrul de Nanotehnologii Edina Rusen, Alexandra Mocanu, Leona Cristina Nistor, Adrian Dinescu, Ioan Clinescu, Gabriel Mustea, Stefan Ioan Voicu, Corina Andronescu, Aurel Diacon, Design of antimicrobial membrane based on polymer colloids/multiwall carbon nanotubes hybrid material with silver nanoparticles, ACS Appl Mater Interfaces 2014 Oct 3;6(20):17384-93 (FI = 5.900) I. Mihalache, A. Radoi, C. Munteanu, M. Kusko, C. Kusko, Charge storage and memory effect in graphene quantum dots PEG600 hybrid nanocomposite, Org. Electronics 15, 216225, 2014 (FI = 3.676) Dragoman, Mircea; Dinescu, Adrian; Dragoman, Daniela, Negative differential resistance in graphenebased ballistic field-effect transistor with oblique top gate, Nanotechnology 25(41), Article Number: 415201 (FI = 3.672) Brevet:Process for Synthesis of Nanostructured Binary Oxides such as Zno-Tio2 and Fe-DOPED ZnoTio2, Respectively, Patent Number: RO129567-A2 3. FUNCTIA DE FORMARE A TINERILOR CERCETATORI (STUDII DOCTORALE SI POSTDOCTORALE) Doctoranzi adm. 2014 Nr. doctoranzi DEPARTAMENTUL Departamenul de tiine exacte

Departamentul de tiinele vieii, medicale i agricole Departamentul de tiine umaniste Cond/Drd Institutul 3/1 29/12 2/2 11/25 3/6 1/3 5/29 2/9 6/11 4/19 9/40 8/44 3/15 1/1 3/12 2/14 8/42 7/46 11/23 2/18 Institutul de Statistic Matematic i Mat. Aplic. Institutul de Matematic "S. Stoilow" Institutul Astronomic Institutul de Chimie Fizic I.G. Murgulescu Centrul de Chimie Organic C.D. Nenitescu Institutul de Speologie Institutul de Geografie Institutul de Geodinamic Institutul de Biologie i Patologie Celular N. Simionescu Institutul de Biochimie Institutul de Biologie

Institutul de Virusologie Institutul Antropologice Institutul Naional de Neurologie i Boli Neurovasculare Institutul de Lingvistic Institutul de Istorie si Teorie Literar Institutul de Arheologie "V. Prvan" Institutul de Istorie "N. Iorga" Institutul de Filosofie si Psihologie Institutul de Etnografie i Folclor C.f. 0 6 0 9 0 1 5 0 F.f. C. st. C. st. 1 0 0 4 2 0 2 0 0 13 3 2 6 0 0 0 2 1 23

1 1 8 1 1 F. st 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13 10 18 3 3 0 25 24 12 8 6 5 2 0 1 2 2 1 0 0

1 3 6 2 0 1 1 22 24 1 3 1 9 11 15 12 22 15 0 2 2 5 10 0 0 0 0 1 1 4 0 0 0 0 1 6

6 1 2 3. FUNCTIA DE FORMARE A TINERILOR CERCETATORI (STUDII DOCTORALE SI POSTDOCTORALE) Nr. doctoranzi DEPARTAMENTUL Departamentul de tiine economice, sociale i juridice Departamentul de tiine inginereti, mecanice, calculatoare Departamentul Filiala Cluj-Napoca Departamentul Filiala Iai Departamentul Filiala Timioara Cond/Drd Institutul 27/143 6/30 5/11 3/13 10/38 10/34 1/7 4/5 2/3 5/14 Institutul Naional de Cercetri Economice Institutul de Cercetri Juridice Institutul de Mecanica Solidelor Instit. de Cerc. pentru Inteligen Artificial* Institutul de Istorie "G. Bariiu" Cluj-Napoca Institutul de Chimie Macromolecular P. Poni Iai Institutul de Istorie "A. D. Xenopol" Institutul de Arheologie Iai Institutul de Informatic Iai Institutul de Chimie Timioara 193/670 TOTAL

C.f. F.f. 45 4 2 0 0 11 0 2 0 6 78 26 1 13 18 12 7 3 3 8 Doctoranzi adm. 2014 C. st. C. st. 20 0 8 0 20 11 0 0 0 0 187 375 108

F. st 4 0 4 0 0 5 0 0 0 0 20 4 2 0 7 0 0 1 0 0 30 62 * un drd. n co-tutela cu Univ. Alexandru Ioan Cuza Total locuri solicitate si aprobate pentru admitere an 2014-2015 - doctoranzi cu stipendiu 42 - doctoranzi fr stipendiu 105 Rezultatele admiterii - doctoranzi cu stipendiu 32 - doctoranzi fr stipendiu 63 Contracte ncheiate conform admiterii

- doctoranzi cu stipendiu 30 - doctoranzi fr stipendiu 62 Sursa: Biroul Doctorate 3. FUNCTIA DE FORMARE A TINERILOR CERCETATORI (STUDII DOCTORALE SI POSTDOCTORALE) TITLURI DE DOCTOR ACORDATE Departamentul Domeniul Filologie Istorie Departamentul de tiine umaniste Filosofie Psihologie Matematic Chimie Departamenul de tiine exacte Geografie Geologie Biologie Departamentul de tiinele vieii, medicale i agricole Medicin Economie Departamentul de tiine economice, sociale i juridice Drept Inginerie mecanic Departamentul de tiine inginereti, mecanice, calculatoare tiina Calculatoarelor Calculatoare i tehnologia informaiei TOTAL (2013 100 titluri de doctor acordate) Nr. de titluri 2 30

2 7 8 20 4 2 7 4 39 7 7 1 1 141 TOTAL 41 34 11 46 9 141 CONDUCATORI DE DOCTORAT ABILITATI 2014 Institutul de Chimie Fizic I. G. Murgulescu Ioni Elena Gabriela, Sptaru Niculae, Teodorescu Mariana Institutul de Biologie i Patologie Celular N. Simionescu Mndueanu Ileana, Georgescu Adriana Mihaela Institutul de Filosofie i Psihologie C. Rdulescu Motru Dobre Marius Institutul Naional de Cercetri Economice Costin C. Kiriescu Marcu Nicu Institutul de Cercetare a Calitii Vieii Bogdan Voicu Institutul de Cercetri Juridice Suleanu Lucian, Bob Mircea Dan Institutul de Mecanica Solidelor Cristian Sminchisescu

Institutul de Arheologie Alexander Rubel (12) 4. ACTIVITATEA SECTIILOR SI FILIALELOR AR FILIALA CLUJ-NAPOCA A ACADEMIEI ROMANE Informare elaborat de Acad. Emil Burzo, Presedintele Filialei Institute de cercetare Institutul de Lingvistica si Istorie Literara "Sextil Puscariu Institutul de Istorie George Baritiu lnstitutul de Arheologie si Istoria Artei Centrul de Studii Transilvane Institutul de Cercetari Socio-Umane "Gheorghe Sincai, Targu-Mures Arhiva de Folclor a Academiei Romane, Cluj-Napoca lnstitutul de Calcul "Tiberiu Popoviciu Biblioteca Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca Sectii ale institutelor de cercetare Institutul de Speologie Emil Racovita Institutul de Geografie Institutul Astronomic Biblioteci la Blaj si Nasaud FILIALA CLUJ-NAPOCA A ACADEMIEI ROMANE

Carti de autor publicate in edituri din strainatate: 2 Carti editate in strainatate: 10 Carti de autor publicate in tara: 30 Carti implicand colective de autori publicate in strainatate: 33 Carti implicand colective de autori publicate in tara: 23 Lucrari publicate in reviste cotate ISI international: 55 Lucrari publicate in alte reviste din strainatate: 9 Lucrari publicate in reviste din tara B+: 150 Lucrari publicate in volume aparute pe plan international: 33 Lucrari publicate in volume aparute pe plan national: 106 Lucrari prezentate la conferinte internationale: 118 Lucrari prezentate la conferinte nationale: 336 Articole aparute in reviste de cultura: 99 Editii critice: 7 Recenzii: 20 Volume de izvoare: 2 POSDRU 137832: 2.485.583,62 lei POSDRU 134193: 607.500,33 lei Expozitii organizate: 8 POSDRU 127928: 118.703,12 lei Conferinte cu caracter international organizate: 12 POSDRU 132400: 87.723,42 lei Conferinte cu caracter national organizate: 26

Biblioteca Digitala premise si concepte: 19.494 lei Citari pe plan international: 613 Premii sau Diplome de excelenta obtinute in tara: 5 Mecanisme SEE Fonduri Norvegiene Diplome de excelenta obtinute pe plan international: 1 Decoratii pe plan international: 2 FILIALA IASI A ACADEMIEI ROMANE Informare elaborat de Prof. Mihail Voicu, m. c. , Presedintele Filialei A. TIINE UMANISTE Institutul de Filologie Romn Al. Philippide 19 volume individuale i colective, 66 de articole, 54 de comunicri la manifestri tiinifice internaionale i naionale Organizator nou manifestri tiinifice dintre care trei internaionale Institutul de Arheologie Proiectul MINERVA Cooperare pentru cariera de elit n cercetarea doctoral i post-doctoral, contract POSDRU/159/1.5/S/137832 Premiul Nicolae Iorga al Academiei Romne, dr. C. Hriban, Iaii n secolele XV-XVIII: elemente de topografie istoric Organizator sau co-organizator a ase manifestri tiinifice internaionale Institutul de Cercetri Economice i Sociale Gh. Zane 2 cri de specialitate, 13 volume colective, 22 capitole de carte, 52 de comunicri prezentate la reuniuni tiinifice naionale i internaionale publicate integral n edituri consacrate din ar, 59 articole, 11 studii tiinifice 12 conferine internaionale, apte conferine la manifestri tiinifice naionale, 170 comunicri orale prezentate la manifestri tiinifice internaionale i 112 comunicri orale la manifestri tiinifice naionale. Proiectul IDSRC - Inovare i dezvoltare n structurarea i reprezentarea cunoaterii prin burse doctorale i postdoctorale (IDSRC doc postdoc) POSDRU/159/1.5/S/133675, valoare 2.961.599 euro Proiectul PECAFROM - Promovarea egalitii de anse n cariera universitar i academic pentru femeile din Romnia, POSDRU/144/6.3/S/127928, valoare 3.270.434 euro cinci premii (distincii) ale unor societi tiinifice naionale FILIALA IASI A ACADEMIEI ROMANE Institutul de Istorie A. D. Xenopol 22 volume de autor, volume editate i volume de documente, 135 de studii i articole tiinifice, 42 comunicri tiinifice susinute la manifestri internaionale, 76 de comunicri tiinifice susinute la manifestri interne organizator ase manifestri tiinifice din care dou internaionale Centrul de Istorie i Civilizaie European 1 carte de autor, patru volume colective i o ediie critic, 25 capitole de carte de specialitate, articole i studii din care cinci publicate n reviste ale Academiei Romne; 36 comunicri la manifestri tiinifice B. TIINE ALE NATURII I TIINE TEHNICE

Institutul de Matematic O. Mayer 25 lucrri tiinifice i o carte publicat ntr-o editur internaional (Springer), 24 de comunicri stiintifice dou manifestri tiinifice organizate Institutul de Informatic Teoretic 26 articole, o carte de autor i 5 cri editate, 96 citri, 14 rapoarte de cercetare organizator a ase manifestri tiinifice din care trei cu participare internaional Centrul de Cercetri pentru Oenologie 1 carte publicata n ar, 25 articole, un raport de interes public opt distincii naionale i internaionale Colectivul de Geografie 28 de articole, 44 de lucrri la manifestri tiinifice internaionale i 13 la manifestri tiinifice naionale patru manifestri tiinifice, dintre care una internaional, organizate Secia de Cercetri Antropologice 23 articole, 11 lucrri comunicate la conferine internaionale Centrul de Cercetri Biomedicale 23 articole n reviste cotate ISI i nou articole publicate n reviste cotate B+ FILIALA IASI A ACADEMIEI ROMANE Organizator a XXIX-a ediie a Zilelor academice ieene. PRELEGERI ACADEMICE: Adevrul i miturile n trecutul romnesc - acad. Ioan-Aurel Pop Basarabia n cutarea identitii - prof. dr. Nicolae Dabija, m.o. Romanul i politica - acad. Nicolae Breban "Resursele energetice neconvenionale o alternativ necesar Prof. Nicolae Anastasiu, m.c. "Cultur, identitate" - maestrul Mircea Diaconu Biblioteca Filialei i Redacia Revistelor nregistrare 862 uniti bibliografice (cri i periodice), n valoare total de 10154,64 lei din care la sectorul carte s-au nregistrat 455 u.b. iar la sectorul periodice 82 titluri cu 407 u.b 9 aprilie 2014, Expoziia de Carte Didactic, Tehnic i tiinific Zilele Academice Ieene, ediia a XXIX-a masa rotund Tendine clasice i moderne n dezvoltarea i evidena publicaiilor de bibliotec trei manifestri tiinifice gazduite, 14 expoziii tematice organizate Redacia Revistei Memoriile seciilor tiinifice. Tomul XXXVII/2014 Redacia Revistei Cellulose Chemistry and Technology (revista cotata ISI) proiect finanat de Institutul de Chimie Macromolecular Petru Poni FILIALA TIMISOARA A ACADEMIEI ROMANE Informare elaborat de Acad. Pun Ion Otiman, Presedintele Filialei Institutul de Studii Banatice Titu Maiorescu

6 volume aprute sub egida institutului; 10 studii n volume colective, 31 de studii n reviste de specialitate, 9 studii n publicaii de cultur din ar sau din strintate 38 comunicri, dintre care 5 conferine plenare organizator dou manifestri interne (Simpozionul Paul Iorgovici 250, 28. 11. 2014; Conferina internaional Banat-Europa istorie i cultur, Giroc, 24-25. 10. 2014 ) i dou manifestri externe (Simpozionul internaional Istorie i cultur n Banat, ediia a XIX-a; Simpozionul internaional Literatur i pres n Banat, ediia a IV-a.) Centrul de Cercetri Tehnice Fundamentale i Avansate Prof. Dr. ing. Dan Dubina, m.c.: 5 articole in reviste din fluxul principal (ISI) Dr. Ladislau Vekas, m.c.: 29 articole publicate in reviste din fluxul principal (ISI), dintre care 23 in reviste ISI din strainatate; 1 cap. carte la Springer; 252 citari ale publicatiilor anterioare Premiul Anghel Saligny al Academiei Romne pe anul 2012 pentru lucrarea Design of Cold-formed Steel Structures. Eurocode 3: Design of Steel Structures. Part 1-3 Design of cold-formed Steel Structures Centrul de Cercetare pentru Dezvoltarea Rural Durabil a Romniei (CCDRDR) 3 lucrari ISI 2 cri publicate n Editura Academiei Romne Acad. Ionel Haiduc, Acad. Pun Ion Otiman, Tezaurul Academiei Romne, 5 vol, EAR coordonatori 2012-2014 Acad. Pun Ion Otiman, Proiecte i teme academice POSDRU/140/5.2/G/135112, Imbunatatirea calitatii resurselor umane din mediul rural din Regiunea Vest prin formare profesionala in domenii non-agricole i facilitarea angajarii POSDRU/140/5.2/G/135091, Formare profesional n domenii non-agricole i facilitarea angajrii pentru mbuntirea calitii resurselor umane din mediul rural din Regiunea Vest FILIALA TIMISOARA A ACADEMIEI ROMANE Observatorul Astronomic Articole publicate n reviste din strintate cotate ISI D. Calinoiu, N. Stefu, M. Paulescu, G. Trif-Tordai, O. Mares, E. Paulescu, R. Boata, N. Pop, A. Pacurar, Evaluation of errors made in solar irradiance estimation due to averaging the ngstrm turbidity coefficient Atmospheric Research 150: 69-78 (2014) (FI = 2.421) M. Paulescu, O. Mares, E. Paulescu, N. Stefu, A. Pacurar, D. Calinoiu, P. Gravila, N. Pop, R. Boata, Nowcasting solar irradiance using the sunshine number Energy Conversion and Management 79: 690 697 (2014) ) (FI = 2.775)

Biblioteca Academiei organizarea expoziiei temporare Art din Banatul interbelic Intrri n anul 2014: 1 050 uniti de bibliotec, din care 839 periodice i 211 cri, n valoare total de 12 622,82 lei Proiectul de informatizare: baza de date a catalogului de cri cuprinde 22 222 evidene computerizate n sistemul ALEPH 5. EDITURA A.R. Informare anual elaborat de Acad. Dumitru Radu Popescu, Directorul EAR Obiective asigurarea ritmului de apariie a periodicelor atragerea de titluri valoroase i autori recunoscui atragerea de subvenii i sponsorizri 111 titluri de carte (2013: 112 titluri de carte) 204 numere de revist (2013: 173 numere de revist) fonduri bugetare reduse aproape cu jumtate fa de anul 2005 Administraia Fondului Cultural Naional nu a acordat nici o subvenie crilor i revistelor Editurii Academiei Romne EDITURA A.R. Lucrri aprute la Editura Academiei Romne n anul 2012 premiate de Academia Romn n 2014 Premiul TIMOTEI CIPARIU Apocalipsul Maicii Domnului. Versiuni romneti din sec. al XVI al XIX-lea, Cristina-Ioana Dima Premiul BOGDAN PETRICEICU HASDEU Atlasul lingvistic romn pe regiuni. Sintez (ALRR Sintez), Verginica Barbu-Mititelu, Mihaela Mariana Morcov, Manuela Nevaci, Daniela Ruu et al Premiul GHEORGHE IONESCU-SISETI Grup de lucrri: Biodiversity of the Farm Animals and Ecobioeconomics Significances in the Food Security Context, George Florea Tob, Mariana Sandu, Marcel Theodor Paraschivescu, Amalia Gianina Strteanu, Remulus Gruia Premiul VICTOR BABE

Lucrarea: Managementul selectiv nonoperator al leziunilor viscerale abdominale la pacientul politraumatizat, Mircea Beuran, Ionu Negoi Premiul VIRGIL MADGEARU Lucrarea: Proiectele miniere. Evaluarea din perspectiva dezvoltrii durabile, Nicolae Bud Premiul VICTOR SLVESCU Lucrarea: Fiabilitate i mentenan. Analiz i optimizare, Maria Caracot-Dimitriu i Maria-Ramona Dinu Fundaia Alexandrion a acordat (decembrie 2014) Premiile Constantin Brncoveanu unor personaliti care au creat opere fundamentale ale culturii naionale. Printre laureai sunt i doi autori care au publicat la Editura Academiei Romne: Ion Dru, pentru romanul Vatra Blajinilor; Ion Ghinoiu, pentru Atlasul etnografic romn, volumele IV, lucrare fundamental a cercetrii etnografice romneti, aprut integral la EAR. Juriul a fost prezidat de ctre Acad. Dan Berindei. EDITURA A.R. Lucrri reprezentative aprute n EAR n anul 2014 Academia Romn: Memoriile Seciei de tiine istorice i arheologie, Seria IV, tom. XXXVI, 2012, i tom. XXXVII, 2013; Ionel Haiduc, Pun Ion Otiman (coord.), Tezaurul Academiei Romne, vol. V. Colecii de art; Memoriile Seciilor tiinifice, 2014 Filologie i literatur: Gr. Brncu, Expresie popular n ciclul La Lilieci de Marin Sorescu; Florica Dimitrescu, Teme lexicale actuale (nceputul secolului al XXI-lea); Andrei Avram, Studii de fonetic descriptiv; Nicolae Saramandu (coord.), Atlasul lingvistic al dialectului aromn, vol. I; Gheorghe Doca, Eminescu alt chip; Nicolae Gheran (editor), Scrisori ctre Rebreanu tiine istorice i arheologie: tefan tefnescu, Scrieri istorice, ed. ngrij. de Bogdan Alexandru Halic; Nicolae Edroiu (sub ngrij.), tefan Pascu (1914-1998). Scrieri istorice; Gheorghe Cliveti, Gheorghe Cojocaru (coord.), Basarabia 1812. Problem naional, implicaii internationale; Virgil Cndea, Mrturii romneti peste hotare. Creaii romneti i izvoare despre romni n colecii din strintate. Serie nou, vol. V. SerbiaTurcia; Ioana Feodorov (editor), Paul din Alep. Jurnal de cltorie n Moldova i Valahia; Andrei Pippidi, Constantin Brncoveanu, stolnicul i lordul; Nicolae-erban Tanaoca (ngrijitor ediie), Romnii de peste hotare. Memoriu elaborat n anul 1945 de consilierul de legaie Emil Oprianu; Nicolae Edroiu (editor), Izvoarele Rscoalei lui Horea. Seria B. Izvoare narative, vol. IV. Pres, brouri. 1784-1792; Ioan Caprou, Documenta Romaniae Historica. A. Moldova, vol. VIII (15851592) tiine matematice i astronomie:

Gheorghe Pun .a. (editori), Discrete Mathematics and Computer Science; Anuarul astronomic, 2014 EDITURA A.R. Lucrri reprezentative aprute n EAR n anul 2014 tiine geonomice: Nicolae N. Sulescu (coord.), Schimbrile climatice provocare major pentru cercetarea agricol; Anioara Irimescu, Foehnul din nordul Olteniei. Genez i caracteristici; Radu Sgeat (coord.), Euroregiunile de cooperare transfrontalier din bazinul inferior al Dunrii. Studiu geographic tiine tehnice: Petru Berce .a., Tehnologii de fabricaie prin adugare de material i aplicaiile lor tiina i tehnologia informaiei: Victor Croitoru, Dan Geleriu, Telecomunicaii acronime, termeni, definiii, vol. II; Florin Rotaru, Simona Pescaru, Tehnici de reconstrucie tridimensional din imagini bidimensionale; Alina Catrinel Ion, Dan Dasclu .a. (editori), New Applications of Nanomaterials tiine agricole, silvice, medicin veterinar: Cristian Hera, Constantin Mocanu, Roxana Ionescu-ieti (coord.), Gheorghe Ionescu-ieti, Jurnal, vol. I i III; Pun Ion Otiman, Filon Toderoiu, Elena Sima (coord.), Dezvoltarea durabil a economiei agroalimentare i a spaiului rural. Evaluri i direcii strategice; Valeriu D. Cotea, Cristinel Znoag, Valeriu V. Cotea, Treatise of Oenochemistry, vol. I tiine medicale: Radu Iftimovici, Gheorghe Berbecar, Simona Berbecar, Istoria universal a obstetricii i ginecologiei; Mircea Beuran, Benone Duescu, Rodica Duescu-Zvoianu, Asistena urgenelor chirurgicale din Bucureti. Certitudini i sperane; Alexandru-Mihail Boianu, Petre Vlah-Horea Boianu, Oana-Raluca Lucaciu, Chirurgia modern a sindroamelor post-tuberculoase. Tuberculoz i homeopatie EDITURA A.R. Lucrri reprezentative aprute n EAR n anul 2014 tiine economice, juridice i sociologie: Victor Iancu, Proprietatea industrial i marketingul produciei intelectuale; Silviu Cerna, Politica monetar; Iulian Vcrel (coord.), Studii de istorie economic i istoria gndirii economice, vol. XVI; Mircea Duu, Dreptul: ntre ipostaze teoretice i avatarurile mondializrii; Adina Mihilescu, Minimul de trai. Instrument n politicile sociale; Mircea Duu, Dan Claudiu Dnior (coord.), O via dedicat dreptului Ion Dogaru Filosofie, teologie, psihologie i pedagogie: Alexandru Surdu, Filosofia pentadic III. Existena nemijlocit; Gh. Vlduescu, Mit i filosofie n Grecia veche;

Vasile Tonoiu, Trei eseuri asupra imaginarului; Alexandru Surdu .a. (coord.), Probleme de logic, vol. XVII; D. D. Roca, Opere filosofice, vol. III; Liviu Rusu, Ioan Biri, Filosofia i logica tiinelor sociale; Camelia Popa, Adela Magdalena Ciobanu, Tulburarea depresiv, vol. II. Elemente de psihodiagnostic, terapii moderne i studii de caz; Opere, vol. V. Eschil, Sofocle, Euripide; Ion Negre-Dobridor, Tratat de pedagogie universal, vol. I. Partea I i II Art, etnografie i folclor: Sabina Ispas (coord.), Etnologie romneasc, vol. III, Partea a III-a; Gudrun-Liane Ittu, Arta plastic a germanilor din Romnia, 1945-1989 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 1 Autor Academia Romn Ionel Haiduc, Pun Ion Otiman (coord.) Titlul lucrrii Memoriile Seciei de tiine istorice i arheologie, Seria IV, tom XXXVI, 2012 Tezaurul Academiei Romne, Vol. V. Colecii de art Nr. pag. 160 400 Academia Romn Academia Romn Gheorghe Pun Memoriile Seciei de tiine istorice i arheologie, 2013 Memoriile Seciilor tiinifice, 2014 Cutnd calculatoare n celula biologic dup douzeci de ani (Discurs de recepie) Originalitatea cercettorului (Discurs de recepie) Harta sonor a graiurilor i dialectelor limbii romne 164 106

68 Nicolae Balot i literele romne Periplu toponimic 324 288 Ovidiu Ghidirmic Gheorghe Doca Confruntri critice. Istoria i practica hermeneuticii Eminescu Alt chip 358 342 12 13 Prvu Boerescu Nicolae Saramandu (coord.) Din istoria scrierii romneti Atlasul lingvistic al dialectului aromn, vol. I 14 Gr. Brncu Nicolae Gheran (ed.) Expresie popular n ciclul La Lilieci de Marin Sorescu Scrisori ctre Rebreanu 2 3 4 5 6 7

8 Marius Andruh Maria Marin, Marilena Tiugan (ed.) Carmen Elena Andrei Adrian Rezeanu 32 100 9 10 11 15 400 524 p. + 26 pl. il. color 174 510 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. Autor Florica Dimitrescu Titlul lucrrii Teme lexicale actuale (nceputul secolului al XXI-lea) Nr. pag. 428 17 Dan Ungureanu, Alexandru iu 280

18 19 20 C. Stnescu Andrei Avram Ion Coja tefan tefnescu Reconstructing Languages. Cognitive Assessement of Historical and Comparative Linguistics Jurnal indirect, II 20062014 Studii de fonetic descriptive Pariul valah Scrieri istorice, ed. ngrij. de Bogdan Alexandru Halic Vasile Dobrescu, Carina Teodor, Cornel Sigmirean (coord.) Ioan C. Popa In memoriam Grigore Ploeteanu. Studii i evocri 572 Destine frnte. Pagini despre romnii din Est (1917-1954) 404 Ionu Nistor Identitate i geopolitic. Romnii din sudul Dunrii n timpul celui de-al Doilea Rzboi Mondial tefan Pascu (1914-1998). Scrieri istorice Basarabia 1812. Problem naional, implicaii internaionale 332 16 668

208 168 624 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nicolae Edroiu (sub ngrij.) Gheorghe Cliveti, Gheorghe Cojocaru (coord.) Virgil Cndea Rzvan Theodorescu Mrturii romneti peste hotare. Creaii romneti i izvoare despre romni n colecii din strintate. Serie nou, vol. V. SerbiaTurcia Dacia. Un mileniu de istorie. Ediia a II-a revzut i adugit Studii brncoveneti Pavel ugui Primul Rzboi Mondial i rentregirea Romniei. Nzuine, idei, fapte... Constantin Petolescu 440 1116 529 414 54 p. + fig 144

EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 31 Autor Violeta Barbu, Nikolaus Netzhammer (coord.) Ioana Feodorov (ed.) Titlul lucrrii Raymund Netzhammer n Romnia, pe urmele spiritului locului Nr. pag. 278 Paul din Alep. Jurnal de cltorie n Moldova i Valahia 620 Victor Spinei, Ionel Cndea (ed.) Victor Spinei (ed.) Victor Spinei (ed.) Roxana-Gabriela Curc (ed.) Alexandru Simon, Cristina Spinei (ed.) Pun Ion Otiman (sub ngrij.) erban Marin G.I. Brtianu, Les Gnois et les Vnitiens la mer Noir aux XIII e XIVe sicles 360 Oliver Jens Schmitt, Sdosteuropa und die Adria im spten Mittelalter Yu Taishan, China and the Mediterranean World in Ancient Times Paolo Odorico, Des textes et des contextes dans la littrature byzantine Orbis byzantinus. Byzanz und seine Nachbarn

418 396 480 432 Grnicerii bneni i comunitatea de avere, ediia a II-a 620 Studii veneiene, vol. II. Veneia, Cruciada a patra i Imperiul latin de Constantinopol Constantin Brncoveanu, stolnicul i lordul Romnii de peste hotare. Memoriu elaborat n anul 1945 de Consilierul de legaie Emil Oprianu Izvoarele Rscoalei lui Horea. Seria B. Izvoare narative, vol. IV. Pres, brouri. 1784-1792 Documenta Romaniae Historica. C. Transilvania, vol. XVI (13811385) Documenta Romaniae Historica. A. Moldova, vol. IX (15931598) Documenta Romaniae Historica. A. Moldova, vol. VIII (15851592) 256 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Andrei Pippidi Nicolae-erban Tanaoca (sub ngrij.) Nicolae Edroiu (ed.) 43

44 45 Susanu Andea .a. Petronel Zahariuc .a. Ioan Caprou 202 186 p + 22 hri 518 762 664 1058 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Autor Gheorghe Pun .a. (ed.) Titlul lucrrii Discrete Mathematics and Computer Science Institutul Astronomic Dumitru Murariu Anuarul Astronomic 2014 Romanian Fauna Mammalia, vol. VI, Fascicula 1, Insectivora

Pulbere de stele... Ipoteze i teorii privind originea vieii pe Pmnt Schimbrile climatice provocare major pentru cercetarea agricol Foehnul din nordul Olteniei. Genez i caracteristici Euroregiunile de cooperare transfrontalier din bazinul inferior al Dunrii. Studiu geografic Tehnologii de fabricaie prin adugare de material i aplicaiile lor Modele mecanice n dinamica vehiculelor feroviare Proiecte i teme academice. Retrospectiv 2006-2014 Gheorghe Ionescu-ieti, Jurnal, vol. I 218 164 Cooperaia n agricultur, de la argumentul istoric la transferul de cunoatere Dezvoltarea durabil a economiei agroalimentare i a spaiului rural. Evaluri i direcii strategice Oferta cercetrii tiinifice pentru transfer tehnologic n agricultur, industria alimentar i silvicultur Gheorghe Ionescu-ieti, Jurnal, vol. III 254 Corneliu Tarba Nicolae N. Sulescu (coord.) Anioara Irimescu Radu Sgeat (coord.) Petru Berce .a. 56 Ioan Sebean, Dan Biau Pun Ion Otiman Cristian Hera, Constantin Mocanu, Roxana Ionescu-ieti (coord.) 57

Gabriel Popescu 58 Pun Ion Otiman, Filon Toderoiu, Elena Sima (coord.) Gheorghe Sin (coord.) Cristian Hera, Constantin Mocanu, Roxana Ionescu-ieti (coord.) 59 60 Nr. pag. 308 236 92 220 340 388 304 584 700 612 380 630 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 61 62 63 64 65 66 67 68

69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Autor Valeriu D. Cotea .a. Pun Ion Otiman (coord.) Radu Iftimovici, Gheorghe Berbecar, Simona Berbecar Mircea Beuran, Benone Duescu, Rodica Duescu-Zvoianu Alexandru-Mihail Boianu, Petre Vlah-Horea Boianu, Oana-Raluca Lucaciu Gheorghe S. Drgoi (coord.) Gh. Peltecu (coord.) Irinel Popescu (sub red.) Ioan tefan (coord.) Florian, Ion Poeat Mircea Beuran .a. Victor Iancu Iuliana Mihaela Dasclu Silviu Cerna Iulian Vcrel (coord.) Traian Ionacu, Mircea Duu Iuliana Precupeu, Marius Precupeu Mircea Duu (coord.) Mircea Duu Adina Mihilescu Gabriel-Ionu Stoiciu Titlul lucrrii Treatise of Oenochemistry, vol. I Cercetri de economie agrar 2014-2020. Rezumate

Istoria universal a obstetricii i ginecologiei Nr. pag. 612 156 298 Asistena urgenelor chirurgicale din Bucureti. Certitudini i sperane 400 Chirurgia modern a sindroamelor post-tuberculoase. Tuberculoz i homeopatie 192 Anatomic markers for human neuronal system synopsis and atlas Tratat de chirurgie, vol. V. Obstetric i ginecologie. Ed. a II-a Tratat de chirurgie. Vol. VI. Neurochirurgie. Ed. a II-a Tratat de oncologie digestiv, vol. II Proprietatea industrial i marketingul produciei intelectuale Sustenabilitatea fiscal i creterea economic. Studiu de caz: Romnia Politica monetar Studii de istorie economic i istoria gndirii economice, vol. XVI Istoria tiinelor juridice n Romnia Inequality in Romania: Dimensions and Trends Le patrimoine: volutions et acceptions possibles. Journe juridiques franco-roumaines Dreptul: ntre ipostaze teoretice i avatarurile mondializrii Minimul de trai. Instrument n politicile sociale Globalizare, interculturalitate i reprezentri profesionale 212 870 824 900 124 186 496 180

260 184 196 276 108 192 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 80 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Autor Mircea Duu, Dan Claudiu Dnior (coord.) Drago Popescu Claudiu Baciu Claudiu Baciu Ioan Biri Alexandru Surdu Cornelia Margareta Gprel Ion Militaru Gh. Vlduescu

Andrei Marga Camelia Popa, Adela Magdalena Ciobanu (coord.) Camelia Popa, Adela Magdalena Ciobanu (coord.) Alexandru Surdu .a. (coord.) Viorel Cernica, Mona Mamulea .a. (coord.) Alexandru Boboc, Claudiu Baciu .a. (coord.) Alexandru Surdu .a. (coord.) Ilie Prvu Mihai Popa Vasile Tonoiu D.D. Roca Titlul lucrrii O via dedicat dreptului Nr. pag. 416 Logica speculativ hegelian. Schematism i aplicaii sistematice Funcionalism i ontologie Filosofia idealismului german. Repere pentru o nou modernitate Filosofia i logica tiinelor sociale Filosofia pentadic III. Existena nemijlocit Etic epistemologic.Teorie i proiect de studiu al omului Nu-l cunosc pe acest om! Despre marea minciun i alte eseuri morale Mit i filosofie n Grecia veche Religia n era globalizrii Tulburarea depresiv, vol. I. Noi direcii de cercetare 2014 Tulburarea depresiv, vol. II. Elemente de psihodiagnostic, terapii moderne i studii de caz Probleme de logic, vol. XVII Studii de istorie a filosofiei romneti, vol. X. Teme ontologice: existen, fiin, realitate Studii de istorie a filosofiei universale, vol. XXII 208

256 254 440 134 306 116 208 262 232 Studii de teoria categoriilor, vol. VI Studii filosofice, vol. I. Filosofia tiinei tiin i reprezentare n arta Renaterii Trei eseuri asupra imaginarului Opere filosofice, vol. III 260 320 278 182 300 164 172 322 292 EDITURA A.R. - Lista crilor aprute n anul 2014 Nr. crt. 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111

Autor Liviu Rusu Alexandru Surdu (coord.) Ion Negre-Dobridor Ion Negre-Dobridor Gudrun-Liane Ittu Sabina Ispas Victor Croitoru, Dan Geleriu Florin Rotaru, Simona Pescaru Alina Catrinel Ion, Dan Dasclu .a. (ed.) Mehmet Kaynak, Alexandru Mller .a. (ed.) Titlul lucrrii Opere, vol. V. Eschil, Sofocle, Euripide Simpozionul Naional Constantin Noica, Ediia a VI-a, Concepte deschise Tratat de pedagogie universal, vol. I. Partea I Tratat de pedagogie universal, vol. I. Partea a II-a naltpreasfinia sa Nicolae Corneanu. Omul i opera Arta plastic a germanilor din Romnia, 1945-1989 Etnologie romneasc, vol. III, Partea a III-a Telecomunicaii - acronime, termeni, definiii, vol. II Tehnici de reconstrucie tridimensional din imagini bidimensionale New Applications of Nanomaterials Micro Electro Mechanical Systems for Microwave and Millimeter Wave Circuits Nr. pag. 328 312 660 580 392 272 264 816 308 168

172 EDITURA A.R. - Lista revistelor aprute n anul 2014 Studii i cercetri lingvistice, 2/2013 Romanian Journal of Internal Medicine, 34/2013, 1/2/3 4/2014 Arheologia Moldovei, /2013 Revista istoric, 56/2012 Revue roumaine dhistorie, 34/2012, 14/2013 Romanian Journal of Biochemistry, 2/2013, 1/2/2014 Anuarul Institutului de Cercetri Socio-Umane C.S. Nicolaescu Plopor, /2013, /2014 Calitatea vieii, 4/2013, 1/2/2014 Anuarul Institutului de istorie George Bariiu Seria HISTORICA, /2013, /2014 Anuarul Institutului de istorie George Bariiu Seria HUMANISTICA, /2014 Revue roumaine de chimie, 23/45/6/78/910/1112/2013, 1/2/34/5/2014 Proceedings of the Romanian Academy Series B: Chemistry, Life Sciences and Geosciences, 3/2013, 1/2014 Proceedings of the Romanian Academy Series A: Mathematics, Physics, Technical Sciences, Information Science, 1/2/3/4/2014 Fonetic i dialectologie, /2013 Anuarul Institutului de Etnografie i Folclor C. Briloiu, /2013, /2014

Revista romn de sociologie, 5 6/2013, 12/34/2014 Revista de filosofie, 4/5 6/2013, 1/2/3/4/5/6/2014 Acta Endocrinologica, 1/2/3/4/2014 Analele Bucovinei, 2/2013, 1/2014 Romanian Journal of Biophysics, 4/2013, 1/2014 Studii i cercetri de istorie veche i arheologie, 34/2013 EDITURA A.R. - Lista revistelor aprute n anul 2014 Mathematical Reports, 4/2013, 1/2/3/4/2014 Revue roumaine de mathmatiques pures et appliqus, 4/2013, 1/2/3/4/2014 Annuaire Roumain dAnthropologie, /2013 Revista de psihologie, 1/2/3/4/2014 Revista de studii banatice, 2/2012 Romanian Journal of Physics, 12/3 4/56/2014 Studii i cercetri juridice, 4/2013, 1/2/3/2014 Studii i cercetri de istoria artei. Seria ART PLASTIC, /2013 Travaux de linstitut de Speologie Emil Racovitza, /2013, /2014 Romanian Astronomical Journal, 1/2/2013

Revue roumaine des sciences techniques Srie Electrotechnique et nergtique, 1/2/3/4/2014 Anuar de Lingvistic i Istorie Literar, /2013 Romanian Reports in Physics, 1/2/3/2014 Limba romn, 4/2013, 1/2/2014 Ephemeris Napocensis, /2013 Ars Transsilvaniae, /2013 Dacoromania, 1/2014 Revue danalyse numrique et de thorie de lapproximation, 2/2013, 1/2014 Romanian Review of Political Sciences and International Relations, 1/2014 Nyelv-s Irodalomtudomnyi Kzlemnyek, 1/2014 Revue roumaine de linguistique, 1/2/3/2014 Synthesis, /2013 EDITURA A.R. - Lista revistelor aprute n anul 2014 Revista istoric, 1 2/2013 Studii i cercetri de istorie veche i arheologie, 12/2014 Revue roumaine de philosophie, 1/2/2014 Economie agrar i dezvoltare rural, 2/2013

Revista Spitalului Elias, 23/2011 Agricultural Economics and Rural Development, 2/2013 Anuarul Institutului de istorie A. D. Xenopol Iai, /2013 Revue roumaine de gographie, 1/2014 Mathematica Cluj, 1/2/3/2013 Romanian Journal of Information Science and Technology, 3/4/2012, 1/23/2013 Thraco-Dacica, 20122013 Romanian Journal of Biology Zoology, 2/2013 Materiale i cercetri arheologice, /2014 Revista de etnografie i folclor, 12/2014 Revue roumaine des sciences techniques Srie de Mcanique Applique, 3/2013 Revista istoric, 34/2013 Revue roumaine de gologie, 12/2013 Studii i cercetri de istorie veche i arheologie, 34/2014 Romanian Reports in Physics, 3/2014 Romanian Journal of Physics, 78/910/2014 Ephemeris Dacoromana, /2014 Forschungen zur volks und Landeskunde, 12/2014 EDITURA A.R. - Lista revistelor aprute n anul 2014 Annuaire Roumaine dAnthropologie, /2014 Studii i materiale de istorie modern, /2014 Romanian Journal of Biophysics, 2/2014 Studii i cercetrii lingvistice, 1/2014 Arhivele Olteniei, /2014 Anuarul Institutului de Cercetri Socio-Umane Sibiu, /2014

Proceedings in Manufacturing Systems, 1/2/3/4/2014 Revista de istorie i teorie literar, 14/2012, 14/2013 Romanian Journal of Sociology, 12/2013 Revue roumaine de gographie, 2/2014 Fonetic i dialectologie, /2014 Historia Urbana, /2014 Revue des tudes sud-est europenes, 14/2014 Revista de tiine politice i relaii internaionale, 1/2/3/4/2013 EDITURA A.R. Lista revistelor acreditate ISI aprute n EAR n anul 2014 (reviste indexate n Science Citation Index Expanded (SCI EXPANDED), Social Sciences Citation Index (SSCI) sau Arts and Humanities Citation Index (AHC)) Acta Endocrinologica (FI = 0.21) Cellulose Chemistry and Technology (FI = 0.833) Mathematical Reports (FI = 0.086) Proceedings of the Romanian Academy. Series A: Mathematics, Physics, Technical Sciences, Information Science Revista de etnografie i folclor. Journal of Ethnography and Floklore Revue roumaine de chimie (FI = 0.393) Revue roumaine de linguistique Revue roumaine de philosophie Revue roumaine des sciences techniques. Srie dlectrotechnique et nergtique (FI = 0.368) Romanian Journal of Information Science and Technology (FI = 0.453) Romanian Journal of Morphology and Embryology (FI = 0.723) Romanian Journal of Physics (FI = 0.745) Romanian Reports in Physics (FI = 1.137) Romanian Journal of Political Science

EDITURA A.R. Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare i Inovare Comisia pentru Subvenionarea Literaturii Tehnico Stiinifice Matematic i tiinele naturii Stiine inginereti Stiine socio-umane Stiinele vietii i ale Pmantului (inclusiv mediu) Stiine agricole (agricultura, silvicultura, calitate i sigurana alimentar) Stiine medicale http://www.research.ro/uploads/subventionare-literatura-ts/2014/ghid-subventionare-2014.pdf 5. BIBLIOTECA A.R. Informare anual elaborat de Director General, Acad. Florin G. Filip 1. Consolidarea coleciilor naionale n anul 2014, n Biblioteca Academiei Romne au intrat 74.632 de uniti de eviden bibliotecar. n coleciile Bibliotecii au rmas 73.541 de exemplare, 1.091 de exemplare au fost redistribuite la bibliotecile filialelor i institutelor Academiei Romne. Publicaiile intrate n Bibliotec au fost obinute pe urmtoarele ci: Depozit legal: 55.022 de exemplare, din care: 23.022 de cri i 32.000 de periodice Donaii: 12.110 de exemplare Abonamente periodice romneti: 4.539 de exemplare Schimb Internaional: 2.961 de exemplare publicaii strine Pentru atingerea obiectivului de a avea colecii ct mai complete, s-a acionat n urmtoarele direcii:

completarea lacunelor din depozitul legal, obinerea tezelor de doctorat i a crilor publicate n strintate de/despre romni prin sesizarea lipsurior i stimularea donaiilor. n acest scop, au fost elaborate i expediate peste 350 de scrisori i e-mail-uri, la circa 50 de instituii i persoane din ar sau din strintate. La majoritatea solicitrilor rspunsul a fost pozitiv. Astfel, Societatea literar-artistic Tibiscus din Serbia a trimis 80 de reviste; Jean-Paul Bled, din Frana, 13 reviste; Fundaia cultural Carpatica, 15 reviste; acad. erban Papacostea, 6 reviste; Mircea Amuliu Proca, 10 reviste; Cornel Nistea, 10 cri; etc., donaii care au completat n mod fericit coleciile Bibliotecii. BIBLIOTECA A.R. 2014 - 1.160 donaii arhiva poetei Maria Banu (manuscrise, acte personale, jurnalul su, piese de coresponden etc.) peste 400 de scrisori Nicolae Titulescu, donate de Fundaia European Titulescu arhiva personal i corespondena lui Anton Golopenia piese din arhiva acad. Dan Danielopolu arhiva prof. Constantin Marinescu, membru corespondent al Academiei Romne, donat de doamna Manuela Costescu (530 piese) piese din arhiva profesorului Alexandru Elian, membru al Academiei Romne 538 schie (de case demolate, decoruri sau costume) executate de reputatul pictor scenograf Alexandru Olian precum i 145 de fotografii (privind spectacolele montate de el la diverse teatre din ar) donate de soia sa, Dudua Olian arhiva personal a arhitectului Florea Stnculescu, coninnd 800 de fotografii, diverse planuri, nsemnri i coresponden, donat de fiica sa Nina Stnculescu arhiva acad. Petre Sergescu i a soiei sale, Marya Kasterska, (fotografii, coresponden, acte personale, piese de arhiv), donate de doamna Maria Craifleanu gravuri ale artistului Alexandru Tzipoia, donate de fiul acestuia, George Tzipoia dou manuscrise vechi ce au aparinut preotului Paul Mihail, donate de fiica acestuia, Zamfira Mihail; manuscrisele scriitorului Constantin Fntneru, donate de nepotul su, Ion Fntneru

49 de manuscrise ale prozatorului Mihai erban, donate de nepotul su Alexandru Cernat BIBLIOTECA A.R. Printre cei mai generoi donatori membri AR: Membri ai Academiei Romne: Ionel Valentin Vlad, Dan Berindei, Marius Sala, Alexandru Surdu, Rzvan Theodorescu, Sorin Dumitrescu, erban Papacostea, Florin Gheorghe Filip, Gavril trempel, Nicolae Edroiu, Mihai Cimpoi, Andrei Eanu, Dan Tufi, Gheorghe Benga, Gheorghe Chivu, Viorel Bdescu, Gheorghe Duca, Mihai Drgnescu (prin Nora Rebreanu, soia sa), Gabriel epelea (prin fiul su, Vlad Florin), Mihnea Gheorghiu (prin fiica sa, Manuela Cernat), Virgil Cndea (prin fiica sa, Ioana Feodorov), Petre Frangopol Editura Academiei Romne: a oferit i n acest an, gratuit, ca semnal, 2 exemplare din producia sa editorial, asigurnd astfel vizibilitatea creaiei tiinifice din sistemul Academiei Romne Instituii: Academia de Studii Economice, Ambasada Republicii Lituania, Ambasada Turciei, Ambasada Franei, Ambasada Elveiei, Banca Naional a Romniei, Biblioteca Judeean Octavian Goga Cluj, Biblioteca Judeean Ovid Densuianu Deva, Biblioteca Judeean Petre Dulfu Baia Mare, Biblioteca V.A. Urechia din Galai, Centrul de Excelen n Studiul Imaginii, Fundaia Soros, Fundaia European Titulescu, Institutul de istorie Nicolae Iorga-Bucureti, Institutul Cultural Romn, Institutul Italian de Cultur, Comunitatea romnilor din Elveia, Editura Patriarhiei Romne, Institutul Romn de Teologie Ortodox-New York, Institutul de Istorie George Bariiu Cluj, Institutul Naional pentru Studiul Totalitarismului, Mnstirea Petru Vod din Piatra Neam, Muzeul Naional Cotroceni, Muzeul Naional Brukenthal din Sibiu, Reprezentana ONU, Universitatea de Medicin i Farmacie din Trgu-Mure, Universitatea Transilvania din Braov, Universitatea tefan cel Mare - Suceava, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Babe-Bolyai din Cluj, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iai, Universitatea Dunrea de Jos Galai, Universitatea Naional de aprare Carol I, Universitatea National de Muzic, Uniunea Cineatilor din Romnia, Uniunea Arhitecilor, Teatrul Naional Bucureti BIBLIOTECA A.R. Redacii ale unor publicaii periodice: Academica, Altarul Banatului, Arge, Asigurarea calitii, Axioma, Balcanii i Europa, Bucovina literar, Cafeneaua literar, Calitatea, Cminul romnesc, Contemporanul, Cretinul azi, Cronica, Cronica romn, Cultura, Curtea de Arge, Dacoromania, Familia, Formula AS, Glasul Bucovinei, nvierea, Jurnalul literar, Msura, Nasa reci, Optoelectronics and Advanced Materials, Prietenul albanezului, Pro Saeculum-Focani, Sfera politicii, Tabor, Tribuna, Vitralii, Viaa medical, Viaa romneasc, Ziarul Lumina

Persoane private: Sanda Golopenia, Tudor Banu, Manuela Costescu, George Tzipoia, Zamfira Mihail, Stela Toma, Mihai Dimitrie Sturdza, Andrei Marga, Ion Oprian, Silvia Constantinescu, Gheorghe MnucuAdameteanu, Nicolas Dima, Mariana Zavati Gardner, Simona-Graia Dima, Iordan Datcu . a. Angajai ai Bibliotecii Academiei Romne (foti sau actuali): Lucreia Anghelu, Mdlina Lascu, Emanuel Bdescu, Theodor Pereverza BIBLIOTECA A.R. Catalogarea, indexarea i clasificarea documentelor Au fost catalogate i indexate pe subiecte 21.271 de cri, au fost indexate CZU 10.471 de cri. Au fost catalogate 478 de titluri de periodice noi, ajungndu-se la cota 55.357, reprezentnd numrul total de titluri de periodice, romneti i strine, existente n coleciile Bibliotecii. Au fost catalogate, n total, 41.185 de exemplare publicaii periodice. Catalogul electronic a fost actualizat i completat cu 1.583 de titluri: 471 de titluri de periodice noi intrate i 1.112 de titluri de periodice vechi, din depozitele Bibliotecii, reprezentnd parte din proiectul Retroconversia periodicelor romneti, aflat n derulare. Conservarea coleciilor n depozitele de unicate se aflau, la data de 31 decembrie 2014, 1.077.090 de volume monografii, 434.685 de volume i 1.137.329 de numere publicaii seriale, adic 1.572.014 de uniti de bibliotec. Au intrat n depozitele centrale 19.737 de volume de monografii, 36.182 de uniti de bibliotec publicaii seriale, 165 de CD-uri i DVD-uri. Depozitul Dublete periodice romneti a primit i a prelucrat 4.361 de unit n scopul conservrii au fost ntocmite 6 dosare de restaurare, au fost restaurate 4 corpuri de carte i 5 legturi, a fost realizat portofoliul de lucrri n vederea atestrii, au fost broate/reparate 2.275 de volume de monografii i au fost legate 23.772 de uniti de publicaii periodice n 440 volume. Uniti de bibliotec publicaii seriale, 1.981 de volume dublete i 12 CD-uri. BIBLIOTECA A.R.

Utilizarea coleciilor Au fost eliberate 1.949 de permise dintre care: 1.249 pentru utilizatorii renscrii (64,1%) i 700 pentru utilizatorii nou nscrii (35,9%). Pentru Institutele de Cercetare ale Academiei Romne s-au eliberat 208 de permise gratuite. n slile de referine i de lectur Ion Bianu i N.N. Constantinescu au fost efectuate 29.212 de vizite i au fost consultate: 81.781 de volume monografii i 78.258 de volume periodice, coninnd 1.931.450 de numere. Au fost puse la dispoziia serviciilor (inclusiv n slile Virgil Cndea i D. Panaitescu-Perpessicius) 22.137 de volume monografii i 3.053 de uniti de bibliotec publicaii seriale mbogirea coleciilor speciale Manuscrise, Carte rar nregistrate 20 de intrri, reprezentnd 2.510 piese de coresponden, 2.018 piese materiale de arhiv, 1 manuscris grec Stihirar din secolul XIII, 1 manuscris slavon Gramatic din secolul XVIII. Stampe, Hri, Muzic catalogate 1.363 de piese, au fost ataate 192 de fotografii pentru fiele de catalog Nicolae Ionescu, au fost inventariate 1.640 de piese dintre care: 693 de albume de art, 450 de desene, 203 cri de colorat, 93 de partituri muzicale i 1 manuscris. scanate i prelucrate imaginile pentru 2.750 de piese (fotografii, desene, gravuri, hri, manuscrise muzicale). restaurate 4 desene, au fost pregtite pentru expoziii 546 de exponate prin elaborarea fielor de catalog, punerea n passepartout-uri i rame. BIBLIOTECA A.R. Tehnologia Informaiei, Mediatec Au fost asigurate: administrarea sistemului integrat de bibliotec ALEPH-500, implementarea versiunii Aleph500/20 (64 de clieni), pregtirea implementrii modulului Circulaie, administrarea portalului, efectuarea de operaii n bazele de date RAL i gestionarea transferului de date i/sau metadate pentru susinerea proiectelor de cercetare ale Bibliotecii. De asemenea au fost asigurate: administrarea i gestionarea reelei interne (100 de posturi de lucru, inclusiv echipamente de reea i periferice), izolarea i repunerea n funciune a reelei wireless pentru slile de lectur

Elaborarea bibliografiilor naionale S-a continuat elaborarea bibliografiilor naionale retrospective privind crile i periodicele. Pentru bibliografierea crilor tiprite pe teritoriul romnesc, n limba romn, indiferent de autor i locul apariiei, precum i a crilor autorilor romni, indiferent de limba i locul n care au aprut, din perioada 19191952, s-au realizat peste 4.000 de nregistrri pentru literele B, C, D, E, F, baza BIB ajungnd la peste 39.500 de nregistrri, 36 de nregistrri de autoriti i pregtirea afirii on-line; revizuirea n format Bibliografia special Mihai Eminescu, perioada 1990-2005 (cu aproape 250 de periodice romneti i strine care au furnizat n jur de 2.500 de informaii bibliografice) a fost afiat pe site-ul BAR (15 Ianuarie 2014 Ziua Culturii Naionale) i reafiat ulterior, cu o Addenda corespunztoare perioadei 1866-1989. S-a obinut acordul Editurii Academiei Romne de publicare n integralitate, pe site-ul Bibliotecii, a variantei tiprite a celor dou pri din OPERE XVII (1999, 2008). word pentru literele C, F, G, I, , M, N din Bibliografia Romneasc Modern. BIBLIOTECA A.R. Aciuni ntreprinse pentru mbuntirea promovrii coleciilor Manifestri expoziionale proprii: Au fost organizate nou expoziii n sala Theodor Pallady i una mpreun cu instituii-partener la Bruxelles. n plus, au fost realizate dou expoziii virtuale; pentru alte dou expozitii ale partenerilor, au fost consultani specialitii din BAR (http://www.biblacad.ro/expozitii.html) 1. Durer i epoca sa, ianuarie 2014. Coordonator: Macovei, Ctlina. Selecie si expunere materiale: Macovei Ctlina 2. Sigiliile, tezaur de istorie, martie 2014. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Selecie i expunere materiale: Dumitrescu, Gabriela; Dimitriu, Oana Lucia; Nstelu, Liana; Nichita, Claudia 3. Constantin Brncoveanu documente din coleciile Bibliotecii Academiei Romne, aprilie 2014. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Selecie si expunere materiale: Dumitrescu, Gabriela; Dimitriu, Oana Lucia; Nstelu, Liana; rlescu, Ion Andrei 4. Eroii copilriei din revistele de altdat, aprilie 2014. Coordonator: Mluanu, Elena. Selecie si expunere materiale: Mluanu, Elena; Radu, Luminia; Buturug, Maria 5. Studii de atelier la coala de Belle Arte, mai 2014. Coordonator: Macovei, Ctlina. Selecie si expunere materiale: Macovei, Ctlina; Vitan, Anca; Popescu, Alina; Costache, Eugen; Balaci, Roxana; Bangl, Natalia 6. 31 August Ziua limbii romne, august 2014. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Selecie i expunere materiale: Dumitrescu, Gabriela; Dimitriu, Oana Lucia; Albu, Carmen; Kvari, Luminia 7. Regele Carol I 175 de ani de la natere, 100 de ani de la moarte, octombrie 2014. Coordonator: Macovei, Ctlina. Selecie i expunere materiale: Bangl, Adriana; Vitan, Anca; Macovei, Ctlina; Balaci, Roxana; Costache, Eugen; Popescu, Alina 8. Dimitrie Cantemir domnitor i savant umanist, noiembrie 2014. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Selecie i

expunere materiale: Dumitrescu, Gabriela, Dimitriu, Oana, Nstelu, Liana, Albu, Carmen BIBLIOTECA A.R. 9. Remember Eugen Drguescu, decembrie 2014. Coordonator: Macovei, Ctlina. Selecie si expunere materiale: Macovei, Ctlina; Vitan, Anca; Popescu, Alina; Colaborator: Pereverza, Tudor George 10. Radu Blescu Lhomme et le savant, mai 2014, Bruxelles (sub patronajul Academiei Romne i al Academiei Regale a Belgiei, cu sprjinul Ambasadei Romniei n Regatul Belgiei, n colaborare cu Institutul Cultural Romn i Universitatea Liber din Bruxelles). Coordonatori: Dragu, Mihaela; Rafail, Maria Constantin Brncoveanu, prince of Wallachia (16881714), expozie virtual. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Realizator: Ciurea, Cristian. Seals, The History Treasure, expoziie virtual. Coordonator: Dumitrescu, Gabriela. Realizator: Ciurea, Cristian. Arhiva Victor Moldovan - aprilie 2014 (n colaborare cu Biblioteca Judeean George Cobuc din Bistria). Consultant: Dumitrescu, Gabriela Jules Perahim, noiembrie 2014 (n colaborare cu Muzeul de Art Modern i Contemporan din Strasbourg). Consultant: Lascu, Mdlina BIBLIOTECA A.R. Aciuni ntreprinse pentru mbuntirea promovrii coleciilor Evenimentul "Colecii de patrimoniu n era digital Evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind prezentate comunicri foarte interesante i mai ales actuale n domeniul prezervrii, prelucrrii digitale i promovrii pe medii electronice a coleciilor patrimoniale i nu numai. 23 de bibliotecari, specialiti IT, arhiviti, reprezentani ai Asociaiei Bibliotecarilor din Romnia (din Alba Iulia, Bucureti, Cluj-Napoca, Constana, Iai, Sibiu, Timioara) care lucreaz n biblioteci universitare, judeene, arhive sau instituii centrale, din Bucureti i din provincie, au prezentat rezultatele activitilor curente n domeniu sau puncte de vedere cu privire la diferitele aspecte tematice ale workshopului. Demonstraii ale unor sisteme i aplicaii de bibliotec precum Qulto, Eldorado, Adam, Digitool i Primo au fost efectuate ntr-o sesiune special a workshopului de ctre specialiti din Ungaria (Budapesta i Szeged). De asemenea, a fost prezentat, n 4 comunicri, Proiectul Byzantion, rod al activitii de cercetare al unui colectiv de specialiti din Biblioteca Academiei Romne i Institutul pentru Tehnic de Calcul. Coordonarea organizrii i desfurrii evenimentului a fost asigurat de dr. Stanciu Mriuca. BIBLIOTECA A.R.

Participarea la proiecte/programe naionale, europene sau internaionale Proiecte internaionale Access to cultural Heritage Networks for Europeana, Project ATHENAPLUS (http://www.biblacad.ro/athenap.html) Grant agreement for CIP-Best Practice Network no: 325098, Coordonator Italia - Istituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per le informazioni bibliografiche. 21 ri partenere, 40 participani, perioada martie 2013- august 2015, buget BAR 46.200 euro. Proiecte naionale Byzantine and Post-Byzantine Landmarks of Manuscript Illuminations BYZANTION (http://byzantion.itc.ro/ ), n parteneriat cu S.C. Institutul pentru Tehnic de Calcul S.A.. Proiect PN-II-PT-PCCA-2011-3.2-0030, perioada 20122015, partener principal BAR Intelligent Strategy for movable cultural Heritage monitoring in a changing Climate -INHERIT, 7 parteneri: INCDTP - ICPI Bucureti, MIRA TELECOM S.R.L., INCDIE ICPE CA Bucureti, Muzeul Naional al Satului "Dimitrie Gusti", Biblioteca Academiei Romne, Complexul naional muzeal ''ASTRA'' Sibiu, Muzeul Bucovinei. Sistem integrat pentru managementul bibliografiei naionale retrospective (1508-1918) n format on-line SIMBNR (http://biblacad.ro/bnr/index.html. Ghidul naional de catalogare, sub egida A.B.R.. (http://www.abr.org.ro/index.php? option=com_content&view=article&id=457%3Araportul-seciunii-catalogare-indexare-aabr&catid=25%3Acatalogare&Itemid=18&lang=ro) Grupul de lucru Lives-RO (http://www.bibnat.ro/GHID-DE-INDEXARE-LIVES-RO-s125-ro.htm) BIBLIOTECA A.R. Publicare i comunicarea rezultatelor Monografii i volume coordonate: Bdescu, Emanuel; Bucuretii lui Mazar Pasha. Bucureti, Ed. Vremea, 2014, 184 p. Bdescu, Emanuel; De toate din vechiul Bucureti. Bucureti, Ed. Vremea, 2014, 200 p. Dumitrescu, Gabriela; Spnu, Luminia; Abu'l Qsem Ferdowsi - h-nmeh. Bucureti, Ed. Sapientia Principium Cognitio, 2014, 208 p.

Gheran, N.; Cmpean, E.; Lzrescu, R; Moldovan, A.; Popescu, Lorena; Scrisori ctre Liviu Rebreanu. Bucureti, Editura Academiei Romne, 2014, 508 p. tefnoiu, Dan; Borne, Pierre; Popescu, Dumitru; Filip, Florin Gheorghe; El Kamel, Abdelkader; Optimization in Engineering Sciences; Approximate and Metaheuristic Methods. London, J. Wiley, 2014, 446 p. tefnoiu, Dan; Borne, Pierre; Popescu, Dumitru; Filip, Florin Gheorghe; El Kamel, Abdelkader; Optimisation en sciences de lingnieur: Mtaheuristiques, mthodes stochastiques et aide la dcision, Paris, Hermes- Lavoisier, 2014, 400 p. Albume/cataloage/pliante expoziie Bangl, Adriana; Vitan, Anca; Macovei, Ctlina; Balaci, Roxana; Costache, Eugen; Popescu, Alina; Regele Carol I, 175 de ani de la natere - 100 ani de la moarte (catalog expoziie). Bucureti, Biblioteca Academiei Romne, 2014; Dumitrescu, Gabriela; Nstelu, Liana; Dimitriu, Oana Lucia; rlescu, Ion Andrei; Constantin Brncoveanu, Documente din colecia Bibliotecii Academiei Romne (album). Craiova, Ed. Mitropolia Olteniei, 2014, 220 p.; Dumitrescu, Gabriela; Dimitrie Cantemir domnitor i savant umanist (catalog expoziie). Bucureti, Biblioteca Academiei Romne, 2014, 78 p.; Dumitrescu, Gabriela; Persian Treasures in the collections of the Romanian Academy Library (catalog expoziie). Bucureti, Biblioteca Academiei Romne, 2014, 30 p.; Dumitrescu, Gabriela; Seals - History Treasure (catalog expoziie). Bucureti, Biblioteca Academiei Romne, 2014, 44 p.; Macovei, Ctlina; Vitan, Anca; Popescu, Alina; Bangl, Adriana; Balaci, Roxana; Costache, Eugen; Studii de atelier la coala de Belle Arte (catalog expoziie). Bucureti, Biblioteca Academiei Romne, 2014, 113 p. BIBLIOTECA A.R. Articole n reviste - 10 Berechet, Luminia; Exemple de bune practici n biblioteci din Lituania. n; Biblioteca, nr. 12, 2014, nr. 12, 377-379 Buturug, Maria; Epistolele pastorale ale Monseniorului Raymund Netzhammer n Biblioteca Academiei Romne. n Pro Memoria, 2013, nr. 12, p. 79-96 Ciurea, Cristian; Zamfiroiu, Alin; Grosu, Alin; Implementing Mobile Virtual Exhibition to Increase Cultural Heritage Visibility. n Informatica Economic, 2014, Vol. 18, No. 2, pp 24-31

Dragu, Mihaela; Rafail, Maria; Un mare savant i un mare umanist. n Academica, anul XXIV, nr. 286-287, 85-88 Dumitrescu, Gabriela; Lepdatu, Niculae Cornel; Ciurea, Cristian; Creating virtual exhibition for educational and cultural developement. n Informatica economic, 2014, vol. 18, nr. 1, pp. 102 -111 Filip, Florin Gheorghe; Herrera-Viedma, L.; Big Data in Europe (invited paper). In The Bridge, 2014, vol. 44, nr.4 Lascu, Mdlina; Repere ale ilustraiei de carte n opera lui Jules Perahim. n Caietele avangardei, vol 2, nr. 3; Lepdatu, Niculae Cornel; Sisteme suport pentru decizii i bibliomining. n Revista Romn de Informatic i Automatic, 2014, vol. 24, nr. 2, pp. 17-30 Neagu, Zalina Gabriela; Constantin Vod Brncoveanu -Principe al culturii noastre romneti. nBiblioteca,2014, nr. 7, pp.219-225 Pereverza, Tudor-George; Herlea. n Confesiuni, Trgu Jiu, Centrul Municipal de cultur Constantin Brncui, 2014, nr.15, pp 23 Articole n volume de contribuii i Proceedings ale unor conferine - 10 Comunicri la conferine fr volume de lucrri 30 Materiale publicate on-line - 7 Stagii de cercetare efectuate n cadrul schimburilor interacademice - 3 6. ACADEMIA ROMANA PARTICIPANT ACTIV IN VIATA SOCIETATII MANIFESTRI STIINTIFICE SI CULTURALE, ANIVERSRI SI COMEMORRI, SRBTORIRI ALE MEMBRILOR ACADEMIEI ROMNE ORGANIZATE N CURSUL ANULUI 2014 (PREZENTARE SELECTIV) subventionare manifestari stiintifice: http://www.research.ro/ro/articol/2821/instrumente-suport-anunt-ancs Sesiunea general a Academiei Romne consacrat Zilei Culturii Naionale 15 ianuarie

Sesiunea anual de comunicri tiinifice a Comisiei de Analiz Termic i Calorimetrie 14 februarie Dezbaterea tiinific Strategia european a Dunrii 24 februarie Conferina Colocvii matematice 28 februarie Originalitatea cercettorului Discursul de recepie al Acad. Marius Andruh si rspunsul Acad. Ionel Haiduc 14 martie Sesiunea comemorativ 10 ani de la trecerea n nefiin a Acad. Nicolae Cajal 24 martie Conferina Romnia inteligent, Romnia occidental, 10 ani de la aderarea la NATO 3 aprilie Adunarea General a Academiei Romne Ziua Academiei Romne Ziua Uilor Deschise 4 aprilie Simpozionul naional Francisc Rainer 9 aprilie Sesiunea de comunicri 150 de ani de nvmnt artistic naional i Academia Romn 5-6 mai Simpozionul De la excelena n cercetare la competitivitatea n industrie: tehnologiile generice eseniale 15 mai Dezbaterea naional Ziua Mondial a Mediului: Schimbrile climatice, mediul i securitatea alimentar 5 iunie Dezbaterea naional Ziua Mondial a Mrilor i Oceanelor World Oceans Day 10 iunie Conferina domnului Clin Popescu-Triceanu, Preedintele Senatului Romniei Sistemul bicameral n Romnia evoluie i perspective. Rolul Senatului n cadrul autoritilor publice 12 iunie Sesiunea solemn dedicat comemorrii lui Mihai Eminescu 125 de ani dup Mihai Eminescu 16 iunie Dezbaterea naional Ziua Mondial a Aridizrii i Deertificrii Agricultura i securitatea alimentar 17 iunie MANIFESTRI STIINTIFICE SI CULTURALE, ANIVERSRI SI COMEMORRI, SRBTORIRI ALE MEMBRILOR ACADEMIEI ROMNE ORGANIZATE IN CURSUL ANULUI 2014 Comemorarea a 110 ani de la naterea Acad. Dan Giuc 20 iunie Sesiunea de comunicri 300 de ani de la moartea lui Constantin Brncoveanu 26 iunie

Comemorarea Prof. Dan Setlacec 5 ani de la moarte 18 iulie Simpozionul 140 de ani de la naterea astronomului Nicolae Donici 1 septembrie Conferina 50 de ani de la cel de-al VIII-lea Congres Mondial de tiina Solului, Bucureti 1964 5 septembrie Conferina internaional Global Economics and Governance GEC 2014 10 septembrie Simpozionul 100 de ani de la naterea pictorului Alexandru ipoia 19 septembrie Simpozionul Penser lEurope 3-4 octombrie Sesiunea tiinific dedicat Regelui Carol I 175 de ani de la natere 100 de ani de la moarte 6 octombrie Cutnd calculatoare n celula biologic dup 20 de ani Discursul de recepie al Acad. Gheorghe Pun si rspunsul Acad. Solomon Marcus 24 octombrie Sesiunea de comunicri tiinifice consacrat mplinirii a 40 de ani de la acordarea primului Premiu Nobel unui cercettor de origine romn Omagiu lui George Emil Palade 11 noiembrie Sesiunea tiinific de comunicri Dimitrie Cantemir 17-18 noiembrie Comemorarea a 100 de ani de la naterea lui Jean Georgescu, pionier i senior al filmului romnesc 24 noiembrie Sesiunea comemorativ consacrat mplinirii a 100 de ani de la naterea Acad. Liviu Constantinescu 26 noiembrie Sesiunea solemn Marea Unire din 1918 28 noiembrie Simpozionul aniversar De la cercetarea fundamental i preclinic la medicina personalizat 10-11 decembrie Adunarea General a Academiei Romne Decernarea premiilor Academiei Romne 19 decembrie PROIECTUL DE DEZVOLTARE A ROMANIEI (2016 2035) IN VIZIUNEA ACADEMIEI ROMANE Structura Proiectului Proiecte interdisciplinare care se vor derula in sistemul de cercetare fundamentala al Academiei Romane (+ colaborari) 1. 2. 3. 4. Scoala si educatia in viziunea Academiei Romane Resursele naturale rezerve strategice, ce folosim si ce lasam generatiilor viitoare Securitatea si eficienta energetica Siguranta informatica protectia cibernetica, protectia proprietatii intelectuale in proiecte si in publicarea electronica 5. Siguranta si securitate alimentara 6. Economia si calitatea vietii 7. Sanatatea de la biologia moleculara la medicina personalizata de varf in Romania 8. Proiectul European al Dunarii / Strategia nationala a Dunarii 9. Cultura romaneasca intre national, localizare in zona proxima si universal Europa multilingvista, cultura electronica

10. Romania societate a cunoasterii si a valorii adaugate la ceea ce are 11. Romania in era globalizarii spatiu si traditie de intalnire a civilizatiilor, de echilibru si moderatie 7. COLABORAREA INTERNATIONALA (2014) Directii 1. 2. 3. 4. relaiile generale cu alte instituii tiinifice i personaliti din Europa i din lume relaiile interacademice bilaterale i multilaterale activitatea din cadrul organizaiilor profesionale internaionale i organismelor europene de profil legtura cu membrii de onoare din strintate Colaborari internationale si regionale All European Academy - ALLEA (Federaia academiilor naionale din Europa) European Academies Science Advisory Council EASAC (Consiliul Consultativ al academiilor naionale din rile UE) Danube Academies Conference DAC Black Sea Economic Council BSEC (Consiliul Economic al Mrii Negre InterAcademy Panel IAP (Consiliul interacademic organizat la nivel mondial) International Science Union ICSU Scientific Committee on Antarctic Reserch, incepand din 2014 (Comitetul tiinific pentru Cercetare Antarctic) Colaborari bilaterale - colaborari cu 39 instituii tiinifice din strintate, majoritatea academii naionale schimburi cu academii naionale (204 cercettori romni, 270 sptmni, i 196 strini, 204 sptmni) Semnri de acorduri -

A fost semnat, la Bucureti, Memorandumul privind cooperarea tehnico-tiinific dintre A.R. i Academia de tiine a Moldovei n cadrul Programului UE Orizont 2020. A fost prelungit pentru anul 2015 Planul de aplicare 2012-2014 al Acordului de colaborare tiinific dintre Academia Romn i Academia de tiine a Republicii Cehe. 7. COLABORAREA INTERNATIONALA (2014) Comisii mixte de istorie noiembrie, la Casa Oamenilor de tiin, Sesiunea Comisiei mixte romno-bulgare de istorie (teme: A. Cltorii i comunicare pe ambele maluri ale Dunrii i B. Romnia, Bulgaria i Balcanii: solidariti i dispute n spaiul european n a doua jumtate a secolului al XIX-lea i n secolul XX). Urmtoarea edin Sofia, n 2016 noiembrie, la Budapesta, a XXII-a sedinta a Comisiei mixte romno-ungare (43 de ani de existen). Urmtoarea edin Romania, n 2016. Manifestri tiinifice bilaterale i internaionale n Romnia 6 iunie, Aula Bibliotecii AR, The Sustainable Development of Chinese Economy and Its Global Impact. Delegatia Academiei Chineze de tiine, condus de prof. Cheng Siwei. 3-4 octombrie, Aula AR, Seminarul internaional Penser lEurope, ediia a XIII-a, cu tema Y a-t-il deux Europes? (organizatori Academia Romn, Fundaia Naional pentru tiin i Art, Institutul Franei, Institutul Francez de Relaii Internaionale, Academia Regal de Limb i Literatur Francez din Belgia, Academia Regal de tiine Economice i Financiare din Spania i Academia Regal de Doctori din Barcelona. Deschiderea oficial a fost onorat de prezena E.S. domnului Victor Ponta, prim-ministrul Romniei, i a E.S. domnului Franois Saint-Paul, ambasadorul extraordinar i plenipoteniar al Franei la Bucureti. Au participat 19 invitai strini i 3 ambasadori, n total 10 ri fiind reprezentate la manifestare). 6 octombrie, Sesiunea comemorativ Regele Carol I (175 de ani de la natere i 100 de ani de la moartea Regelui). Casa Regal a Romniei a fost reprezentat de A.S.R. Princepele Radu i de A.S.R. Principele Nicolae. 17-18 noiembrie, Sesiunea tiinific Dimitrie Cantemir, parte a manifestarilor organizate de Academia Romn i Academia de tiine Berlin-Brandenburg cu ocazia mplinirii a 300 de ani de la primirea Prinului Dimitrie Cantemir n Academia de tiine din Berlin (Academia Regal Prusac de tiine), la puin timp dup fondarea acestei prestigioase instituii. Cu aceeasi ocazie Biblioteca Academiei Romne a editat un catalog al

pieselor ce le deine n ce privete viaa i opera lui Dimitrie Cantemir. 7. COLABORAREA INTERNATIONALA (2014) Manifestri tiinifice bilaterale i internaionale n Romnia - continuare 27 noiembrie, ntlnire comun a membrilor Biroului Prezidiului Academiei Romne i a membrilor Biroului de conducere al Academiei de tiine a Moldovei. n continuare, delegaia Republicii Moldova a participat i la Sesiunea solemn dedicat srbtoririi Zilei Naionale a Romniei. n anul 2014, 12 manifestari organizate de Centrul de Studii Ruse i Sovietice "Florin Constantiniu" din cadrul Institutului Naional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Romne (printre care Aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relaiilor diplomatice romno-sovietice si Masa Rotund cu tema "Preliminariile primului rzboi mondial. Contacte romno-ruse la nivel nalt. Iunie 1914) Participri la manifestri internaionale n strintate 12 decembrie, la Berlin, cu ocazia mplinirii a 300 de ani de la primirea crturarului Dimitrie Cantemir n Academia de tiine din Berlin (Academia Regal Prusac de tiine), (Sesiune stiintifica n oglind cu manifestarea din Bucureti). Reprezentanti ai AR: acad. Ionel-Valentin Vlad, preedintele Academiei Romne, acad. Ionel Haiduc i acad. Alexandru Surdu. Vicepreedintele acad. Dan Berindei a transmis nregistrarea comunicrii sale. S-a transmis un mesaj din partea acad. Gheorghe Duca, preedintele Academiei de tiine a Moldovei. Martie, Munchen, acad. Ionel-Valentin Vlad a participat la ntlnirea anual a Grupului Membrilor Europeni ai ICSU Martie, Budapesta, acad. Octavian Popescu a participat la Conferina EASAC, organizat n comun cu Academia Ungar de tiine Aprilie, Oslo, acad. Ionel Haiduc a participat la Adunarea General ALLEA Februarie, Havana, acad. Ionel Haiduc a participat la Conferina internaional Universidad 2014 August, Santiago de Compostela, acad. Ionel-Valentin Vlad a participat la Conferina internaional de optic Septembrie, Berlin, acad. Ionel-Valentin Vlad a participat la Conferina EOSAM 2014

7. COLABORAREA INTERNATIONALA (2014) Participri la manifestri internaionale n strintate - continuare Septembrie, Cehia, acad. Cristian Hera a participat la Adunarea General a Uniunii Academiilor Europene pentru tiin Aplicat n Agricultur Octombrie, Rio de Janeiro, acad. Cristian Hera a participat la XVI-lea Congres Mondial de Fertilizatori Septembrie, Florenta, prof. Ioana Vintil-Rdulescu a participat la a XII-a Conferin anual a Federaiilor Europene a Institutelor Naionale de Lingvistic Februarie, Chisinau, Conducerea Academiei Romne a participat la Forumul moldo-romn Martie, Cetatea Vatican, Conducerea Academiei Romne a fost primit de Sfntul Printe Aprilie, acad. Cristian Hera i prof. Nicolae Panin au avut convorbiri bilaterale cu acad. Stefan Vodenicharov, preedintele Academiei Bulgare de tiine Mai, Viena, acad. Dan Berindei a participat la Srbtoarea anual a Academiei de tiine din Austria Mai, Chisinau, acad. Bogdan C. Simionescu a participat la aniversarea Institutului de chimie al Academiei de tiine a Moldovei Octombrie, Madrid, acad. Marius Sala a participat la lansarea celei de-a 23-a ediii a Dicionarului Limbii Spaniole, la Academia Spaniol de tiine Aprilie, Chisinau, acad. Cristian Hera, acad. Dan Blteanu i prof. Nicolae Panin au participat la Conferina Academiilor Danubiene Iunie, Viena, acad. Cristian Hera a participat la Forumul anual al Dunrii i la sesiunea privind Dunrea a JRC Aprilie, New York, Dr. Monica Dumitracu a reprezentat Academia Romn la Sesiunile Grupului de experi ONU pentru denumirile geografice August, Auckland, dr. Florica Toprceanu a reprezentat Academia Romn la ntlnirea bienal a Comitetului tiinific pentru Cercetri Antarctice 7. COLABORAREA INTERNATIONALA (2014) Personaliti strine care au vizitat Academia Romn

7 iulie, dl prof. Gabriel de Broglie, cancelarul Institutului Franei, i dna prof. Hlne Carrre dEncausse, secretar permanent al Academiei Franceze. (Oaspeii au vizitat Biblioteca Academiei Romne i au participat la inaugurarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate n tiinele Sociale) 21 octombrie, prof. Philippe Sansonetti, profesor la Collge de France, eful unitii de patogenie microbian molecular a Institutului Pasteur, Cavaler al Legiunii de Onoare i Comandor al Ordinului Naional de Merit al Franei, a avut o ntlnire cu membrii seciilor de tiine medicale i de tiine biologice ale Academiei Romne. Organizaii internaionale AR este afiliata la 28 de organizaii internaionale tiinifice i profesionale: COSPAR (Comitetul Internaional pentru Cercetarea Spaiului), IAU (Uniunea Astronomic Internaional), IAF (Federaia Internaional de Astronautic), CIHA (Comitetul Internaional de Istoria Artei), IMU (Uniunea Matematic Internaional), ICSU (Consiliul Internaional al tiinei), CISH (Comitetul Internaional de tiine Istorice), IUGS (Uniunea Internaional de tiine Geologice), IUTAM (Uniunea Internaional de Mecanic Teoretic i Aplicat), IUPAC (Uniunea Internaional de Chimie Pur i Aplicat), IUHPS (Uniunea Internaional de Istoria i Filosofia tiinei) Divizia de istorie a tiinei, IUHPS (Uniunea Internaional de Istoria i Filosofia tiinei) Divizia de logic, metodologie i filosofia tiinei, ICAS (Consiliul Internaional al tiinelor Aeronautice), CIPL (Comitetul Internaional Permanent al Lingvitilor), IEHA (Asociaia Internaional de Istorie Economic), FISP (Federaia Internaional a Sopcietilor de Filosofie), FEBS (Federaia European a Societilor de Biochimie), IGU (Uniunea Geografic Internaional), AIESEE (Asociaia Internaional de Studii Sud-Est Europene), IUGG (Uniunea Internaional de Geodezie i Geofizic), IGBP (Programul Internaional Geosfer-Biosfer), UAI (Uniunea Academic Internaional), IEA (Asociaia Internaional de tiine Economice), IPSA (Asociaia Internaional de tiine Politice), IUBS (Uniunea Internaional de tiine Biologice), IINCE (Institutul Internaional de Control Tehnic al Zgomotului), IFLA (Federaia Internaional a Asociaiilor Bibliotecilor), ALLEA (Federaia Academiilor Naionale din Europa), SCAR (Comitetul tiinific pentru Cercetri Antarctice). BIROUL DE PRES MEDIUL ONLINE DE COMUNICARE: SEPT. DEC. 2014 nfiinare Jurnal online al Academiei Romne https://academiaromana.wordpress.com/ Buletin informativ al Academiei Romne (newsletter)

http://www.academiaromana.ro/newsletterAR/abonare.htm 3 numere: 1 nr. noiembrie (numr pilot) + 2 nr. Decembrie Renfiinare Pagina de Facebook a Academiei Romne: https://www.facebook.com/AcademiaRomana.RomanianAcademy ntreinerea site-ului Academiei Romne pentru rubricile Nouti Evenimente BIROUL DE PROIECTE SI GRANTURI PROBLEME / PROPUNERI / CERERI PRIMITE DIN PARTEA SECIILOR Secia de Filologie i Literatur: Personalul de cercetare insuficient pentru ndeplinirea sarcinilor asumate; Posibilitatea de angajare a cercettorilor tineri este n continuare redus; Problema promovrilor. Institutul de Studii Banatice Titu Maiorescu este necesar mbuntirea activitii. Secia de tiine Istorice i Arheologice Evaluarea activitii Institutelor / Centrelor subordonate: criteriile actuale nu ilustreaz particularitile acestora; sunt necesare fonduri mai importante pentru deplasri n ar; schimbul de publicaii (finanarea expediiilor prin pot). Institutul A. D. Xenopol fr sediu, condiii improprii de funcionare.

Institutul de Arheologie V. Prvan necesit consolidri i reparaii. Secia de tiine Chimice Centrul de Chimie Organic C. D. Neniescu este necesar repararea acoperiului i a faadei. Institutul de Speologie Emil Racovi: stimularea personalului de cercetare prin promovare. PROBLEME / PROPUNERI / CERERI PRIMITE DIN PARTEA SECIILOR Re-instituirea granturilor Academiei Romne pentru cercetare stiinific (fonduri destinate distinct pentru toate domeniile cercetrii fundamentale i achiziiei de reactivi i consumabile). Filiala Cluj-Napoca a Academiei Romne: este necesar continuarea reparrii acoperiului cldirii Institutului de Lingvistic i Istorie Literar Sixtil Pucariu, a Cldirii Filialei i a acoperiului Bibliotecii Filialei. Biblioteca Academiei Romne: personal redus, sub strictul necesar minim. Editura Academiei Romne: intrzierile i nepredarea corespunztoare a periodicelor; nerespectarea modalitii de prezentare a manuscriselor crilor la editur; necesitatea nfiinrii unei librrii i a unui anticariat; promovarea revistelor / crilor EAR; difuzarea i gestionarea on-line a apariiilor; salarizarea necorespunztoare a personalului (cele mai mici salarii din domeniul academic i bugetar); lipsa fondurilor de investiii; lipsa acut de personal; existena stocurilor fr micare; bugetul redus; lucrri predate cu deficiene sau oferite altor edituri.

CONCLUZII Academia Romn a continuat sa isi consolideze prestigiul de cel mai nalt for tiinific i cultural al rii, instituie independent n lucrrile sale de orice natur, i cu rol de a face recomandri privind marile probleme de interes naional. Cercetarea tiinific din A.R. a nregistrat progrese atat calitative cat si cantitative in toate domeniile fundamentale pentru tiina i cultura naional i prin publicarea lor n reviste din strintate cu mare reputaie. Acest lucru a fost realizat in ciuda situatiei generale dificile privind finantarea culturii si stiintei la nivel national. In Academia Romn continua sa se desfasoare activitati de specializare post-doctoral, inclusiv derulate prin proiecte POSDRU. Institutele si Centrele AR si-au indeplinit in anul 2014 planurile de cercetare aprobate de seciile de specialitate. Biblioteca Academiei Romne a continuat sa reprezinte un standard national privind tezaurizarea si accesul la fondul de manuscrise, carti, periodice si alte documente. Editura Academiei Romnea a publicat lucrri fundamentale pentru tiin i cultur si a continuat publicarea periodicelor sale traditionale. Academia Romn a participat activ n colaborrile internaionale cu alte academii, institutii si personaliti internationale de prestigiu. Problemele semnalate anterior sunt cauzate in principal (dar nu numai) de lipsa fondurilor. Unele probleme ar putea fi rezolvate printr-o prioritizare mai judicioasa. http://www.academiaromana.ro/ Rapoarte interne ale AR USER PASS AcademiaRomana rapoarte2013#

V mulumesc pentru atenie!

Recently Viewed Presentations

 • Data transformation

  Data transformation

  Tibbles. Tibbles are data frames, but they tweak some older behaviours to make life a little easier. Most other R packages use regular data frames, so you might want to coerce a data frame to a tibble.
 • Sales Presentation - Open University

  Sales Presentation - Open University

  GLOBALISATION - distribution of global pharmaceutical sales in 2000 (US$ 318 billion) GLOBALISATION - proportion of non-US sales for top suppliers Changes driven by the Internet Supply-chain relationships Use of intranets for electronic exchange of research, compliance and product info...
 • Chapter 9

  Chapter 9

  For numeric data, the summary() command tells us the number of missing NA values. A total of 5,086 records (17 percent) have missing ages. Also concerning is the fact that the minimum (3) and maximum (106) values seem to be...
 • Educational Technologies from CMU Ananda Gunawardena School of

  Educational Technologies from CMU Ananda Gunawardena School of

  Educational Technologies from CMU Ananda Gunawardena School of Computer Science Carnegie Mellon University Outline Learn a bit about tablet PC's Vendors, cost Hands on activities Tablet as a classroom presentation tool Journal, Classroom presenter Archiving the notes Reading Comprehension Adaptive...
 • Summer 2018 Partner Toolkit Table of Contents Messaging3

  Summer 2018 Partner Toolkit Table of Contents Messaging3

  is a national public education campaign from the U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC). Drowning is the number one cause of unintentional death among children ages 1-4; According to 2018 CPSC data, approximately 350 children tragically drown in pools and...
 • NITROGEN CYCLE Department of Plant and Soil Sciences

  NITROGEN CYCLE Department of Plant and Soil Sciences

  NITROGEN CYCLE Department of Plant and Soil Sciences Oklahoma State University Stillwater, OK 74078 email: [email protected] Tel: (405) 744-6414
 • عرض تقديمي في PowerPoint

  عرض تقديمي في PowerPoint

  1984 - The first single cell analysis of lymphocyte proliferation (Doreen Cantrell) and (Kendall A. Smith) 1985-1987 - Identification of genes for the T cell receptor . 1986 - Hepatitis B vaccine produced by genetic engineering. 1986 - Th1 vs...
 • Chapter 1: The world before the Opening of the Atlantic ...

  Chapter 1: The world before the Opening of the Atlantic ...

  Lived in igloos, hide tents, and huts, lived by fishing and hunting. Honored ancestors with totem poles. West and Southwest— ... As serfs began to move into cities, a new middle class began to grow., setting the stage for the...